Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Γεμίζουν τα γήπεδα και το απολαμβάνουν...!!

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος γράφει για τη νίκη του Ολυμπιακού στη Σιένα και τη «δίψα» όλων των φιλάθλων να δουν από κοντά τον πρωταθλητή Ευρώπης.
Οι Ιταλοί εξάντλησαν τα εισιτήρια για να δουν τον πρωταθλητή Ευρώπης και τουλάχιστον αποζημιώθηκαν από τα εντυπωσιακά καρφώματα του Πέτγουεϊ. Κατά τα άλλα, το ματς στη Φλωρεντία ήταν... άλλη μια μέρα στη δουλειά για τον Ολυμπιακό.
Είναι προφανές ότι για την κακή ποιότητα του ματς δεν έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη ο Ολυμπιακός, αλλά η Σιένα που με τέτοιες εμφανίσεις ρίχνει το επίπεδο της διοργάνωσης. Δυστυχώς φέτος υπάρχουν μπόλικες ομάδες που δεν παρουσιάζονται καθόλου καλές, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα για τους Έλληνες. Είναι για τους υπόλοιπους. Έστω κι αν στην πορεία της Ευρωλίγκα πολλά μπορούν να αλλάξουν, η εικόνα μέχρι τώρα δεν είναι ικανοποιητική.
Ο Ολυμπιακός δεν πάτησε καν το γκάζι και έκανε το 4 στα 4 δίχως να παίξει μπάσκετ υψηλού επιπέδου. Ούτε ενέργεια είχε, ούτε ιδιαίτερη ευστοχία. Και χαλάρωσε επικίνδυνα στο τέλος, κάτι που δεν του κόστισε απέναντι στη Σιένα, αλλά στην πορεία της διοργάνωσης μπορεί να το πληρώσει ακριβά.
Υπήρχε όμως τεράστια διαφορά δυναμικότητας και ποιότητας. Οι ερυθρόλευκοι πέρασαν ένα άνετο βράδυ στηριζόμενοι κυρίως στην άμυνά τους, ειδικά ο Χάκετ "πνίγηκε" απέναντι στον Μάντζαρη και τους υπόλοιπους. Ο Ολυμπιακός έχει πολλούς τρόπους για να νικά, τα καταφέρνει ακόμα κι αν δεν έχει καν έναν παίκτη με διψήφιο αριθμό πόντων. Έχει όμως πολλές λύσεις, κάθε μέρα υπάρχει άλλος πρωταγωνιστής. Κορυφαίος όλων ήταν ο Μίρζα Μπέγκιτς. Εκμεταλλεύτηκε την ανυπαρξία των ψηλών της Σιένα και είχε 9 πόντους, συν 4 ριμπάουντ και ισάριθμες τάπες.
Ιδιαίτερη κριτική δεν χρειάζεται το συγκεκριμένο παιχνίδι, ο Ολυμπιακός έκανε τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη του και λογικά δεν μπορεί να χάσει την πρωτιά στον όμιλό του. Δεν θα είναι είδηση αν τελειώσει την κανονική περίοδο αήττητος, αν και δεν έχει σημασία αυτό. Τα πιο δυνατά τεστ θα είναι στη Μάλαγα και στο Μόναχο, η Μπάγερν θα είναι σίγουρα στο Top 16 και θα κυνηγήσει τη δεύτερη θέση.
Μέχρι, όμως, να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση, ο Ολυμπιακός θα παίζει... ματς προετοιμασίας και θα γυρνά ανά την Ευρώπη γεμίζοντας τα αντίπαλα γήπεδα. Το ΣΕΦ δεν έχει αξιωθεί να το δει ακόμα με sold out (έστω κι αν οι 7650 θεατές κατά μέσο όρο δεν είναι λίγοι), αλλά επί του παρόντος καταφέρνει να προσελκύει το κοινό όταν αγωνίζεται εκτός έδρας. Το Αμπντί Ιπεκτσί γέμισε από 11.500 Τούρκους πριν από δύο εβδομάδες, στη Φλωρεντία βρέθηκαν πάνω από 6000 Ιταλοί... Κι ας ήταν άδειο ένα κομμάτι της κερκίδας πίσω από το καλάθι (για λόγους ασφαλείας, αν και ορισμένοι εισχώρησαν στο δεύτερο ημίχρονο). Άλλοι 2000 άνθρωποι ήθελαν να μπουν στο γήπεδο, όμως εισιτήρια δεν υπήρχαν... Και δεν ήταν οπαδοί της Σιένα όλοι αυτοί που πήγαν ή ήθελαν να μπουν στο γήπεδο.
Λάτρεις του μπάσκετ ήταν και ήθελαν να δουν τον Σπανούλη (στο ημίχρονο αποθεώθηκε την ώρα που έκανε δηλώσεις) και τους υπόλοιπους πρωταθλητές Ευρώπης... Κατά βάθος όλοι τους γνώριζαν ότι η Σιένα δεν πρόκειται να κοιτάξει στα μάτια τον Ολυμπιακό, γι αυτό και κανείς δεν έφυγε από το γήπεδο όταν τα πάντα είχαν κριθεί. Πέρυσι οι ερυθρόλευκοι είχαν αδειάσει πολλά γήπεδα στο 35' επειδή οι αντίπαλοι οπαδοί έφευγαν απογοητευμένοι. Φέτος κάθονται όλοι ως το τέλος για να τον απολαύσουν, ακόμα κι αν δεν παίζει εντυπωσιακά... Και χειροκροτούν την γηπεδούχο ομάδα απλά για την προσπάθεια. Την ήττα την έχουν μάλλον δεδομένη...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: