Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Η αποθέωση των... εξόριστων!!

Τα πρόσωπα του ΑΠΟΕΛ που έφυγαν από την Ελλάδα ως αποτυχημένοι ή ως κατατρεγμένοι και συνιστούν, πλέον, πρωτοκλασάτα μέλη της έκπληξης του φετινού Champions League!
Η αποθέωση των... εξόριστων!
Πρώτος και καλύτερος σ' αυτή την ειδική κατηγορία ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος το 2008 έφυγε σαν αποτυχημένος από τον Ηρακλή. Αποχώρησε ως ένας προπονητής που δεν άντεχε την πίεση της υποτιθέμενες μεγάλης ομάδας του Ηρακλή και στη δεύτερη θητεία του στην Κύπρο ζει glory days.
Το 2008 ο Γιοβάνοβιτς πήγε για δεύτερη φορά στην Κύπρο και δη στον ΑΠΟΕΛ οδηγώντας σε δυο πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο, τρία Σούπερ Καπ Κύπρου και δυο φορές στους ομίλους του Champions League κατακτώντας, παράλληλα, εδώ και τρία χρόνια τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή στο Νησί...
ΟΥΡΚΟ ΠΑΡΝΤΟ
Το περασμένο καλοκαίρι αποχώρησε από τον Ολυμπιακό ως «λίγος» για τα χρήματα που ζητούσε μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό.
Με την ολοκλήρωση της σεζόν ο Ισπανός ζήτησε συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 400.000 ευρώ, την ώρα που οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν διάθεση να του δώσουν πάνω από 300.000 ευρώ. Η χρυσή τομή, εν τέλει, δεν βρέθηκε και ο άλλοτε γκολκίπερ του Ηρακλή αποχώρησε από το λιμάνι και κατέληξε στον ΑΠΟΕΛ ως alter ego του Σάκη Χιώτη.
Στο ματς της 3ης αγωνιστικής στο «Ντραγκάο» ο Χιώτης τραυματίστηκε, ο Πάρντο κλήθηκε να καλύψει το κενό του και τα πάει περίφημα, την ώρα που στον Ολυμπιακό ψάχνουν τώρα τρόπο να ξεφορτωθούν τον αντικαταστάτη του, Φράνκο Κονστάντσο, τον οποίο πληρώνουν με 700.000 ευρώ και σχεδόν σε κάθε ματς απογοητεύει.
ΣΑΒΒΑΣ ΠΟΥΡΣΑΪΤΙΔΗΣ
Σε ηλικία 20 ετών και για μία διετία από το 1996-98 κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις με τη Βέροια. Σε 39 ματς σκοράρει 10 φορές και παίρνει μεταγραφή για τον Ολυμπιακό.
Στου Ρέντη και στα ματς με τους «ερυθρόλευκους», όμως, δεν πείθει και φεύγει, καθώς παίζει σε μόλις 19 ματς σκοράροντας δυο φορές. Πάει στη Skoda, μένει μία διετία από το 2000 έως το 2002 και σε 32 ματς σκοράρει πέντε φορές, όμως δεν πείθει ούτε τους ακρίτες.
Το 2002 κατηφορίζει στην Κύπρο, όπου πλέον αποτελεί υπήκοο της, βγάζοντας μάτια τόσο με την Ανόρθωση όσο και με τον ΑΠΟΕΛ, όπου αποτελεί βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος έχοντας, πλέον, πατήσει τα 35 του χρόνια.
ΓΚΟΥΣΤΑΒΟ ΜΑΝΤΟΥΚΑ
Ηταν «λίγος» για τον Μπάγεβιτς. Μετά από μία τετραετία στην ΑΕΚ, το καλοκαίρι του 2010 ο Γκουστάβο Μαντούκα αποχώρησε κατόπιν της σύμφωνης γνώμης του Ντούσκο.
Ο Σερβοέλληνας τεχνικός όντας προπονητής της ΑΕΚ θεωρούσε πως ο Βραζιλιάνος με το ιταλικό διαβατήριο δεν είχε να προσφέρει κάτι άλλο στην ομάδα και πως με τα λεφτά που αμειβόταν, θα μπορούσαν οι «κιτρινόμαυροι» είτε να βρουν κάτι καλύτερο είτε να τα εξοικονομήσουν. Εν τέλει η Ενωση δεν βρήκε τον ιδανικό αντικαταστάτη, ενώ δεν εξοικονομήθηκαν ούτε τα λεφτά της αμοιβής του.
Στην Κύπρο, όμως, όλοι τον αποθεώνουν... Ο Μαντούκα σκοράρει, σερβίρει και ναι μαρκάρει... Και αυτό το έκανε καλά τόσο στο χθεσινό ματς με την Πόρτο (2-1) όσο και στην πρεμιέρα με τη Ζενίτ (2-1).
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ
Κατέφθασε στον Παναθηναϊκό τον Ιανουάριο του 2005 και τον Μάιο του 2007 αποδεσμεύτηκε από τους «πράσινους» ως αποτυχημένος, αφού είχε πάει και για ένα «φεγγάρι» στον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2006 ως αντάλλαγμα για τη μεταγραφή του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, όμως έφυγε τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου από τον «δικέφαλο του Βορρά» ελέω των οικονομικών προβλημάτων που υπήρχαν.
«Πρέπει να πω ότι ήταν ένα από τα παιδικά μου όνειρα να αγωνιστώ στον Παναθηναϊκό, ηρθα στη ομάδα με μεγάλη διάθεση και αγάπη και ήθελα να παίζω εκεί για πολλά χρόνια, οι τότε συνθήκες που επικρατούσαν ήταν… περίεργες», ήταν μία δήλωση του «Μπίδη» μετά την κατάκτηση του περσινού τίτλου με τον ΑΠΟΕΛ.
ΑΝΕΛ ΓΙΑΧΙΤΣ
Ο Γιάχιτς έχει λύσει τα χέρια του Γιοβάνοβιτς σε πολλά ματς με την ευχέρεια του να αγωνίζεται τόσο ως δεξιός μπακ όσο και ως αμυντικός χαφ, αλλά και στόπερ.
Ο Βόσνιος διεθνής είναι ένα πολυεργαλείο για τον προπονητή του ΑΠΟΕΛ που έχει στη φαρέτρα του έναν ποδοσφαιριστή για όλες τις δουλειές που το περασμένο καλοκαίρι έφυγε από την ΑΕΚ, διότι θεωρήθηκε βαρύ το διετές συμβόλαιο που είχε και τα 700.000 ευρώ που θα έπαιρνε συνολικά από τους «κιτρινόμαυρους» θεωρώντας πως αυτά τα λεφτά δεν ανταποκρίνονται στην αξία του, αλλά και στην προσφορά που θα μπορούσε να ΄χει στην ομάδα.
Η μεταγραφή του από τον Αρη θεωρήθηκε από πολλούς ως μία αποτυχημένη κίνηση της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ, την ώρα που στην Κύπρο μιλούν για έναν ποδοσφαιριστή που κάνει τέλεια όλη τη «βρωμοδουλειά» μέσα στο γήπεδο.
«Με την πίεση που υπήρχε, καθώς η ομάδα ήταν χωρίς διακρίσεις, ένας προπονητής δεν είναι σε θέση να πάρει το 100% από κάποιον ποδοσφαιριστή. Θα μπορούσα να το πω απωθημένο ότι δεν πέτυχα στον Παναθηναϊκό, γιατί οι φίλοι της ομάδας δεν έχουν δει τον Χαραλαμπίδη της Κύπρου», ήταν ακόμα μία ατάκα του αρχηγού των πρωταθλητών Κύπρου που στο φετινό Champions League παρουσιάζεται πιο ώριμος από ποτέ.
ΜΑΡΣΕΛΟ ΟΛΙΒΕΪΡΑ
Μετά από πέντε χρόνια καριέρας στην Ελλάδα και στον Ατρόμητο, ο Ολιβέιρα αποχώρησε το καλοκαίρι από το Περιστέρι με προορισμό τον ΑΠΟΕΛ. Η ΠΑΕ των δυτικών προαστείων θεωρούσε πως έφθασε το πλήρωμα του χρόνου για να μην προσφέρει νέο συμβόλαιο στον παίκτη εκτιμώντας πως δεν έχει να δώσει κάτι άλλο στην ομάδα. ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός εξέτασαν την περίπτωση του, αλλά έκριναν πως τα χαρακτηριστικά του δεν ανταπροκρίνονται στον παίκτη που αναζητούσαν.
Εν τέλει ο Βραζιλιάνος στόπερ των 117 συμμετοχών στον Ατρόμητο και των οκτώ γκολ μετακόμισε το καλοκαίρι στον πρωταθλητή Κύπρου και από την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι του δεν βγαίνει από την ενδεκάδα συνιστώντας με τον Πάουλο Ζορζ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της ομάδας.
Πηγή: sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: