Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Με κόσμο το ντέρμπι - Χρηματικό πρόστιμο και σε Άρη!

Αθώος ο Ολυμπιακός για τα επεισόδια που έγιναν έξω από το "Παγκρήτιο" στο ματς με τον Εργοτέλη. Κανονικά με κόσμο το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο "Καραϊσκάκη" στις 19/11.
Με κόσμο το ντέρμπι!
Με την παρουσία των οπαδών του θα υποδεχθεί ο Ολυμπιακός τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ, καθώς η Πειθαρχική Επιτροπή τον αθώωσε για τα επεισόδια που έγιναν στο εκτός έδρας ματς με τον Εργοτέλη στην τέταρτη αγωνιστική.

Ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας, Ανδρέας Φάκος, είχε ασκήσει πειθαρχική δίωξη για επεισόδια που είχαν γίνει από φίλους του Ολυμπιακού, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» κρίθηκαν αθώοι, καθώς η Πειθαρχική θεώρησε ότι όλα έγιναν εκτός γηπέδου. Χαρακτηριστικά σ
την απολογία των πρωταθλητών, ο Γιάννης Μώραλης υποστήριξε: «Οταν έγιναν επεισόδια ο Ολυμπιακός δεν είχε φτάσει καν δεν έχουμε ευθύνη. Οι οπαδοί απωθήθηκαν βίαια. Συχνό φαινόμενο των καιρών στα γήπεδα να προσπαθούν οπαδοί να μπουν χωρίς εισιτήριο, μπαίνουν βίαια και απωθούνται βίαια».

Η υπόθεση εκδικάστηκε με καθυστέρηση αρκετών εβδομάδων, λόγω της απεργίας των δικηγόρων. 

Ο Άρης γλίτωσε την τιμωρία της έδρας για τα επεισόδια που έγιναν στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο, κάτι που σημαίνει πως θα έχει κόσμο στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.
Σύμφωνα με την απόφαση της Πρωτοβάθμια Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λιγκ, οι «κίτρινοι» θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 85.000 ευρώ. Τουλάχιστον, ο Άρης θα έχει την βοήθεια του κόσμου του στο εντός έδρας ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για την 12η αγωνιστική.
Αναλυτικά:

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 4ης, 5ης, 6ης και 7ης αγωνιστικής. Αναλυτικά :

4η αγωνιστική

Α) ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης : Για τη συμπεριφορά  των φιλάθλων της: επιβάλλει την ποινή της επίπληξης.
Β) ΠΑΕ  Ολυμπιακός : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: Κρίνει εγκαλουμένη ΠΑΕ ατιμώρητη : 1) λόγω μη συνδρομής των προϋποθέσεων του άρθρου 14 παρ. 4 του Π.Κ. της ΕΠΟ και 2) λόγω του ότι τα γεγονότα έλαβαν χώρα έξωθι του γηπέδου (άρθρο 1 του Π.Κ. της ΕΠΟ). 
Γ) ΠΑΕ Παναιτωλικός :  Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική πειθαρχική ποινή έξι χιλιάδων ευρώ.
Δ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική πειθαρχική ποινή δεκαοκτώ χιλιάδων ευρώ.
Ε) ΠΑΕ Άρης: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή ογδόντα πέντε χιλιάδων ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: