Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

«Έμπειρος ο ΠΑΟΚ, όχι χειρότερος από Τότεναμ – Ρουμπίν»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον ΠΑΟΚ ο προπονητής της Σάμροκ Ρόβερς, Μάικλ Ό, Νιλ, σε συνέντευξη Τύπου ενόψει της αυριανής μεταξύ τους αναμέτρησης. Τόνισε πως οι Θεσσαλονικείς δεν έχουν την λάμψη της Τότεναμ και το μπάτζετ της Ρουμπίν, όμως για την ώρα είναι ανίκητοι στον όμιλο...
«Έμπειρος ο ΠΑΟΚ, όχι χειρότερος από Τότεναμ – Ρουμπίν»
Μιλώντας αρχικά για την δυναμική του ΠΑΟΚ ανέφερε: "Όσοι ρίχνουν μια ματιά στον όμιλο μας και δούνε τον ΠΑΟΚ που μπορεί να μην έχει τη λάμψη της Τότεναμ ή της οικονομική δύναμη της Ρουμπίν Καζάν, θα διαπιστώσουν ότι είναι η ομάδα που το μπάτζετ της είναι περίπου στα 15-20 εκ. ευρώ το χρόνο. Υπάρχει μία διάχυτη άποψη στα media που περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη αυτή εδώ είναι μια ευκαιρία να πάρουμε κάτι, αλλά ήδη ο ΠΑΟΚ έχει πάει στη Ρωσία και έχει αποσπάσει ένα 2-2. Είναι ανίκητος στον όμιλο. Δε θα έλεγα ότι ο ΠΑΟΚ είναι η πιο αδύναμη από τις Ρουμπίν και Τότεναμ. Έχουν δημιουργήσει για τον εαυτό τους μιας ευκαιρία να περάσουν από τον όμιλο. Όταν παρατηρείς τον ΠΑΟΚ βλέπεις ότι είναι μία μεγάλη σε ηλικία ομάδα με πολλούς παίκτες που έχουν παίξει σε αρκετά κλαμπ ανά την Ευρώπη.

Ίσως είναι και μία ομάδα που έχει και ορισμένους παίκτες στην πραγματική κορύφωση της καριέρας τους. Ίσως να μην είναι τόσο κοντά τόσο σαν ομάδα στα κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ, όπως ίσως πριν λίγα χρόνια, αλλά εγώ θα πω ότι είναι μια πολύ έμπειρη ομάδα. Νομίζω ότι το αυριανό (3/11) θα είναι αρκετά δύσκολα, όχι λιγότερο δύσκολο από το εντός έδρας ματς με τη Ρουμπίν. Πρέπει να κάνουμε την καλύτερη δυνατή εμφάνισή μας για να πάρουμε κάτι καλό από αυτό το ματς".
Για τους στόχους της δικής του ομάδας συμπλήρωσε: "Δεν μπήκαμε σε αυτήν τη διοργάνωση με φιλοδοξίες να την κατακτήσουμε. Είμαστε στη φάση των ομίλων και παίζουμε κόντρα σε κορυφαίες ομάδες. Δύο από τις ομάδες του ομίλου μας, θα μπορούσαν να είναι τρομερά απογοητευμένες που δεν παίζουν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτός ήταν ο στόχος τους και το οικονομικό μοντέλο τους ήταν χτισμένο πάνω σε αυτό. Είμαστε λίγο μακριά από αυτό, αλλά αξίζει για εμάς η αξιοπιστία που έχουν κερδίσει τα παλικάρια μας. Σε κάθε ματς είμαστε ανταγωνιστικοί. Χάσαμε δύσκολα στην Ελλάδα, προηγηθήκαμε κόντρα στην Τότεναμ και δεν ήμασταν τόσο ευχαριστημένοι με την εντός έδρας εμφάνιση μας κόντρα στη Ρουμπίν, το οποίο ήταν το τρίτο μέσα σε έξι μέρες".
Για τα κέρδη που έχουν οι Ιρλανδοί από την συμμετοχή τους στην διοργάνωση: "Αυτό που κερδίζουμε είναι τεράστια εμπειρία μέσα από αυτή τη διοργάνωση. Μας δημιουργεί και οικονομικά κίνητρα για το αν καταφέρουμε να πάρουμε ένα πόντο από αυτό το ματς. Δε θα ήταν καταστροφή αν δεν πάρουμε τίποτα στα επόμενα τρία ματς, ελπίζω οι εμφανίσεις μας να παραμείνουν στα επίπεδα που είμαστε τώρα».

Τέλος, μιλώντας για το ματς με τον ΠΑΟΚ τόνισε: «Πρέπει να παραμείνουμε μέσα στο παιχνίδι όσο περισσότερο μπορούμε. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος στόχος να μείνουμε στο παιχνίδι. Μάθαμε από αυτό στο Βελιγράδι, ακόμη και στην Κοπεγχάγη. Αν το ματς με τον ΠΑΟΚ είναι χωρίς σκορ μετά το 70' για εμάς δε θα ήταν κανένα πρόβλημα, γιατί πάντοτε είμαστε ικανοί στο να κερδίζουμε στο τέλος. Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα προσπαθήσουμε να σκοράρουμε στην αρχή, αλλά το πιο σημαντικό είναι να μη δεχθούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: