Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Το αυτοδιοίκητο "ασπίδα" της... παρανομίας!!

“Αθώος ο κατηγορούμενος”. Αυτή είναι η αγαπημένη φράση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ, που συνεχίζει την... κάθαρση στο Ελληνικό ποδόσφαιρο “κρυμμένη” πίσω από το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και τον μπαμπούλα της UEFA.
Το αυτοδιοίκητο "ασπίδα" της... παρανομίας!
Γράφει ο Γ. Παπαδημητρόπουλος...
Μεγαλύτερο σκάνδαλο στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ίσως να μην έχει ξεσπάσει σε καμία χώρα της Ευρώπης.
Μπροστά στο Ελληνικό calciopolis το Ιταλικό ωχριά. Και, όμως, η Ελληνική ποδοσφαιρική δικαιοσύνη, συνεχίζει το έργο της αθώωσης ομάδων και παραγόντων που βρέθηκαν μπλεγμένοι σε στημένα παιχνίδια, ακόμα και αναιρώντας τις ίδιες τις αποφάσεις της.
Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι η αθώωση του Αγροτικού Αστέρα, που έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από αντιφατικές αποφάσεις.
Ενώ στο σκεπτικό με το οποίο κατηγορήθηκε η Καβάλα, η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ καταλήγει κατά λέξη στο συμπέρασμα ότι: “Με τα δεδομένα αυτά, η επιτροπή οδηγείται στο ασφαλές συμπέρασμα ότι ο αγώνας αυτός χειραγωγήθηκε από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Αγροτικός Αστέρας Κων/νο Ραβιόγλου με τη βοήθεια ασφαλώς και των ποδοσφαιριστών του, αναμειχθέντος όμως παρασκηνιακώς στην χειραγώγηση αυτή και του Χρυσόστομου Ψωμιάδη, εν αγνοία όμως της ομάδος της ΠΑΕ Ν. Καβάλα, οι ποδοσφαιριστές της οποίας δεν προέκυψε ότι είχαν οποιαδήποτε συμμετοχή”.
Μερικούς μήνες μετά φτάσαμε στο: “Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ με την υπ΄αριθμ. 217/1-11-2011 απόφασή της δέχεται τυπικά και κατ΄ ουσία την έφεση της ΠΑΕ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ και του προέδρου της ΚΩΝ/ΝΟΥ ΡΙΑΒΟΓΛΟΥ κατά της υπ΄αριθμ. 311/11-10-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της FOOTBALL LEAGUE–LEAGUE 2. Εξαφανίζει εκκαλουμένη απόφαση Διακρατεί και δικάζει κατ΄ ουσία την υπόθεση. Κηρύσσει απαράδεκτη την πειθαρχική δίωξη για το παράπτωμα του άρθρου 21Β του Π.Κ. της ΕΠΟ και απαλλάσσει τους εκκαλούντες του πειθαρχικού παραπτώματος της δωροδοκίας”.
Και πείτε μου τώρα εσείς, ποιο είναι το συμπέρασμα που βγάζετε.
Πως είναι δυνατόν η ίδια επιτροπή, με τα ίδια μέλη, να φτάνει σε διαφορετικά συμπεράσματα εξετάζοντας ακριβώς την ίδια υπόθεση.
Λογική απάντηση δεν πρόκειται να βρείτε. Κατά τη γνώμη μου, η συγκεκριμένη απόφαση, πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία του ποδοσφαίρου της χώρας μας.
Ποιος, όμως, ασχολείται; Κανείς. Ποιος μπορεί να επέμβει; Πάλι κανείς.
Το περίφημο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, έχει μετατραπεί σε ασπίδα... παρανομίας. Με όπλο το αυτοδιοίκητο και μπαμπούλα την UEFA, το σύστημα ζει και βασιλεύει.
Και πίσω από αυτό, δρα η ποδοσφαιρική “δικαιοσύνη” και χαίρονται οι παράγοντες.
Παράγοντες που ενώ αποδείχθηκε η εμπλοκή τους σε στημένα παιχνίδια, είτε αθωώθηκαν είτε επιβραβεύονται με το να συμμετέχουν ακόμα και στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, παρά το γεγονός ότι οι ομάδες τους δεν κέρδισαν στο γήπεδο αυτό το δικαίωμα.
Και μέσα σε όλο αυτό το συνονθύλευμα αποφάσεων και παρανομιών, δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί ή να θέλει να επέμβει.
Ο Σ. Πιλάβιος φαίνεται ότι είναι ικανοποιημένος που δεν χτυπάει το τηλέφωνό του για παράπονα, η πολιτεία είναι εγκλωβισμένη πίσω από το αυτοδιοίκητο, δεν έχει όπλα και μένει να παρακολουθεί και η ιστορία συνεχίζεται.
Το σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, θα μείνει στην ιστορία ως “η μέθοδος των τριών”. Τσακογιάννης, Μπέος, Ψωμιάδης. Όλοι οι άλλοι είναι “καθαροί” και “ξάστεροι”.
Πηγή: soccerplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: