Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Μάντζαρης: «Να μην ξαναγίνει»

Η χαλάρωση στα τελευταία λεπτά του αγώνα με τη Σιένα μπορεί να στοιχίσει στο μέλλον στον Ολυμπιακό, όπως δήλωσε ο Βαγγέλης Μάντζαρης.

Μάντζαρης: «Να μην ξαναγίνει»
Συγκέντρωση και προσπάθεια για 40 λεπτά θα πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός, αφού ο Βαγγέλης Μάντζαρης επισήμανε πως αν η χαλάρωση στα τελευταία λεπτά ερχόταν απέναντι σε ισχυρότερο αντίπαλο από τη Σιένα, θα μπορούσε να στοιχίσει στην ομάδα του.

«Κάναμε πολύ καλό αμυντικό παιχνίδι σήμερα. Όλο το παιχνίδι της Σιένα περνάει από τα χέρια του Χάκετ και το σκορ και η δημιουργία. Καταφέραμε τον περιορίσουμε κι έτσι περάσαμε εύκολο βράδυ. Για περίπου 36’ είχαμε σταθερή απόδοση, αλλά όταν κάνεις πρωταθλητισμό δεν πρέπει να παρουσιάζεις τα κενά διαστήματα, που δείξαμε στο τέλος, γιατί εάν είχαμε απέναντι μας κάποια πιο ποιοτική ομάδα θα είχαμε πρόβλημα. Πρέπει να δουλέψουμε για να μην ξαναγίνει», τόνισε.

Ο 23χρονος γκαρντ δεν βιάζεται να κοιτάξει μακριά. «Είναι πολύ νωρίς να συζητάμε για το Top 16 και την συνέχεια της Ευρωλίγκας. Εμείς βαδίζουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Έχουμε κάνει το 4-0, που ίσως είναι το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, αλλά έρχονται δύσκολα ματς, τα εκτός έδρας με αντιπάλους την Μπάγερν και την Μάλαγα. Θέλουμε ασφαλώς να τερματίσουμε πρώτοι στον όμιλο. Δεν υποτιμάμε κανένα αντίπαλο ούτε στην Ευρωλίγκα, ούτε στο ελληνικό πρωτάθλημα, για το οποίο τη Δευτέρα υποδεχόμαστε στο ΣΕΦ τον ΠΑΟΚ. Στην συνέχεια παίζουμε πάλι στο γήπεδο μας με την Ζιελόνα Γκόρα και με την δύναμη του κόσμου μας θα προσπαθήσουμε να πάρουμε την νίκη».


Περπέρογλου: «Καλοί για 35 λεπτά»
Ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του, αν και όχι μέχρι το τέλος, εμφανίστηκε ο Στράτος Περπέρογλου μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Σιένα.

«Για περίπου 35’ κάναμε αρκετά καλή δουλειά στην άμυνα κυρίως. Στο τέλος χαλαρώσαμε και αυτό πρέπει να το προσέξουμε, γιατί εάν απέναντι μας είχαμε μια πιο ποιοτική ομάδα θα το πληρώναμε. Σημασία έχει ότι πήραμε την νίκη και συνεχίζουμε. Ξέραμε ότι η Σιένα επειδή έχει ελλείψεις θα παίξει ζώνη και ήμασταν προετοιμασμένοι γι’ αυτό. Σε γενικές γραμμές πήγαμε καλά, αν και φυσικά υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Έτσι θέλουμε να δουλέψουμε όλη την σεζόν, να μοιράζεται η μπάλα και οι κατοχές», ανέφερε.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι δεν υπήρχε παίκτης του Ολυμπιακού με διψήφιο αριθμό πόντων, είπε: «Σίγουρα θα υπάρξουν και βραδιές, που κάποια παιδιά θα τραβήξουν το σκορ».

Όσο για τη συνέχεια, είπε: «Υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης. Το θετικό είναι ότι ξεκινήσαμε καλά, αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμη. Θέλουμε να βρεθούμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση μας όπως και πέρυσι στην κατάλληλη στιγμή. Το πρωτάθλημα είναι δύο ταχυτήτων και ίσως αυτό να είναι καλό για μας, γιατί έχουμε χώρο για ξεκούραση και ροτέισον και την ευκαιρία να συγκεντρωθούμε στην Ευρωλίγκα».

Τέλος, για το ματς με τον ΠΑΟΚ είπε: «Την προσεχή Δευτέρα παίζουμε με μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, τον ΠΑΟΚ, στο ΣΕΦ και χρειάζεται προσοχή. Κανείς δεν νιώθει καλά παίζοντας σε άδειο γήπεδο. Η τιμωρία να παίζουμε "κεκλεισμένων των θυρών" δεν έχει φέρει αποτελέσματα. Αν θέλεις να καταπολεμήσεις την βία δεν πρέπει να τιμωρείς παίκτες και προπονητές. Με τον ΠΑΟΚ πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί». 


Μπέγκιτς: «Βρίσκω ρυθμό»

Ο εκ των κορυφαίων του Ολυμπιακού κόντρα στη Σιένα, Μίρζα Μπέγκιτς τόνισε πως σιγά-σιγά βρίσκει ρυθμό και μίλησε για τη σημασία της νίκης επί των Ιταλών.

Βρίσκει τον εαυτό του σιγά-σιγά ο Μίρζα Μπέγκιτς και το παραδέχθηκε μετά την νίκη του Ολυμπιακού επί της Σιένα. Ο Σλοβένος σέντερ που είχε πολύ καλή απόδοση τόνισε πως ήταν σημαντικό το διπλό των Πειραιωτών, ωστόσο ακόμα είναι νωρίς για συμπεράσματα.

«Μετά το ταξίδι στη Βραζιλία είχα πρόβλημα με τη μέση του, αλλά σιγά-σιγά βρίσκω ρυθμό. Σήμερα ήταν ένα καλό παιχνίδι. Σημασία έχει ότι κερδίσαμε. Μπορεί να μην παίξαμε τόσο καλά ομαδικά, αλλά είναι σημαντικό ότι κερδίσαμε και συνεχίζουμε να κερδίζουμε ακόμη και εάν δεν είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση καθώς είναι νωρίς ακόμη στη σεζόν», ανέφερε σχετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: