Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Άλλος ΠΑΟΚ στον Πειραιά!!

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει για τον ΠΑΟΚ που στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό θα δείξει διαφορετικό πρόσωπο από ότι κόντρα στην Μακάμπι. Θεωρώ δεδομένο ότι η κάτω του μετρίου (επιεικώς) εμφάνιση του ΠΑΟΚ στο Ισραήλ απέναντι στη Μακάμπι Χάιφα, εντάσσεται στο φάκελο... παιδικές ασθένειες για το οποίο έχουμε μιλήσει πολλές φορές από το ξεκίνημα της φετινής περιόδου. Ο Δικέφαλος είναι μια νέα ομάδα που χτίζεται από την αρχή και είναι λογικό κάποιες καταστάσεις να μην μπορεί να τις διαχειριστεί με τον σωστό τρόπο.
Παρά την εμπειρία πολλών παικτών η ομάδα υποφέρει σε θέματα νοοτροπίας όπως φάνηκε στο Ισραήλ. Οι παίκτες δεν κατάφεραν να βγάλουν από το μυαλό τους το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στον Πειραιά παρά την προσπάθεια που κατέβαλε ο Χουμπ Στεφενς. Ήταν φανερό από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα με την Μακάμπι ότι το μόνο που ενδιέφερε τους παίκτες ήταν να φύγουν από το γήπεδο με τον βαθμό της ισοπαλίας και να ασχοληθούν με το ντέρμπι της Κυριακής.
Νοοτροπία που δεν ταιριάζει σε. Θα ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστεί. Γι αυτό. Μιλώ για παιδικές ασθένειες. Δεν δικαιούνται οι παίκτες του ΠΑΟΚ να διαλέγουν παιχνίδια. Δεν τους έδωσε κανείς τέτοιο δικαίωμα. Έπαιξαν με τη φωτιά το βράδυ Της Πέμπτης. Αν το παιχνίδι στράβωνε στο τέλος και η Μακάμπι κέρδιζε, σήμερα η κατάσταση θα ήταν πολύ διαφορετική. Η ψυχολογία όλων θα ήταν σε τραγικά επίπεδα ενώ ακόμα και η πρόκριση στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ θα ήταν υπό αμφισβήτηση.
Γι αυτό δικαιολογώ απόλυτα την αντίδραση του Στεφενς μετά το παιχνίδι. Δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την συμπεριφορά των παικτών του καθώς από το ξεκίνημα της εβδομάδας προσπαθούσε να συγκεντρώσει την προσοχή τους στο συγκεκριμένο παιχνίδι και όχι στο παιχνίδι της Κυριακής. Πιστεύω ότι αν δεν ακολουθούσε το ντέρμπι ο Ολλανδός δεν θα... ξεχνούσε τόσο γρήγορα. Αλήθεια είναι ότι από το πρωί της Παρασκευής εμφανίστηκε πολύ πιο ήρεμος προκειμένου να αποφευχθούν οι εντάσεις.
Υπό διαφορετικές συνθήκες η τεχνική ηγεσία θα έδινε συνέχεια ζητώντας ευθύνες για την εμφάνιση της ομάδας στη Χάιφα. Δεν υπάρχουν όμως χρονικά περιθώρια. Το ντέρμπι ξεκινά σε λίγες ώρες και ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να εμφανιστεί έτοιμος από κάθε άποψη. Και πιστεύω ότι θα είναι έτοιμος. Στοιχεία που έλειψαν από το παιχνίδι του Δικέφαλου στη Χάιφα θα περισσεύουν την Κυριακή. Αυτό υπερασπίζονται και οι παίκτες που μπορεί να μην παραδέχονται δημόσια τι έφταιξε για την εμφάνιση στο Ισραήλ αλλά ξέρουν την αλήθεια.
Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι η ευκαιρία του ΠΑΟΚ να αποδείξει ότι δικαιούται τον άτιτλο του συνδιεκδικητη της 1ης θέσης στον βαθμολογικό πίνακα. Όπως έχω γράψει πολλές φορές από την έναρξη της φετινής περιόδου σαφώς και ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αυτό όμως δεν στερεί από τον Δικέφαλο το δικαίωμα να ελπίζει ότι μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα. Αν μπορεί να πετύχει κάτι τέτοιο θα φανεί το απόγευμα της Κυριακής στο στάδιο Καραϊσκάκης.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: