Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Οι τίτλοι του CAS έλαβαν τέλος!!


iraklis

Όλοι όσοι ισχυρίζονταν ότι το CAS θα χρησιμοποιούνταν ως «πηγή ελπίδας» για τον κόσμο του Ηρακλή, δικαιώθηκαν μετά από την απόφαση από την πλευρά του Ανωτάτου Δικαστηρίου την Περασμένη Παρασκευή να κρίνει ότι είναι αναρμόδιο για αν εκδικάσει την υπόθεση.
Το… διαπραγματευτικό ατού, που υπήρχε στα χέρια των ανθρώπων του Ηρακλή, παύει πλέον να υφίσταται. Εδώ και μήνες, είναι γεγονός ότι υπήρξαν άνθρωποι μέσα από την οικογένεια του Ηρακλή, που έλεγαν και τόνιζαν σε συζητήσεις τους, ότι το CAS θα αποδειχθεί «άνθρακας ο θησαυρός», γιατί θεωρούσαν σίγουρο ότι στην απόφαση του αυτή, θα δήλωνε ότι ήταν αναρμόδιο, πράγμα που έγινε.
Επίσης, κατ’ επανάληψη είχε ακουστεί να λέγεται ότι το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, όπως και άλλων ομοσπονδιών σε άλλα κράτη, θεωρείται ως «άβατο» και οι αποφάσεις των διαφόρων ομοσπονδιών δεν μπορούν να τροποποιηθούν με προσφυγές στο CAS. Ειδικά, όταν πρόκειται για υποθέσεις σαν και αυτή που απασχόλησε την ΠΑΕ Ηρακλής, η οποία ενέδωσε στις πιέσεις του κόσμου, προσφεύγοντας στο CAS και κρατώντας μέχρι την περασμένη Παρασκευή σε αγωνία τους οπαδούς του Ηρακλή, οι οποίοι διατηρούσαν τις ελπίδες τους, επειδή περίμεναν μία απόφαση δικαίωσης, εδώ και μήνες. Βέβαια, υπενθυμίζεται σε αυτό το σημείο και θα πρέπει να καταγράψουμε εκ νέου ότι οι ίδιοι οι άνθρωποι του ΓΣ το τελευταίο διάστημα έλεγαν ότι η υπόθεση θα «θαφτεί», όπως και έγινε.
Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να χαθεί ένα σημαντικό χρονικό διάστημα, στο οποίο θα μπορούσαν να γίνουν πολλά άλλα και συγχρόνως να πάει «υπέρ πίστεως και πατρίδας» ένα ποσό κοντά στις 14.000 περίπου ευρώ, μία εποχή όπου και η τελευταία δεκάρα είναι απαραίτητη. Φυσικά, αναφερόμαστε στην περίοδο του καλοκαιριού και όχι για τώρα και πιο συγκεκριμένα όταν ο κόσμος του Ηρακλή από το υστέρημα του είχε συγκεντρώσει τα χρήματα για να προχωρήσει η διαδικασία. Βέβαια, είναι αλήθεια ότι ο κόσμος συγκέντρωσε αυτά τα χρήματα, για να μπορέσει η ομάδα να «πολεμήσει» νομικά εκείνη την περίοδο. Ο κόσμος είναι αλήθεια ότι από την πλευρά του έκανε ότι μπορούσε. Ακόμη και το να συγκεντρώσει χρήματα.
Από την άλλη, όμως, δεν ήταν και λίγοι εκείνοι από την οικογένεια του Ηρακλή, που έλεγαν δημόσια και πίστευαν ότι ο Ηρακλής έπρεπε εξ αρχής να στηριχτεί και να απευθυνθεί εκεί, γιατί ήταν η μοναδική δίοδος αναφορικά με τη δικαίωση του Συλλόγου, μετά απ’ όλα όσα έγιναν το πρόσφατο καλοκαίρι. Πίστευαν και έλεγαν ότι ο Σύλλογος θα μπορούσε να αποζημιωθεί χρηματικά. Η ουσία είναι όμως ότι το CAS πλέον δεν υφίσταται, γιατί πολύ απλά η όλη διαδικασία δεν προχώρησε όπως θα έπρεπε…


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: