Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Στοιχημάτισες; Τέρμα η μπάλα!!

Αυστηρότατη και αδιαπραγμάτευτη στο φαινόμενο του παράνομου στοιχήματος ήταν και παραμένει η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας! Η FA, σαν σήμερα πριν από 96 χρόνια (!) «έκοψε» τη μπάλα σε εφτά παίκτες των Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που… τόλμησαν να φροντίσουν για οικονομικό κέρδος από ποδοσφαιρικό ματς!

Στοιχημάτισες; Τέρμα η μπάλα!
Στις 27 Δεκεμβρίου του 1915, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας, έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησε στο παιχνίδι των δύο μεγάλων συλλόγων για την πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος, εξάντλησε την αυστηρότητά της! Οι Τέρνμπουλ, Γουέστ και Γουόλεϊ από τη Γιουνάιτεντ αλλά και οι Σέλντον, Μίλερ, Πάρσελ και Φέρφοουλ από τη Λίβερπουλ σταμάτησαν το ποδόσφαιρο, αφού αποδείχθηκε πως είχαν στοιχηματίσει στη νίκη των «κόκκινων διαβόλων» που στα τέλη εκείνης της αγωνιστικής περιόδου, κινδύνευαν με υποβιβασμό!
Στο παιχνίδι που διεξήχθη στις 2 Απριλίου του 1915, ο σύλλογος του Μάντσεστερ ξεκίνησε το ματς στη 18η θέση της βαθμολογίας και μόλις έναν βαθμό πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ οι «κόκκινοι» βρίσκονταν στο 13ο πάτωμα, χωρίς όμως να ανησυχούν και έχοντας εξασφαλίσει την παρουσία τους στην πρώτη κατηγορία και την επόμενη σεζόν.
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε της ομάδας από το Μέρσεϊσαϊντ με σκορ 2-0, ενώ η Λίβερπουλ έχασε και πέναλτι. Σχεδόν αμέσως, όμως, εκφράστηκαν υποψίες και αμφιβολίες για την εγκυρότητα του αγώνα. Αυτό, γιατί εφτά ποδοσφαιριστές φέρονταν να έχουν στοιχηματίσει υπέρ της νίκης των «κόκκινων διαβόλων», κάτι που τους απέφερε οικονομικό κέρδος.
Η έρευνα που πραγματοποίησε η FA απέδειξε ότι η φημολογία ήταν απόλυτα δικαιολογημένη και βάσει των αποδεικτικών στοιχείων, έβαλε τέλος στην καριέρα των εφτά ποδοσφαιριστών!
Η αυστηρότατη, αυτή, ποινή, πάντως, αναστάλθηκε το 1919 προς τιμήν της προσφοράς των εφτά ανδρών στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, κατά τον οποίο, ωστόσο, «έπεσε» στη μάχη ο Τέρνμπουλ που αγωνιζόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
ΠΗΓΗ: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: