Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Αναστασίου: «Ούτε ένας βαθμός χαμένος»

Με αφετηρία το αποψινό παιχνίδι με τον Άρη ο Παναθηναϊκός προσπαθήσει να μην χάσει ούτε έναν βαθμό στους επόμενους αγώνες του, όπως τόνισε ο Γιάννης Αναστασίου.

Αναστασίου: «Ούτε ένας βαθμός χαμένος»
Ανέλπιστα έχασε ο Παναθηναϊκός στα τελευταία λεπτά του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γιάννης Αναστασίου.

Παράλληλα, ο προπονητής του «τριφυλλιού» τόνισε πως πρέπει στα επόμενα ματς οι παίκτες του να είναι περισσότερο συγκεντρωμένοι, να διαχειρίζονται καλύτερα τους αγώνες και να μην χάσουν ούτε έναν βαθμό με αφετηρία το αποψινό παιχνίδι με τον Άρη.

Αναλυτικά όσα ο 40χρονος προπονητής στη «Metrosport»

Ο Άρης προέρχεται από μία σοκαριστική εκτός έδρας ήττα με τον ΟΦΗ, αλλά και η ομάδα σας, ενώ ήταν καλύτερη, δεν κατάφερε να πάρει κάποιο βαθμό, αφού ατύχησε στα τελευταία λεπτά του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

«Δεν ήταν ευχάριστα τα αποτελέσματα και για τις δύο ομάδες, οπότε και οι δύο θα θέλουμε τη νίκη. Εμείς σίγουρα θα εμφανιστούμε με μεγαλύτερο πείσμα σε σχέση με το τελευταίο μας παιχνίδι, που χάσαμε ανέλπιστα στα τελευταία λεπτά».

Σε ομιλία σας προς τους παίκτες, είπατε πως πρέπει να μάθετε από τα λάθη που κάνατε στο ντέρμπι. Ποιο είναι το λάθος που πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα;

«Πληρώσαμε το ότι δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι μέχρι τα τελευταία λεπτά. Έτσι, θα φροντίσουμε στα επόμενα ματς, ξεκινώντας από αυτό με τον Άρη, να μπορούμε να διαχειριστούμε καλύτερα τη ροή ενός αγώνα και να μη χάνουμε έστω και τον έναν βαθμό».

Η ομάδα του Άρη αποτελείται από νεαρούς παίκτες, όπως και του Παναθηναϊκού. Με βάση αυτό το δεδομένο, θεωρείτε πως πρόκειται για μία ίση αναμέτρηση, ως προς την εμπειρία των ποδοσφαιριστών;

«Ο Άρης είναι μία δύσκολη ομάδα με νέους παίκτες. Ειδικά εντός έδρας μεταμορφώνεται. Από τότε που άλλαξε προπονητή χρειάζεται το χρόνο του για να βελτιωθεί. Γενικά, έχω παρατηρήσει ότι έχει μεγάλη ατυχία, όσον αφορά τα αποτελέσματα και την πορεία του. Ξεκίνησε από πέρυσι την προσπάθεια με τα νέα παιδιά λόγω των οικονομικών προβλημάτων του. Έχει σχεδόν ίδιο τον βασικό κορμό του με Ψυχογιό, Τριανταφυλλάκο, Σουνά, Νταμαρλή, Μαργαρίτη, που έχουν συμμετοχές και δυνατότητες.

Ο Παναθηναϊκός είναι πιο καινούρια ομάδα σε σχέση με τον Άρη. Παρ'όλα αυτά, όταν μπαίνεις μέσα στο γήπεδο ξεχνιούνται όλα και ο Άρης θα θέλει να αποδείξει, ότι άδικα βρίσκεται σε αυτή τη θέση».

Οι «κίτρινοι» βρίσκονται στην 17η θέση της βαθμολογίας, με άσχημη ψυχολογία, ενώ θα παραταχθούν με απουσίες παικτών, απέναντι στην ομάδα σας. Θεωρείτε, πως είναι πλεονέκτημα αυτό για εσάς;

«Όχι, γιατί αυτό μπορεί να μας αποσυντονίσει και ιδιαίτερα από μία ομάδα τέτοιας εμβέλειας σαν τον Άρη. Όπως και να 'χει, υπάρχουν παίκτες που είναι επικίνδυνοι στην επιθετική γραμμή».

Σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο, πως περιμένετε το παιχνίδι;

«Ο Άρης θα μπει δυνατά στο γήπεδο και ειδικά μπροστά στον κόσμο του, στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, αγωνίζεται πιο επιθετικά. Κι εμείς όμως θα είμαστε εξίσου επιθετικοί, δεν συμβιβαζόμαστε με την ισοπαλία».

Τι θα μπορούσε να θεωρηθεί «απειλή» για εσάς στο επερχόμενο ματς;

«Η αντίδραση της ομάδας του Άρη, μετά την τελευταία του ήττα με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Σε ατομικό επίπεδο, απειλή είναι ο Αγκάνθο, ο Ουντόζι και η εμπειρία του Πουλίδο».

Η 4η θέση του Παναθηναϊκού στον βαθμολογικό πίνακα αντικατοπτρίζει τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του;

«Όχι. Θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερους βαθμούς και να είμαστε πιο ψηλά. Σε κάποια παιχνίδια όμως, δεν είχαμε την αποτελεσματικότητα και την αυτοσυγκέντρωση που θα έπρεπε».

Πως σας φαίνεται μέχρι στιγμής το ελληνικό πρωτάθλημα; Ήταν απότομη η αλλαγή σας από την Πρέμιερ Λιγκ στην Σούπερ Λίγκα;

«Έχει πέσει αρκετά το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Βέβαια, έχουν αλλάξει πολλά στη χώρα και έτσι, είναι λογικό να επηρεαστεί αρνητικά και ο αθλητισμός. Ήταν συνειδητή μου επιλογή που επέστρεψα στην Ελλάδα και ήξερα τι θα συναντήσω. Παρακολουθούσα τι συνέβαινε, είχα μία ιδέα»

Δεν υπάρχουν σχόλια: