Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

«Οι άμυνες και τα στημένα θα κρίνουν το ντέρμπι»

τσαλου
Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Γιώτης Τσαλουχίδης ο οποίος βρίσκεται στον Καναδά, φιλοξενήθηκε στον Arena FM 89,4 και μίλησε για το ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Τόνισε ότι είναι οι δυο καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα και το παιχνίδι θα κριθεί στις άμυνες αλλά και στις στημένες φάσεις, που είναι βασικό όπλο και των δυο ομάδων.
Ο Γιώτης Τσαλουχίδης σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης μίλησε επίσης για  Άρη καιΑΕΚ, δήλωσε πεπεισμένος ότι η Εθνική Ελλάδος θα περάσει από τα μπαράζ με την Ρουμανία αλλά επίσης αναφέρθηκε σε Πάμπλο Γκαρσία και Δημήτρη Σαλπιγγίδη.
Για την ακαδημία ποδοσφαίρου που έχει στον Καναδά: «Το ποδόσφαιρο εδώ είναι πολύ οργανωμένο, έχει πολύ καλές εγκαταστάσεις και κάθε περιοχή διαθέτει κλειστό γήπεδο. Είναι πολύ εύρωστη χώρα και πολύ καλά οργανωμένη. Είναι μια χώρα που μπορείς να κάνεις πάρα πολλά και σου δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσεις. Η ακαδημία πηγαίνει πάρα πολύ καλά και έχει μεγάλη απήχηση».
Για το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: «Αυτήν την στιγμή παίζουν οι δυο καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει πολύ μετά και την έλευση του Σαββίδη και πιστεύω ότι θα αλλάξει ακόμα περισσότερο προς το καλύτερο. Έχει ενισχυθεί με πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και φαίνεται αυτό και στην πορεία του στην Ευρώπη. Θα είναι ένα αμφίρροπο και δύσκολο παιχνίδι. Και οι δυο ομάδες είναι ικανές για το καλύτερο. Ο Βάις είναι σημαντική απουσία για τον Ολυμπιακό αλλά θεωρώ ότι το ντέρμπι θα κριθεί ανάλογα με την κατάσταση που θα βρεθούν οι δυο ομάδες. Θα είναι ένα δυνατό παιχνίδι και θα κριθεί στην λεπτομέρεια. Οι δυο ομάδες έχουν πολλά κοινά στοιχεία, είναι μεγάλες ομάδες, με ιστορία και πολύ λαό».
Που θα κριθεί το ντέρμπι: «Θα παίξει μεγάλο ρόλο η αμυντική λειτουργία των ομάδων. Έχουν αμφότερες ευχέρεια στο σκοράρισμα και οι άμυνες θα παίξουν μεγάλο ρόλο στο ντέρμπι. Επίσης τα στημένα είναι μεγάλο ατού και για τις δυο. Είναι από τα βασικά τους όπλα».
Για τον Πάμπλο Γκαρσία: «Κάθε άνθρωπος έχει ημερομηνία λήξεως. Ήταν ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής, πρόσφερε πολλά στον ΠΑΟΚ  αλλά πρέπει και οι ίδιοι να ξέρουμε πότε να σταματάμε. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να του προσφέρει μια άλλη θέση μέσα στην ομάδα».
Για τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη: «Συγχαρητήρια σε αυτό το παιδί, είναι παράδειγμα προς μίμηση. Έκανε μια μεγάλη καριέρα και γύρισε πίσω στην ομάδα που αγαπάει και προσφέρει πάρα πολλά».
Για το Παναθηναϊκός-Άρης:  «Ο Άρης παίζει ποδόσφαιρο αλλά δυσκολεύετε πολύ στο γκολ, ενώ δέχεται σχετικά εύκολα. Έκανε δυο νίκες  συνεχόμενες και ανέβηκε ψυχολογικά, δεν είναι κακή ομάδα αλλά χρειάζεται ενίσχυση, ειδικά στα χαφ».
Για την ΑΕΚ: «Το γήπεδο που φτιάχνουν στην ΑΕΚ είναι πολύ σημαντικό. Να με θυμηθείτε σε δυο χρόνια πόσο δυνατή θα είναι η ΆΕΚ. Και κάτι τέτοιο θα βοηθήσει πολύ και το Ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτό θεωρώ ότι πρέπει να γίνει άμεσα και στον ΠΑΟΚ. Δεν γίνεται μια τέτοια ομάδα με τόσο κόσμο να μην έχει το δικό της γήπεδο».
Για την Εθνική και τα παιχνίδια μπαράζ με την Ρουμανία: «Είχαμε πολύ καλή κλήρωση, Για να πας ψηλά λένε ότι πρέπει να έχεις άμυνα που να δίνει πρωταθλήματα και επίθεση που να σκοράρει. Είμαι πιπισμένος ότι θα περάσουμε γιατί η άμυνα θα παίξει το ρόλο της σε αυτά τα διπλά παιχνίδια , και έχουμε πολύ καλούς αμυντικούς και εξαιρετική αμυντική λειτουργία».
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: