Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Για να έχουμε μια ιδέα της κλήρωσης!!

Τα τελευταία χρόνια φροντίζαμε να σας παρουσιάζουμε τους πιθανούς ομίλους του Τop-16 της Ευρωλίγκα πριν από τη διαδικασία της κλήρωσης. Φέτος δεν το κάναμε... Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης.

Για να έχουμε μια ιδέα της κλήρωσης
Οχι επειδή βαρεθήκαμε, αλλά για το λόγο ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και διαφορετικά από κάθε άλλη χρονιά.
Οσοι έχουν αντίληψη από μαθηματικά μπορούν να καταλάβουν ότι με βάση τους περιορισμούς (να μην "ξαναπέσουν" ομάδες που ήταν μαζί στην κανονική περίοδο και να μη βρεθούν στον ίδιο όμιλο ομάδες από την ίδια χώρα) και με δεδομένο ότι οι τέσσερις ισπανικές ομάδες χωρίζονται σε δύο επίπεδα (πρώτο η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ, τρίτο η Μάλαγα και η Μπιλμπάο) είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει "καταστρατήγηση".
Αν συνυπολογίσουμε και το πώς διεξάγεται η διαδικασία της κλήρωσης, μπορούμε να το καταλάβουμε καλύτερα.
Επ' αυτού οφείλουμε να σας εξηγήσουμε τι ακριβώς γίνεται προκειμένου να καταλάβετε καλύτερα τι εννοούμε. Πρώτα μοιράζονται σε τέσσερις ομίλους οι ομάδες του πρώτου επιπέδου. Στη συνέχεια αρχίζει η κλήρωση για το δεύτερο επίπεδο. Ας πούμε, π.χ., ότι "βγαίνει" ο Παναθηναϊκός και πέφτει στο γκρουπ όπου επικεφαλής είναι η Μπαρτσελόνα. Δεν υπάρχει περιορισμός. Μετά "βγαίνει" ο Ολυμπιακός και πέφτει στο γκρουπ της Ρεάλ. Και εδώ δεν υπάρχει περιορισμός. Στη συνέχεια γίνεται η κλήρωση για τη Σιένα και τη Μακάμπι αντίστοιχα. (Επαναλαμβάνουμε ότι χρησιμοποιούμε παράδειγμα).
Ακολουθεί η κλήρωση για τις ομάδες του τρίτου επιπέδου. Με το παράδειγμα που αναφέραμε προκύπτει όμιλος Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός - Εφές, αλλά και Ρεάλ - Ολυμπιακός - Ούνικς (κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής), όπως επίσης και ΤΣΣΚΑ - Σιένα - Μπιλμπάο και Φενέρμπαχτσε - Μακάμπι - Μάλαγα.
Τι θα γίνει όμως αν κληρωθεί ο Παναθηναϊκός -για παράδειγμα- στον όμιλο της Φενέρμπαχτσε; Ο Ολυμπιακός πάει οπουδήποτε (ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ ή Μπαρτσελόνα) στο πρώτο επίπεδο, η Σιένα σε Ρεάλ ή ΤΣΣΚΑ και η Μακάμπι σε Μπαρτσελόνα η ΤΣΣΚΑ. Και ακολουθεί μεγάλο "μπλέξιμο" στο τρίτο επίπεδο.
Σημασία έχει ποια ομάδα θα βγει πρώτη από την κληρωτίδα. Και μόνο έτσι γίνονται οι συνδυασμοί και δεν υπάρχει "συλλογιστική" από το τρίτο επίπεδο παρά μόνο από τα δύο πρώτα.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: