Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Σπίτι... να το ζηλεύεις!!

Χωρίς να χρειαστεί να... ιδρώσει ο ΠΑΣ Γιάννινα, στο ντεμπούτο του Σάκη Τσιώλη στον πάγκο, λύγισε και τον ΟΦΗ στο «κάστρο» των Ζωσιμάδων με σκορ 2-1 χάρη σε δύο κεφαλιές των Ντε Βινσέντι και Τσουκαλά.

Σπίτι... να το ζηλεύεις!
Ντεμπούτο με το... δεξί έκανε ο Σάκης Τσιώλης στον πάγκο του ΠΑΣ. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» εκμεταλλεύτηκε για ακόμη ένα παιχνίδι την δύναμη της έδρας επικρατώντας του ΟΦΗ με σκορ 2-1, για την 11η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Οι Ηπειρώτες αν και δεν εντυπωσίασαν με την απόδοσή τους βρήκαν τον τρόπο να διασπάσουν την άμυνα των Κρητικών με δύο κεφαλιές των Ντε Βινσέντι (63') και Τσουκαλά (73') και να πετύχουν την τέταρτη νίκη τους σε πέντε εντός έδρας αγώνες.

Καλύτερη η ομάδα του Σα Πίντο στο πρώτο ημίχρονο, άκρως αποτελεσματικοί οι γηπεδούχοι που μετέτρεψαν σε γκολ τις δύο από τις τρεις σημαντικότερες ευκαιρίες του στο παιχνίδι.Για τον ΟΦΗ, που παρέμεινε στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας με 9βαθμούς, μείωσε στο 83’ ο Αρίζα Μακουκούλα.

Το ματς:



Απόλυτα ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στο ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου με τις δύο ομάδες να περιορίζονται σε παιχνίδι κέντρου με σαφή προτεραιότητα τη διατήρηση του «μηδέν» στην άμυνα. Μετά τη συμπλήρωση των πρώτων δέκα λεπτών ο ΟΦΗ άρχισε να παίρνει την υπεροχή και να πιέζει την άμυνα τους ΠΑΣ κυρίως με στημένες φάσεις, που είχαν ως στόχο τον Παπάζογλου, ο οποίος έβγαινε νικητής στις περισσότερες μονομαχίες.

Από το 30ο λεπτό οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη προσπάθησαν να κερδίσουν μέτρα στο γήπεδο, όμως ο Τσουκαλάς δεν είχε βοήθειες στη μεσαία γραμμή για να «φτιάξει» παιχνίδι και αποτελούσε εύκολη λεία για την ανασταλτική γραμμή της ομάδας του Σα Πίντο. Χαρακτηριστικό της δυσκολίας των γηπεδούχων να δημιουργήσουν φάσεις ήταν το γεγονός πως η πρώτη καλή τους στιγμή ήρθε στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου με σουτ του Κοροβέση έξω από την περιοχή. Τελικά, το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και οι δύο ομάδες μπήκαν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Ίδιο σκηνικό και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Το παιχνίδι μπορεί να ήταν και από τις δύο ομάδες πιο γρήγορο σε ρυθμό, όμως οι φάσεις μπροστά από τις εστίες έλειψαν. Με το πέρασμα των λεπτών και σε συνδυασμό και με την είσοδο του Τσάβες στο ματς ο ΠΑΣ γινόταν πιο δραστήριος και δημιουργούσε προβλήματα στην άμυνα του ΟΦΗ κυρίως από τα άκρα.

Ο Ντε Βινσέντι τελικά βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα για την ομάδα του Τσιώλη στο 63ο λεπτό και ο «Άγιαξ της Ηπείρου» δεν χρειάστηκε να ιδρώσει ιδιαίτερα για να πάρει το προβάδισμα. Τα πράγματα για τους γηπεδούχους έγιναν ακόμη πιο εύκολα όταν η πίεση έφερε και το δεύτερο γκολ δέκα λεπτά αργότερα (73’) με τον Τσουκαλά να γράφει το 2-0 για την ομάδα του. Ο ΟΦΗ κατάφερε να μειώσει με τον Μακουκούλα στο 83’ εκμεταλλευόμενος την χαλαρότητα της άμυνας του ΠΑΣ μετά το 2-0, όμως δεν πρόλαβε να «κλέψει» τον βαθμό.


Οι συνθέσεις:



ΠΑΣ Γιάννινα (Σάκης Τσιώλης): Βελλίδης, Βίλα, Λίλα, Κολοβέτσιος, Ίλιτς (87’ Μπέριος), Τσουκαλάς, Μιχαήλ, Κοροβέσης (81’ Στρούνα), Τζημόπουλος, Ντάσιος (46’ Τσάβες), Ντε Βινσέντι

Στον πάγκο: Σωτηρίου, Κεϊτά, Γιάκος, Αυγενικού

ΟΦΗ (Σα Πίντο): Δασκαλάκης, Τριποτσέρης, Ζόρο, Παπάζογλου, Κάλαϊτζιτς (81’ Μακουκούλα), Ζε Εντουάρντο, Περογαμβράκης (69’ Νιμανί), Φραγκουλάκης (57’ Κουτσιανικούλης), Μακρής, Μιλιάζες, Στάθης

Στον πάγκο: Φερνάντες, Μονιάκης, Ζβασίγια, Όγιος

Διαιτητής: Kύζας

Γήπεδο: Ζωσιμάδες





Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: