Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Amber Alert: Ίσκο!

Ο Τάσος Κολλίντζας εξηγεί τους λόγους για την εξαφάνιση του νεαρού Ισπανού σταρ από τα πλάνα του Κάρλο Αντσελότι.  
Από τις πέντε καλοκαιρινές μεταγραφές της Ρεάλ Μαδρίτης κανείς άλλος δεν κατάφερε να εντυπωσιάσει τόσο πολύ, τόσο γρήγορα. Ο Ίσκο από τη πρώτη στιγμή έκανε να ξεχαστούν οι ενδυασμοί που είχαν προκύψει από το υψηλό κόστος της μεταγραφής του (26 εκατομμύρια ευρώ) και τους “ψιθύρους” για το ποια ομάδα υποστήριζε μικρός και πέτυχε κάτι που άλλοι χρειάζονται μήνες ή ακόμη και χρόνια για να καταφέρουν: να κερδίσει το θαυμασμό και την εμπιστοσύνη του κοινού του “Σαντιάγκο Μπερναμπέου”.

Μέσα σε λίγες μόλις εβδομάδες όμως ο Ίσκο έχει περάσει από αναντικατάστατος στο να μην παίζει ούτε λεπτό. Πετυχαίνοντας πέντε γκολ και δημιουργώντας σχεδόν άλλα τόσα στα έξι πρώτα παιχνίδια του, ήταν το βασικό σημείο αναφοράς στην επίθεση της ομάδας όμως τις τελευταίες εβδομάδες μοιάζει να έχει εξαφανιστεί από τα πλάνα του προπονητή του. Η άνοδος του Μπέιλ και η  συνεπαγόμενη αλλαγή τακτικής από τον Άντσελότι, σε συνδυασμό με προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει ο νεαρός τόσο εντός όσο κι εκτός αγωνιστικού χώρου αποτελούν τις βασικές αιτίες για τον παραγκωνισμό του από την εντεκάδα.
Δε χωρά αμφιβολία ότι το βασικό εμπόδιο για τον Ίσκο ακούει στο όνομα Γκάρεθ Μπέιλ. Στη θεωρία η παρουσία του Ουαλού σταρ δεν θα έπρεπε να είναι πρόβλημα αφού ο Ίσκο είχε προλάβει να καθιερωθεί σε ένα κεντρικό ρόλο στη μεσοεπιθετική τριπλέτα εξασφαλίζοντας τον τίτλο του αντί – Οζίλ. Με την είσοδο του Μπέιλ όμως ο Αντσελότι γύρισε το σχήμα από 4-2-3-1 σε 4-3-3 και με τον Ντι Μαρία να βρίσκεται επίσης σε πολύ καλή κατάσταση, ο Ίσκο βρέθηκε χωρίς θέση. Ούτε στα άκρα, ούτε στον άξονα.

Χωρίς να είναι βέβαιο ότι ο Αντσελότι θα επιμείνει σε αυτή τη τακτική, καθώς ο Ιταλός τεχνικός ακόμα “ψάχνεται”, ο Ίσκο φαίνεται πως το παρών θα περιοριστεί σε ένα δευτερεύοντα ρόλο στη Ρεάλ. Ή θα πρέπει να περιμένει την ευκαιρία του παίζοντας ως αλλαγή του Ρονάλντο ή του Μπέιλ στα άκρα ή θα πρέπει να παλέψει για μία θέση στους τρεις του κέντρου εκεί όπου ο ανταγωνισμός έχει ανέβει κατακόρυφα με την επιστροφή του Τσάμπι Αλόνσο. Ο Αντσελότι έχει δηλώσει ότι περιμένει πολύ περισσότερη δουλειά στον ανασταλτικό τομέα από τους κεντρικούς μέσους του για να επιτραπεί ελευθερία κινήσεων στους επιθετικούς. Αν υποθέσουμε ότι ο Τσάμπι Αλόνσο θα έχει πάντα δίπλα του έναν εκ των Ιγιαραμέντι και Κεντίρα, ο Ίσκο θα πρέπει να διεκδικήσει την τρίτη θέση από τον Μόντριτς και τον Ντι Μαρία. Δεν μοιάζει ακατόρθωτο αλλά ο Αντσελότι μέχρι στιγμής έχει δείξει την προτίμησή του στους άλλους δύο. Στα δύο ντέρμπι με Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους ο Ίσκο δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε ως αλλαγή!

Πολλοί τα έβαλαν με τον Αντσελότι για το γεγονός ότι “ξέχασε” τον Ισπανό μεσοεπιθετικό καθώς τον θεωρούν υπεραπαραίτητο για να παίξει η Ρεάλ το ποδόσφαιρο κατοχής που προανήγγειλαν οι άνθρωποί της στο ξεκίνημα της σεζόν (ειδικά από τη στιγμή που “θυσιάστηκε” ο Οζίλ για να γίνει η μεταγραφή του Μπέιλ). Ο Καρλίτο όμως έχει τους λόγους του. Ο Ίσκο δεν είναι 100% και σε αυτό έχουν παίξει σημαντικό ρόλο κάποιες ενοχλήσεις που έχει στον αστράγαλο. Πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι ο παίκτης δεν ξεκουράστηκε καθόλου το καλοκαίρι λόγω των υποχρεώσεών του με την εθνική Ελπίδων της Ισπανίας και το δυνατό ξεκίνημα που έκανε στη σεζόν παίζοντας συνεχόμενα παιχνίδια με τη Ρεάλ, του στοίχισε. Λόγω του τραυματισμού του έχασε και τους δύο αγώνες της Ισπανίας με τη Φινλανδία και τη Χιλή.

Πέρα από τα προβλήματα εντός αγωνιστικού χώρου, ο Ίσκο έχει περάσει και μία προσωπική περιπέτεια που δεν μπορεί να μην τον έχει επηρεάσει. Πριν από λίγες μέρες έχασε μια δίκη με τον πρώην ατζέντη του και κλήθηκε να πληρώσει το ποσό των 3,1 εκατομμυρίων ευρώ ως αποζημίωση. Έχοντας έναν από τους χαμηλότερους μισθούς στη Ρεάλ (παίρνει καθαρά δύο εκατομμύρια το χρόνο), στην ουσία καλείται να παίξει για τον επόμενο ενάμιση χρόνο τζάμπα!

Τα πράγματα λοιπόν για το νεαρό Ίσκο μπορεί να μη φαίνονται ρόδινα αυτή τη στιγμή όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ρεάλ έχει επενδύσει πολλά σε αυτόν, τόσο οικονομικά όσο και αγωνιστικά. Το ταλέντο και η ποιότητα είναι εκεί και όταν ο Αντσελότι καταφέρει να δώσει στην ομάδα μια ταυτότητα, σίγουρα θα μπορέσει και αυτός να βρει το ρόλο που του αναλογεί.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: