Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΠΑΟΚ επιβεβαίωσε τις σταθερές!

Τότεναμ-ΠΑΟΚ: Οι «σεμιναριακές» αντεπιθέσεις του ΠΑΟΚ επιβεβαίωσαν θεωρητικές ποδοσφαιρικές σταθερές. Διαβάστε μία διαφορετική ανάλυση για τη νίκη των ''ασπρόμαυρων'' στο Λονδίνο.
Ο ΠΑΟΚ επιβεβαίωσε τις σταθερές!
Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φύγει νικητής από το Λονδίνο απέναντι σε μία Τότεναμ που παρατάχθηκε με αρκετά από τα «πρωτοκλασάτα» ονόματα της θέλοντας να εξασφαλίσει την πρόκριση της. Ο δικέφαλος όχι απλά σφράγισε με θριαμβευτικό τρόπο την πρόκριση του στους 32′ της διοργάνωσης, όχι απλά έδωσε νόημα στην φετινή σεζόν, αλλά πάνω από όλα έγραψε στο βιβλίο της ιστορίας του την ίσως πιο λαμπρή ευρωπαϊκή του σελίδα. Σε τακτικό επίπεδο το παιχνίδι χωρίζεται σε δύο μέρη – προ και μετά της αποβολής του Σταφυλίδη, με τον Μπόλονι να επικρατεί του Ρέντναπ και στα δύο μέρη.
Προ της αποβολής: Αντεπιθέσεις για σεμινάριο
Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε εξαιρετικά το παιχνίδι με 2 γρήγορα γκολ και τον Μπόλονι να εφαρμόζει ένα κλασσικό 4-2-3-1 με τον Φωτάκη σε ρόλο κεντρικού μεσοεπιθετικού με σαφείς πιο αμυντικογενείς ρόλους. Οι κύριοι στόχοι του Μπόλονι ήταν δύο:
διατήρηση αρκετών παικτών πίσω από την μπάλα κατά την φάση επίθεσης της Τότεναμ
εφαρμογή αντεπιθέσεων στους κενούς χώρους στα «φτερά» που δημιουργούσαν οι συχνές προωθήσεις των πλάγιων αμυντικών των Άγγλων που έπαιζαν ψηλά την αμυντική τους τετράδα.
Για να επιτύχει τα παραπάνω ο τεχνικός του ΠΑΟΚ:
-τοποθέτησε και στις δύο πλευρές παίκτες με ταχύτητα που έχουν την δυνατότητα κάλυψης μέτρων με ή χωρίς την μπάλα – προτιμώντας τον Σταφυλίδη από τον έμπειρο αλλά αμυντικογενή Σνάουτσνερ
-έδωσε βάθος στην ομάδα
-έδωσε οδηγίες στους Αθανασιάδη/Φωτάκη να παίζουν με βάθος και πιο κοντά στους Λάζαρ/Γκαρσία
-έδωσε εντολές για παιχνίδι από τα πλάγια και συχνές προωθήσεις των πλάγιων μπακ όταν υπήρχαν κενοί χώροι
Διαβάστε την υπόλοιπη ανάλυση στο overlap.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: