Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Το θέαμα κέρδισε το lockout!!

Οποιος περίμενε την αρνητική αντίδραση των Αμερικανών οπαδών απέναντι στην πρεμιέρα του ΝΒΑ, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσει τις σκέψεις του. Γράφει ο Διονύσης Μαρίνος.

Το θέαμα κέρδισε το lockout
Ο κόσμος ήταν εκεί και δεν έδειξε να πτοείται από τη μέχρι πρότινος χασούρα λόγω του επώδυνου (για όλους) lockout.
Τα νούμερα της θεαματικότητας των πέντε εναρκτήριων παιχνιδιών της φετινής κουτσουρεμένης σεζόν είναι κάτι παραπάνω πάνω από ενδεικτικά για το έκδηλο ενδιαφέρον του κόσμου.
Το παιχνίδι των Μπουλς με τους Λέικερς πρόσφερε στον τηλεοπτικό κολοσσό του ABC την Τρίτη καλύτερη επίδοση σε θεαματικότητα αγώνα της κανονικής περιόδου, μόλις πίσω από τα ματς των Χιτ με τους Λέικερς (πέρυσι αλλά και το 2004).
Το ντεμπούτο του Πολ στους Κλίπερς κόντρα στο Γκόλντεν Στέιτ έδωσε νέο ρεκόρ απόλυτων αριθμών στο ESPN (77% πάνω από την τηλεθέαση του περσινού αγώνα Πόρτλαντ ? Γκόλντεν Στέιτ).
Πάμε παρακάτω: το ματς των Μάτζικ με τους Θάντερ το παρακολούθησαν περισσότεροι άνθρωποι (οι ειδικοί μιλούν για αύξηση ύψους 35%) από το περσινό ματς Ντένβερ ? Οκλαχόμα. Η μίνι επανάληψη των περσινών τελικών ανάμεσα στο Ντάλας και τους Χιτ του αφιονισμένου ΛεΜπρον προσέλκυσε 5,6 εκατ. τηλεθεατές. Και φυσικά οι ιθύνοντες του ESPN, που είχαν τα δικαιώματα των συγκεκριμένων δύο τελευταίων αγώνων, έχουν ξεκινήσει να κάνουν πάρτι εις υγείαν των παιδιών του ΝΒΑ.
Τέλος, στο ΤΝΤ, το ματς των Σέλτικς με τους Νικς (που είχε μάλιστα και δραματικό τέλος) «μάζεψε» ούτε λίγο ούτε πολύ κοντά τέσσερα εκατομμύρια τηλεθεατές. Νούμερο που δεν μπορείς να το προσπεράσεις έτσι αβασάνιστα. Οπως και κανένα από τα προαναφερθέντα. Ηταν μια δύσκολη και περίεργη βραδιά αυτή η πρώτη -μετά το lockout- αγωνιστική.
Αρκετοί ιθύνοντες των ομάδων ακόμα φοβούνται την αντίδραση των οπαδών που έχουν εισιτήρια στα χέρια τους που αντιστοιχούν σε μεγαλύτερο αριθμό παιχνιδιών απ' ό,τι τελικά θα παιχθούν. Εκ πρώτης όψεως το στοίχημα βαίνει καλώς και αυτό διότι κερδίζει το θέαμα (που αναμφίβολα υπάρχει άφθονο στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα) έναντι των όποιων άλλων τεχνοκρατικών αναλύσεων. Ο κόσμος θέλει ΝΒΑ ακόμα και αν είναι κουτσουρεμένο.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: