Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Η αλλαγμένη Ευρωλίγκα θέλει αλλαγμένο Ολυμπιακό!!

Η Ευρωλίγκα, από το TOP 16 και μετά, θα είναι δραματικά διαφοροποιημένη για πολλές ομάδες. Για αυτές που έχασαν τους ΝΒΑers στους οποίους είχαν επενδύσει. Γράφει ο Μενέλαος Σεβαστιάδης.
Η αλλαγμένη Ευρωλίγκα θέλει αλλαγμένο Ολυμπιακό
Κατ’ επέκταση και για όσες είχαν κρατήσει χαμηλά τον πήχη όταν έφτιαχναν το ρόστερ τους και τώρα μπορεί και να βρεθούν σε πλεονεκτική θέση. Αρκεί φυσικά… να συνεχίσουν και στην επόμενη φάση.
Ο Ολυμπιακός ξέρει ότι είναι σίγουρος, όπως ξέρει και ότι έτσι που εξελίσσεται ο όμιλός του δεν έχει νόημα η διαδικασία των υπολογισμών. Ενδέχεται να αρκεί το αήττητο της έδρας, αλλά όταν το αμέσως επόμενο ματς εκεί είναι με την Κάχα τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο. Οπως επίσης μπορεί και το 5-0 εντός, αν δεν συνοδευτεί από «διπλό», αυτό στη Νανσί δηλαδή που του απομένει, να τον αφήσει εκτός.
Ο Ιβκοβιτς και οι παίκτες του σαφώς και πρέπει να μείνουν προσηλωμένοι στο στόχο της πρόκρισης. Και το «μετά», όμως, παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Ο Ολυμπιακός αρχικά είχε το –υπαρκτό– άλλοθι της νέας ομάδας που έπρεπε να μονταριστεί. Οταν το πέτυχε αυτό, άρχισαν να φαίνονται οι πραγματικές του δυνατότητες. Οι οποίες είναι περιορισμένες για το υψηλό ευρωπαϊκό επίπεδο λόγω έλλειψης ποιοτικών εναλλακτικών λύσεων. Αν υπάρχουν τέτοιες διαθέσιμες και αν υπάρχει και διάθεση να αποκτηθούν, θα φανεί σύντομα.
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: