Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Στη Δ' Εθνική ο Αετός Σκύδρας, ισόβια σε Τσακογιάννη!!

Ενοχοι χειραγώγησης του αγώνα με τους Πόντιους Κατερίνης κρίθηκαν σε πρώτο βαθμό ο Αετός Σκύδρας και ο πρώην πρόεδρός του Ι. Ναυρινιάδης, όπως και ο προφυλακισμένος μεγαλομέτοχος της Ηλιούπολης Γ. Τσακογιάννης.
Στη Δ' Εθνική ο Αετός Σκύδρας, ισόβια σε Τσακογιάννη
Ο Αετός Σκύδρας τιμωρήθηκε με υποβιβασμό στη Δ' Εθνική και πρόστιμο 150.000 ευρώ. Στους Ναυρινιάδη και Τσακογιάννη επιβλήθηκε η ποινή του ισόβιου αποκλεισμού από τα ποδοσφαιρικά δρώμενα και πρόστιμο στον μεν πρώτο 60.000 ευρώ και στον δεύτερο 90.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τηλεφωνική συζήτηση που είδε το φως της δημοσιότητας στις 14 Φεβρουαρίου ο Τσακογιάννης εμφανίστηκε στο γήπεδο των Ποντίων με τέσσερις μπράβους και έπειτα από συνεννόηση με τον πρόεδρο του Αετού Σκύδρας, απαίτησαν από τον πρόεδρο των Ποντίων το παιχνίδι να γίνει «διπλό ημίχρονο - άσος τελικό», το οποίο στη στοιχηματική ορολογία μεταφράζεται σε απόδοση άνω των 30. Στη συνέχεια ανέβηκαν στην εξέδρα με ένα λάπτοπ και πόνταραν. Οταν το ημίχρονο δεν είχε το επιθυμητό για αυτούς αποτέλεσμα απαίτησαν το παιχνίδι να τελειώσει όβερ, να σημειωθούν δηλαδή τουλάχιστον 3 γκολ, όπως και έγινε (2-1). Από την κατηγορία της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας απαλλάχτηκε η Ηλιούπολη.
Η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ενωσης Β΄ - Γ΄ Εθνικής αναλυτικά:
«Απαλλάσσει την ΠΑΕ Ηλιούπολη από τις αποδιδόμενες σε αυτήν πειθαρχικές παραβάσεις. Απαλλάσσει όλους τους εγκαλούμενους από την αποδιδόμενη σε αυτούς πειθαρχική παράβαση του στοιχήματος. Δέχεται ομόφωνα ότι οι εγκαλούμενοι ΤΑΠ Αετός Σκύδρας, Ι. Ναυρινιάδης και Γ. Τσακογιάννης τέλεσαν το πειθαρχικό παράπτωμα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας και επιβάλλει σε βάρος αυτών τις εξής πειθαρχικές ποινές:
1) Στο ΤΑΠ Αετός Σκύδρας α) την χρηματική ποινή των 150.000 ευρώ β) την ποινή του υποβιβασμού στην επόμενη κατώτερη κατηγορία δια της καταλήψεως της τελευταίας θέσεως στον οριστικό οικείο βαθμολογικό πίνακα της κατηγορίας στην οποία αγωνιζόταν κατά το 2010-2011.
2) Στον Ι. Ναυρινιάδη α) την πειθαρχική ποινή της απαγόρευσης εκτέλεσης οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο εφ΄ όρου ζωής β) την πειθαρχική ποινή της απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ΄ όρου ζωής και γ) την χρηματική ποινή των 60.000 ευρώ.
3) Στον Γ. Τσακογιάννη α) την πειθαρχική ποινή της απαγόρευσης εκτέλεσης οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο εφ΄ όρου ζωής β) την πειθαρχική ποινή της απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ΄ όρου ζωής και γ) την χρηματική ποινή των 90.000 ευρώ».
Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: