Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Ρουτίνα τα ρεκόρ για Μπάρτσα

Ο Λιονέλ Μέσι και ο Βίκτορ Βαλντές ήταν οι πρωταγωνιστές της χθεσινής αναμέτρησης της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Πλζεν για το Τσάμπιονς Λιγκ . Διαβάστε στο sday.gr το γιατί.
Ότι οι «μπλαουγκράνα» θα νικούσαν την Πλζεν, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης δεν θα προκαλούσε έκπληξη, όπως επίσης αι το τελικό σκορ (4-0). Το χατ τρικ, όμως, του Μέσι, αλλά και η ανέπαφη εστία του Βαλντές είχαν τη δική τους ξεχωριστή σημασία.
Ο Αργεντινός σούπερ σταρ έφτασε αισίως  τα 202 γκολ με τους Καταλανούς και βρίσκεται πλέον πίσω μόνο από τον Σέζαρ Ροντρίγκες (235) στη σχετική λίστα. Όχι μόνο αυτό, αφού το τρίτο γκολ του μεγάλου άσου, η Μπάρτσα έφτασε τα 500 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις από τη στιγμή που στον πάγκο της κάθισε ο Πεπ Γκουαρντιόλα.
Έπρεπε να περάσουν 39 ολόκληρα χρόνια για να σπάσει το ρεκόρ του Μιγκέλ Ρέινα από τη σεζόν 1972-1973, κατά την οποία διατήρησε ανέπαφη την εστία του για 824 λεπτά. Το ρεκόρ αυτό έσπασε ο Βίκτορ Βαλντές, ο οποίος κατάφερε να μη δεχτεί τέρμα για 876 λεπτά.
Οι αγώνες στους οποίους δεν δέχτηκε γκολ είναι κόντρα σε Ατλέτικο Μαδρίτης, Σπόρτινγκ Χιχόν, Σανταντέρ, Γρανάδα, Μαγιόρκα, ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και Βικτόρια Πλζεν και όπως φαίνεται, συνεχίζει… ακάθεκτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: