Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

«O Ολυμπιακός έχει ευνοηθεί»

orfanos-610x385
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Κώστας Ορφανός για το παιχνίδι της ομάδας με τη Μακάμπι Χάιφα ενώ παράλληλα ανέλυσε και το θέμα της διαιτησίας. Ο πρώην παίκτης του “Δικεφάλου” ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης είναι μια μεγάλη ομάδα και πως η λύση στο θέμα της διαιτησίας δεν είναι οι φωνές αλλά η οργάνωση και οι σωστές κινήσεις.
Αναλυτικά είπε:
Για τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τη Μακάμπι Χάιφα:
“Δε βόλευε τη Μακάμπι το αποτέλεσμα άρα δε μπορούμε να πούμε πως η ομάδα του Ισραήλ ήταν ευχαριστημένη, εκτός άμα υποθέσουμε πως δεν ενδιαφερόταν για το παιχνίδι. Η ομάδα του ΠΑΟΚ έπρεπε να καταβάλει μεγαλύτερη προσπάθεια για να πάρει την νίκη. Ο αντίπαλος ήταν κατώτερος των περιστάσεων σε μια έδρα που ακουγόταν πως είναι καυτή. Πριν το παιχνίδι θα λέγαμε πως με την ισοπαλία θα ήμασταν ικανοποιημένοι αλλά με βάση την εικόνα του αγώνα και την απόδοση μας θα μπορούσαμε να πάρουμε περισσότερα.
Αν η ομάδα καιγόταν να πάρει τους τρεις πόντους έπρεπε να δείξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς είναι εμφανώς καλύτερη από τον αντίπαλο. Βέβαια, το να συζητάμε για μια εμφάνιση πως δεν ήταν καλή ενώ  είμαστε ένα βήμα πριν από την πρόκριση δείχνει πως ο ΠΑΟΚ αλλάζει επίπεδο. Πρέπει να είναι μια από τις καλύτερες αποδόσεις Ελληνικών ομάδων σε ομίλους συνολικά, άμα σκεφτούμε πως είμαστε ακόμα αήττητοι”.
Για την νοοτροπία που πρέπει να έχει ο ΠΑΟΚ για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό σχετικά με τη διαιτησία:
” Πρέπει να πάμε ως μεγάλη ομάδα και να μη σκεφτούμε τον διαιτητή. Δε πρέπει να προκαταβάλουμε τους ποδοσφαιριστές αλλά να μείνουμε στο ποδοσφαιρικό κομμάτι.  Μόνο κακό μπορεί να μας κάνει το να ασχολούμαστε πριν από το παιχνίδι με κάτι τέτοιο. Το ίδιο έγινε και πέρσι με τον Αστέρα Τρίπολης όταν ο κύριος Σαββίδης μιλούσε για τη διαιτησία και τελικά αποκλειστήκαμε από το κύπελλο με σκυμμένα τα κεφάλια”.
Για την δυναμική που έχει στη διαιτησία ο Ολυμπιακός:
“Δεν υπάρχει αμφισβήτηση το ότι ο Ολυμπιακός έχει ευνοηθεί σε άλλα παιχνίδια και όχι μόνο με τον ΠΑΟΚ. Τα προηγούμενα χρόνια ο ΠΑΟΚ δε διεκδικούσε πρωτάθλημα αλλά πηγαίνει το πολύ για το δεύτερο θέση. Πλέον έχει άλλη δυναμική και θέλουμε τα επόμενα χρόνια να μιλάνε άλλοι για την διαιτησία και όχι εμείς”.
Για το πως αντιμετωπίζει τις “μεγάλες” ομάδες η διαιτησία:
“Τα προηγούμενα χρόνια μιλούσαμε για παράγκες, του Παναθηναϊκού μετά της ΑΕΚ και μετά του Ολυμπιακού. Σε όλο τον κόσμο οι μεγάλες ομάδες απαιτούν κάτι παραπάνω από τις μικρότερες. Ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα η η Μπάγερν διεκδικούν περισσότερα από τους διαιτητές. Βέβαια στην Ελλάδα γίνεται πιο συστηματικά”.
Για την μεταχείριση που έχει ο ΠΑΟΚ από τους διαιτητές στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια:
“Ο ΠΑΟΚ έχει ιδιαίτερη μεταχείριση στην Ευρώπη. Δεν είναι τυχαίο πως στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΟΚ ποτέ δεν αδικείται. Ο σύλλογος έχει δουλέψει πάνω σε αυτό. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Υπάρχουν κάποια μεγάλα ονόματα και με αυτά που βλέπω θεωρώ πως έχουν επιτευχθεί  κάποια σημαντικά πράγματα. Η παρουσία ενός Βρύζα και ενός Ζαγοράκη βοηθάει πάρα πολύ στην Ευρώπη”.
 Για το πως πρέπει να χειριστεί το θέμα της διαιτησίας ο ΠΑΟΚ στο μέλλον:
“Με την διαιτησία πρέπει να ασχολούμαστε πριν ξεκινήσει η αγωνιστική περίοδος. Από εδώ και πέρα λίγα μπορούμε να κάνουμε. Αν τα πράγματα είναι δρομολογημένα δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάτι. Δε γίνεται να ζητάς να κερδίσεις πράγματα με φωνές όταν κάποιος έχει οργανωθεί για να τα κερδίσει. Πρέπει να ακολουθήσεις έναν δύσκολο δρόμο για να μπορείς να απαιτείς και να διεκδικείς πράγματα από τη διαιτησία χωρίς να ασχολείσαι. Ορισμένες ομάδες έχουν δουλέψει πάρα πολύ σε αυτό. Οι άνθρωποι που έχουν οργανωθεί σε αυτόν τον τομέα δε φοβούνται δηλώσεις και φωνές.
Για αυτόν τον λόγο δε πρέπει να φωνάζουμε για τη διαιτησία στην Ελλάδα αλλά να δουλεύουμε παραπάνω. Έχουμε έναν άνθρωπο που πληρώνει και έναν κόσμο που στηρίζει. Χρειάζεται οργάνωση και δουλειά. Το κάνουν όλες οι μεγάλες ομάδες στον κόσμο αυτό. Υπάρχουν εξαρτήσεις, σχέσεις, σχεδιασμοί και συμφωνίες. Όταν ήμουν στα διοικητικά είχα κάνει δηλώσεις και είχα πει πως εγώ ήθελα να προστατέψω μονάχα τη δική μου ομάδα. Πρέπει να ασχοληθούν κάποιοι άνθρωποι να παρακολουθούν τα πράγματα και να κάνουν παρεμβάσεις.
Αυτό που έχει  πάντα στο μυαλό του ο καθένας είναι πως άμα έχουμε το τρόπο να επηρεάσουμε τα κέντρα αποφάσεων γιατί να μην το κάνουμε. Για ισονομία μιλάμε μονάχα όταν αδικούμαστε. Διαφορετικά θέλουμε να γίνουμε χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Όταν προσλήφθηκε ο άνθρωπος που παρακολουθούσε τις διαιτησίες του ΠΑΟΚ όλοι είπαν πως ο “Δικέφαλος” προσπαθούσε να φτιάξει δικό του κύκλωμα. Κανείς δε σκέφτηκε κάτι άλλο. Εφόσον ο κύριος Σαββίδης έχει την δύναμη είναι λογικό να προσπαθήσει να βοηθήσει την ομάδα του. Να είσαι στο τιμόνι του ΠΑΟΚ δεν είναι μόνο να διοικείς αλλά και να οδηγείς τον κόσμο στην νοοτροπία πως ο σύλλογος αλλάζει επίπεδο. Δε μπορεί να μένουμε στο ότι μας αδίκησε ο Ολυμπιακός γιατί είναι σαν να παραδεχόμαστε πως ο Ολυμπιακός κάνει κάτι που εμείς δε μπορούμε να κάνουμε άρα και είναι μεγαλύτερη ομάδα”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: