Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Έπεσε το αμυντικό τείχος

Ο ΠΑΟΚ των τελευταίων χρόνων "έχτισε" τις επιτυχίες του πάνω στην εξαιρετική του αμυντική οργάνωση. Φέτος η ανασταλτική του λειτουργία αποτελεί και το σημαντικότερο μειονέκτημά του.

Έπεσε το αμυντικό τείχος
Ο ΠΑΟΚ του Φερνάντο Σάντος "τρόμαζε" με την απίστευτη ανασταλτική του αποτελεσματικότητα και χάρη κυρίως σ' αυτή κατάφερε να φτάσει στην έξοδό του στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Φέτος στις 8 αγωνιστικές του πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ του Λάσλο Μπόλονι "τρομάζει" με τις αδυναμίες που παρουσιάζει σ' αυτόν τον τομέα...
Ο Βλάνταν Ιβιτς είχε αναφέρει με άκομψο τρόπο και για τους δικούς του λόγους πως υπάρχει πολύ μεγάλο αμυντικό πρόβλημα και πως οι συμπαίκτες του έχουν αποκρούσει σε πολλές φάσεις την μπάλα πάνω στη γραμμή θέλοντας να δείξει πόσο εύκολα έφτανε ο αντίπαλος στην περιοχή του ΠΑΟΚ. Ήταν, όμως και μια σκληρή πραγματικότητα. Ο ΠΑΟΚ έχει χάσει το μεγαλύτερο αγωνιστικό του πλεονέκτημα παρότι η σημαντικότερη αλλαγή που έχει γίνει σε επίπεδο προσώπων... εντός του αγωνιστικού χώρου είναι η αποχώρηση του Βίκτορ Βιτόλο.
Ο Ισπανός έκανε τρομερή δουλειά ανασταλτικά μπροστά από το κέντρο της άμυνάς του και αποτελούσε τεράστιο εμπόδιο για τους αντιπάλους που προσπαθούσαν να απειλήσουν από τον άξονα τον "Δικέφαλο" ενώ συν τοις άλλοις πρόσφερε εξαιρετικά ντουμπλαρίσματα και στα άκρα. Μεγάλη είναι και η διαφορά και στην προσφορά του Κοντρέρας που ακόμα δεν έχει εμφανιστεί στο γήπεδο τη φετινή σεζόν παρότι οι απαιτήσεις είναι να αποτελέσει ηγετική φυσιογνωμία αλλά σημαντικότερη είναι η επίδραση της φιλοσοφίας του Λάσλο Μπόλονι που επιχειρώντας να κάνει μία πιο επιθετική ομάδα από αυτή του Φερνάντο Σάντος (και την έκανε), της έχει στερήσει αμυντική "ενέργεια" και αυτό φαίνεται και στην πράξη.
Δέχεται διπλάσια γκολ
Ο ΠΑΟΚ έχει δεχτεί σε 8 παιχνίδια πρωταθλήματος 9 γκολ ενώ το 2008-2009 στην πρώτη πλήρη χρονιά του Φερνάντο Σάντος δέχτηκε 16 γκολ στους 30 αγώνες της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και μόλις 3 στις 8 πρώτες αγωνιστικές. Το ίδιο ίσχυσε και στην επόμενη σεζόν με τον Πορτογάλο στον ΠΑΟΚ όπου και πάλι δέχτηκε 16 γκολ σε 30 αγώνες και 5 στις 8 πρώτες αγωνιστικές. Οι διαφορές είναι τεράστιες. Η ομάδα του Λάσλο Μπόλονι δέχεται πλέον τα διπλάσια γκολ σε κάθε παιχνίδι της ενώ οι επιδόσεις του Χαλκιά και του Κρέσιτς δε δείχνουν μόνο πως δε βρίσκονται σε καλή φόρμα (δέχονται γκολ ανά 2.5 και 4.6 σουτ εντός στόχου αντίστοιχα ενώ την πρώτη χρονιά ο Χαλκιάς δεχόταν γκολ ανά 7.4 σουτ) αλλά και πως οι αντίπαλοι φτάνουν απέναντί του χωρίς μεγάλη πίεση.
Ο Λάσλο Μπόλονι θέλοντας να διατηρήσει τον ΠΑΟΚ πολύ υψηλά σε επίπεδο ανταγωνισμού, οφείλει να βρει την απαραίτητη αγωνιστική ισορροπία στην ομάδα του. Να μη θυσιάζει για το θέαμα, την καλή άμυνα πόσω μάλλον σε καιρούς που ούτε το πρώτο είναι εξασφαλισμένο...
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: