Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Ενα χρόνο αήττητος εκτός!!

Ο ΠΑΟΚ καλείται να κερδίσει μέσα στο Δουβλίνο τη Σάμροκ Ρόβερς και να δώσει με αυτόν τον τρόπο -διότι μια ισοπαλία δεν τον βολεύει- συνέχεια στο αήττητο εκτός Ελλάδας σερί που έχει χτίσει εδώ και ένα χρόνο και δυο εβδομάδες.
Ενα χρόνο αήττητος εκτός
Συγκεκριμένα η τελευταία φορά που ο «δικέφαλος» επέστρεψε με ήττα από το εξωτερικό ήταν στις 21 Οκτωβρίου 2010 και στο παιχνίδι του «Μαδριγάλ» με αντίπαλο τη Βιγιαρεάλ (1-0).
Δυο νίκες και τρεις ισοπαλίες
Τις τελευταίες 54 εβδομάδες ο ΠΑΟΚ έχει καταγράψει πέντε σερί εκτός Θεσσαλονίκης παιχνίδια χωρίς ήττα. Αρχικά νίκησε στο Ζάγκρεμπ την Ντινάμο με 1-0 και ακολούθησε η ισοπαλία με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα με 1-1 που δεν ήταν αρκετή να δώσει πρόκριση λόγω της ήττας στην Τούμπα. Η φετινή σεζόν ξεκίνησε με τη νίκη στο Οσλο επί της Βαλερένγκα και συνεχίστηκε με τις δυο ισοπαλίες στο Λβιβ (1-1) και Καζάν (2-2) με αντιπάλους τις Καρπάτι και Ρούμπιν αντίστοιχα.
Δεύτερη ελληνική ομάδα στο Δουβλίνο
Ο ΠΑΟΚ είναι η δεύτερη ελληνική ομάδα που πηγαίνει στο Δουβλίνο για επίσημο ευρωπαiκό παιχνίδι. Η πρώτη ομάδα που ταξίδεψε εκεί ήταν ο Παναθηναϊκός τη σεζόν 1993/94, με τους «πράσινους» να αντιμετωπίζουν τη -μεγάλη εγχώρια αντίπαλο της Σάμροκ- Σέλμπουρν, με τον Παναθηναϊκό να φεύγει νικητής με 1-2.
Για λύτρωση μιλά η UEFA
Στην αναφορά της στο παιχνίδι της Πέμπτης η UEFA αναφέρει ότι η Σάμροκ Ρόβερς «ψάχνει τη λύτρωσή της κόντρα στον ΠΑΟΚ», ενώ στέκεται και στην παρθενική παρουσία του ΠΑΟΚ στο Δουβλίνο.
Πηγή: sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: