Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Ο… ημιτελικός και η τρίτη πράξη!

Η «πρόβα» του ημιτελικού Κυπέλλου μεταξύ Άρη και Πανιωνίου και ο αγώνας του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, που θα τα έχουν πει νωρίτερα σε βόλεϊ και ποδόσφαιρο, ξεχωρίζουν στην πέμπτη αγωνιστική της Α1.

Ο… ημιτελικός και η τρίτη πράξη
Σπουδαία ματς σε όλα τα μέτωπα περιλαμβάνει η πέμπτη αγωνιστική της Α1.

Δύο ομάδες που εκπέμπουν υγεία και γεμίζουν τα γήπεδά τους, Απόλλων και Ρέθυμνο, κοντράρονται στην Πάτρα. Οι Αχαιοί στοχεύουν στο 3/3 στην έδρα τους, αλλά θα παίξουν σίγουρα χωρίς τον Γουίλσον και πιθανώς χωρίς τον Τέιλορ. Οι Κρητικοί, που μετρούν τρεις νίκες στο πρωτάθλημα, ετοιμάζονται για αλλαγή ξένου με τον 27χρονο Αμερικανό Ντέρεκ Ράιτ (1,79μ.) να παίρνει τη θέση του Γκέιμπ Προύιτ.

Στο άλλο ματς του Σαββάτου, τα Τρίκαλα φιλοξενούν τον Ίκαρο Χαλκίδας στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα στην ιστορία. Οι Θεσσαλοί ακόμη αναζητούν την πρώτη τους νίκη, ενώ οι φιλοξενούμενοι θέλουν να ρεφάρουν για την εντός έδρας ήττα της περασμένης εβδομάδας από τον Πανελευσινιακό.

Την Κυριακή στο πρόγραμμα δεσπόζει ο αγώνας του Άρη με τον Πανιώνιο, που αποτελεί μία πρόγευση του μεταξύ τους ημιτελικού για το Κύπελλο, που θα γίνει το Δεκέμβριο. Η γαστρεντερίτιδα του Πελεκάνου αποτελεί πονοκέφαλο για τους «κίτρινους», ενώ οι «κυανέρυθροι» ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη με σύμμαχο την παράδοση, καθώς μετρούν έξι περισσότερες νίκες (29-23) και τρεις στις τέσσερις τελευταίες τους επισκέψεις στο Αλεξάνδρειο για την Α1.

Ο Παναθηναϊκός θέλει να αφήσει πίσω του την ήττα από τη Λοκομοτίβ Κουμπάν για την Ευρωλίγκα, αλλά πριν ταξιδέψει στο Τελ Αβίβ για το κρίσιμο ματς με τη Μακάμπι την Πέμπτη, έχει το ματς με τη Νέα Κηφισιά. Ο Αργύρης Πεδουλάκης βλέπει πως οι παίκτες του είναι καταπονημένοι και θα επιδιώξει να δώσει ανάσες. Οι γηπεδούχοι θα παλέψουν για το καλύτερο δυνατό γνωρίζοντας πως η πρώτη εντός έδρας νίκη στην ιστορία τους στην Α1 δύσκολα θα έρθει το βράδυ της Κυριακής.

Στη Δράμα ο ΚΑΟΔ φιλοξενεί τον Ηλυσιακό με στόχο την τρίτη του νίκη. Η προϊστορία είναι μοιρασμένη ανάμεσα στις δύο ομάδες μετρώντας από δύο νίκες και μάλιστα από μία εκτός έδρας. Ο Πανελευσινιακός στοχεύει στην τρίτη σερί νίκη του, υποδεχόμενος τον Κολοσσό που ακόμη δεν έχει κάνει σεφτέ φέτος, αλλά πέρσι είχε κερδίσει και τα δύο ματς του ζευγαριού.

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται με το ντέρμπι των αήττητων, Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ, στο άδειο λόγω τιμωρίας ΣΕΦ τη Δευτέρα κι ενώ θα έχουν προηγηθεί οι μεταξύ τους συναντήσεις σε βόλεϊ (Σάββατο) και ποδόσφαιρο (Κυριακή). Οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν χωρίς τον Σίμονς που υπέστη εξάρθρωση ώμου, με έναν εκ των Αγραβάνη ή Παπαπέτρου να παίρνει τη θέση του στη δωδεκάδα. Οι Θεσσαλονικείς έρχονται ορεξάτοι και χωρίς ήττα φέτος εκτός έδρας σε Ελλάδα και Ευρώπη, διεκδικώντας την πρώτη τους νίκη στο Φάληρο μετά τις 27 Ιανουαρίου του 2000 και μετρώντας έκτοτε 16 σερί ήττες.

Αναλυτικά η πέμπτη αγωνιστική:

Σάββατο 9 Νοεμβρίου

17.00 Απόλλων Πατρών-Ρέθυμνο
18.00 Τρίκαλα-Ίκαρος Χαλκίδας

Κυριακή 10 Νοεμβρίου

16.00 ΚΑΟΔ-Ηλυσιακός
16.00 Πανελευσινιακός-Κολοσσός Ρόδου
19.30 Άρης-Πανιώνιος (Novasports 2)
21.30 Νέα Κηφισιά-Παναθηναϊκός (Novasports 2)

Δευτέρα 11 ΝοεμβρίουΣΕΦ

(κθ) 19.15 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (Δημόσια Τηλεόραση)

Η επόμενη αγωνιστική:

Σάββατο 9 Νοεμβρίου

16.00 Κολοσσός Ρόδου-Τρίκαλα
18.00 Ηλυσιακός-Νέα Κηφισιά

Κυριακή 10 Νοεμβρίου

16.00 ΠΑΟΚ-Πανελευσινιακός
16.00 Ίκαρος Χαλκίδας-ΚΑΟΔ
19.15 Παναθηναϊκός-Πανιώνιος (Δημόσια Τηλεόραση)

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου

16.00 Ρέθυμνο-Ολυμπιακός (Novasports 3)
19.00 Απόλλων Πατρών-ΆρηςΠηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: