Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Italian job!!

Ένας σοβαρός και αποτελεσματικός Ολυμπιακός αρκούσε για μία επαγγελματική νίκη επί της Σιένα στη Φλωρεντία με 70-62 και έκανε το 4/4 στην Ευρωλίγκα. Άμυνα και πλουραλισμός τα «κλειδιά».

Italian job
Ο Ολυμπιακός δεν εντυπωσίασε στη Φλωρεντία. Έπαιξε όμως όσο σοβαρά χρειαζόταν για να κερδίσει εύκολα, παρότι η τελική διαφορά δεν το μαρτυρά, τη Σιένα με 70-62 και να παραμείνει αήττητος στον τρίτο όμιλο της Ευρωλίγκας για την τέταρτη αγωνιστική.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης είχαν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό τον απόλυτο έλεγχο του ματς και δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά ποτέ από τους γηπεδούχους έχοντας για όπλα τους την καλή άμυνα και τον πλουραλισμό, αφού ενδεικτικό είναι πως κανένας παίκτης δεν είχε διψήφιο αριθμό πόντων. Αν έλειπε και ο τραυματισμός του Σέντρικ Σίμονς, όλα θα ήταν καλά για τους «ερυθρόλευκους» που αποθεώθηκαν από περίπου 200 φίλους τους, αλλά κέρδισαν και το χειροκρότημα του ιταλικού κοινού.

Μπήκε… αγριεμένος

Λο, Σπανούλης, Λοτζέσκι, Πρίντεζης και Μπέγκιτς ήταν η πεντάδα-έκπληξη του Ολυμπιακού, καθώς Μάντζαρης, Περπέρογλου και Σίμονς είναι αυτοί που συνήθως ξεκινούν τα παιχνίδια. Οι πρωταθλητές Ευρώπης ξεκίνησαν εντυπωσιακά πετυχαίνοντας τους έντεκα πρώτους πόντους του αγώνα (0-11), ενώ οι γηπεδούχοι χρειάστηκαν τριάμισι λεπτά κι έξι άστοχα σουτ πριν σκοράρουν. Οι περιφερειακοί της Σιένα, Ίνγκλις και Ρότσεστι, κατάφεραν να δώσουν κάποιους πόντους στην ομάδα τους (8-16), αλλά οι «ερυθρόλευκοι» ήταν κυρίαρχοι στη ρακέτα, αρχικά με Μπέγκιτς και Πρίντεζη κι εν συνεχεία με τον Ντάνστον, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο στο +9 (11-20).

Απόλυτος κυρίαρχος

Αυξάνοντας την πίεση στην άμυνά τους, οι Ιταλοί ψαλίδισαν τη διαφορά μέχρι τους επτά (15-22) στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, όμως το τρίποντο του Μάντζαρη και ο ανίκητος στο «ζωγραφιστό» Ντάνστον κρατούσαν σε απόσταση ασφαλείας τον Ολυμπιακό (17-29). Παρά τα λάθη του Λο, τα μικροπροβλήματα στην άμυνα ζώνης της Σιένα και την ανεξήγητη βιασύνη που έδειχναν ώρες-ώρες οι παίκτες του Μπαρτζώκα, η καλή τους άμυνα αρκούσε για να έχουν τον απόλυτο έλεγχο του ματς. Κι όταν ο Λοτζέσκι πήρε το όπλο του με πέντε συνεχείς πόντους, η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 16 (20-36) λίγο πριν το ημίχρονο.

Είχε τον έλεγχο

Η Σιένα επιχείρησε να πιάσει στον ύπνο τον Ολυμπιακό επιστρέφοντας από τα αποδυτήρια. Το τρίποντο του Ρότσεστι κατέβασε τη διαφορά στους δέκα (26-36), αλλά οι Πειραιώτες απάντησαν με δύο τέτοια, από Μάντζαρη και Πρίντεζη, φτάνοντας στο +17 (26-43). Ο Σπανούλης με πέντε προσωπικούς πόντους και μία ασίστ για alley-hoop του Πέτγουεϊ, που κέρδισε το χειροκρότημα από όλο το γήπεδο, φρόντιζε να αποκρούει κάθε προσπάθεια αντεπίθεσης των Ιταλών ολοκληρώνοντας και αυτό το δεκάλεπτο με θετικό πρόσημο (42-54).

Δεν κινδύνευσε ποτέ

Οι γηπεδούχοι αναθάρρησαν βλέποντας τη διαφορά να ροκανίζεται στους επτά (49-56) στο πρώτο δίλεπτο της τέταρτης περιόδου. Περπέρογλου και Μπέγκιτς, ο δεύτερος σε άμυνα κι επίθεση, έκοψαν τη φόρα της Σιένα (49-60), ενώ ο Πέτγουεϊ συνέχιζε να δοκιμάζει τις αντοχές της στεφάνης και να προσφέρει highlights (49-64). Όταν η στεφάνη «ξέρασε» την μπάλα στο τρίποντο του Βιτζιάνο ενάμιση λεπτό πριν το τέλος και με τη διαφορά στους εννιά (56-65), όλα τελείωσαν. Οι τέσσερις πόντοι του Χάκετ από το αντιαθλητικό φάουλ του Πέτγουεϊ στο τελευταίο λεπτό ήρθαν αργά (60-65), αφού οι βολές του Σπανούλη «καθάρισαν» το ματς.

Δεκάλεπτα: 11-20, 23-36, 42-54, 62-70.

Σιένα (Κρέσπι): Βιτζιάνο 5, Χάντερ 6, Κούρνο 3, Ρότσεστι 13, Κάρτερ 4, Ρες 5, Όρτνερ 2, Χάκετ 6, Ίνγκλις 13, Γκριν 5.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 4, Λο 6, Ντάνστον 9, Σπανούλης 9, Περπέρογλου 8, Σλούκας 4, Σίμονς, Μπέγκιτς 9, Πρίντεζης 6, Μάντζαρης 6, Κατσίβελης, Λοτζέσκι 9.

Διαιτητές: Πέρεθ Πιθάρο (Ισπανία), Λάτισεβς (Λετονία), Λόπες (Πορτογαλία). Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: