Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Γερουλάνε, Μπιτσαξή, Νικητιάδη... ΑΜΠΡΑ ΚΑΤΑΜΠΡΑ!!!

Ο Λευτέρης Καραγιάννης γράφει για την κάθαρση στο ποδόσφαιρο που μετατράπηκε σε κωμωδία και τον ρόλο της Πολιτείας.
Γερουλάνε, Μπιτσαξή, Νικητιάδη... ΑΜΠΡΑ ΚΑΤΑΜΠΡΑ!
Τι έγινε ρε παιδιά; Σας φάνηκαν περίεργες οι τελεσίδικες αποφάσεις για τα στημένα παιχνίδια; Ε και; Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που εδώ στην Ελλάδα βλέπουμε να γίνονται μαγικά... πράγματα. Φοβερά θα τα χαρακτήριζα εγώ, αλλά έχουν μια μικρή δόση... άμπρα κατάμπρα! Σαν άλλος Χάρι Πότερ, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, έχει εξαφανίσει ένα μάτσο υποβιβασμούς. Και δεν είναι καθόλου εύκολο να εξαφανίζεις πράγματα. Πόσο μάλλον αποφάσεις!

Τελευταίο και πιο τρανταχτό παράδειγμα της τραγελαφικής αυτής υπόθεσης που κακώς ονομάστηκε κάθαρση, είναι η περίπτωση του Αγροτικού Αστέρα. Και εδώ να το ξεκαθαρίσουμε. Ο δημοσιογράφος δεν είναι δικαστής. Προσωπικά εγώ δεν μπορώ να πω αν καλώς ή κακώς αθωώθηκε ο Αγροτικός Αστέρας.

Αυτό που έχω να πω, όμως, είναι ότι οι Επιτροπές που ανέλαβαν δράση στα στημένα παιχνίδια, έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν. Οταν επέβαλλαν στην Καβάλα την ποινή της αφαίρεσης βαθμών, στο σκεπτικό αναφερόταν, ότι τα ύποπτα παιχνίδια του Αγροτικού Αστέρα με την Καβάλα, είχαν στηθεί από τον Ριαβόγλου και τους παίκτες του Αγροτικού με απλή ανάμειξη του Μάκη Ψωμιάδη. Τώρα πως γίνεται η ίδια Επιτροπή να αποφάνθηκε ότι ο σύλλογος του Ευόσμου έπρεπε να απαλλαχθεί... κανείς δεν μπορεί να το καταλάβει.

Και επειδή η Αθλητική Δικαιοσύνη πάνω-κάτω όλοι ξέρουμε ποια είναι, ξέρουμε ποιοι δικάζουν και ποιοι απαρτίζουν τις Επιτροπές - είτε είναι δικηγόροι, είτε τακτικοί δικαστές, προσωπικά εγώ δεν περίμενα τίποτα καλό στη συγκεκριμένη ιστορία από αυτούς τους «κυρίους». Ισα-ίσα, έγινε αυτό που πίστευα. Πιέσεις, βολέματα και μια κάθαρση που γελάει ο κόσμος. Περίμενα, ωστόσο, πολλά περισσότερα από την Πολιτεία. Από τον Υπουργό κ. Γερουλάνο, τον Υφυπουργό κ. Νικητιάδη και τον γ.γ.Α, Πάνο Μπιτσαξή.

Η «Αγία τριάδα», όμως, μόνο στις περιπτώσεις των Βόλου και της Καβάλας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για τον μη υποβιβασμό τους. Εκτοτε σώπασαν. Και με την στάση τους, έδωσαν το ελεύθερο σε όλα τα λαμόγια που «διοικούν» όλα αυτά τα χρόνια το ποδόσφαιρο, να διατηρήσουν τη πρότερη κατάσταση στο χώρο του αθλήματος. Και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι για όλα φταίει ο Τσακογιάννης, ο Μπέος και ο Ψωμιάδης. Ε όχι, δεν μπορεί κανείς να το δεχτεί αυτό! Αλλά τι να πει κανείς, όταν γίνονται μαγικά... άμπρα κατάμπρα. Θυμάστε τη σειρά παραμυθιών άμπρα κατάμπρα; Ενα τέτοιο παραμύθι αποδείχτηκε το μεγαλύτερο σκάνδαλο στημένων αγώνων στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: