Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Ορίζεται η τιμή της μετοχής!!

Στην αυριανή Γ.Σ. των μετόχων της ΠΑΕ ΑΕΚ δεν αναμένονται εξελίξεις στο θέμα του επενδυτή.

Ορίζεται η τιμή της μετοχής
Για αύριο το πρωί είναι προγραμματισμένη η Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ ΑΕΚ και σε αυτή υπήρχε το τελευταίο διάστημα μία αισιοδοξία ότι μπορεί να υπάρξει κάποια σοβαρή εξέλιξη στο θέμα του υποψήφιου ιδιοκτήτη, η ταυτότητα του οποίου μέχρι στιγμής, παραμένει άγνωστη, αν και έχουν περάσει περισσότερες από τρεις εβδομάδες από τότε που ο Γιάννης Βλάχος έφερνε την πρόταση ενδιαφέροντος του πελάτη του.
Ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δεν αναμένεται καμία ουσιαστική εξέλιξη στην αυριανή Γ.Σ. ενώ κατά ένα μεγάλο ποσοστό το «παρών» δεν θα δώσει ούτε ο νομικός εκπρόσωπος του υποψήφιου επενδυτή. Όπως ανέφεραν στελέχη της ΠΑΕ ΑΕΚ, η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί κανονικά, αφού απαρτία θα υπάρξει (ο Σταύρος Αδαμίδης θα εκπροσωπήσει το ποσοστό του Νίκου Νοτιά), όμως το βασικό θέμα συζήτησης θα είναι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και ο ορισμός τιμής για την μετοχή.
Για το συγκεκριμένο θέμα είχαν ειπωθεί πολλά, καθώς η κάθε μετοχή της ΠΑΕ ΑΕΚ είχε φτάσει στο εξωπραγματικό νούμερο των 6,5 ευρώ και είχε γίνει αντικείμενο συζήτησης ακόμα και κατά την επίσκεψη του Μάκη Κασνακίδη, σε Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής. Ήταν άλλωστε αδιανόητο σε μία τόσο προβληματική εταιρία, η τιμή της μετοχής να κοστολογείται με ένα τέτοιο ποσό και αυτό φαίνεται να το αντιλήφθηκαν στην ΠΑΕ.
Έτσι λοιπόν, αύριο αναμένεται αυτό να αλλάξει και η νέα τιμή της μετοχής να πάει στο 1,2 ευρώ. Όπως έχει υπολογιστεί από τη διοίκηση, με αυτό το ποσό της μετοχής, όποιος βάλει 10 εκατ. ευρώ στην ΑΜΚ που θα τρέχει, θα μπορεί να αποκτήσει το 51% των μετοχών και να γίνει νέος ιδιοκτήτης.
Πηγή: aek365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: