Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Τους έπεσε βαριά η γαλοπούλα!!

Τόσο για την Μάντσεστερ Σίτυ, όσο για την Τσέλσι και την Λίβερπουλ, η εορταστική «boxing day» δεν ήταν και τόσο γιορτινή. Γράφει ο Μιχάλης Τσώχος. 

Τους έπεσε βαριά η γαλοπούλα!
Μάλλον παραέφαγαν γαλοπούλα την Κυριακή και στο γήπεδο πέταξαν πολύτιμους βαθμούς. Και δεν μπορεί κανείς να υποστηρίξει, ότι η μεγαλύτερη ευθύνη δεν είναι δική τους, καθώς οι αντίπαλοι τους ήταν από την μέση της βαθμολογίας και κάτω.

Μόνο το μισό Μάντσεστερ μπορεί να χαίρεται το βράδυ της Δευτέρας. Όχι για το 5-0 της Ουίγκαν, αλλά κυρίως διότι η Γιουνάιτεντ κατάφερε να καλύψει την διαφορά, που είχε χτίσει η Σίτυ και πλέον συγκατοικούν στην κορυφή της βαθμολογίας. Ακόμη θέλουν 5 τέρματα για να καλύψουν και την συνολική διαφορά τερμάτων, όμως με την «ρεβάνς» με τους «πολίτες» στο Σίτυ οφ Μάντσεστερ στις 28 Απριλίου, ήταν μάλλον απαραίτητο να καλυφθεί νωρίς η απόσταση, μετά το 1-6, ώστε να διεκδικήσουν στα ίσια τον τίτλο. Το χειρότερο για την Σίτυ, δεν είναι ότι δεν κέρδισε την Ουέστ Μπρόμ. Ούτε ότι ο Μαντσίνι δεν έχει καταλάβει ακόμη, πως το «σύστημα-πούλμαν μπροστά από το τέρμα», που εφάρμοσε και ο Χότζσον και για το οποίο δεν μπόρεσε να βρει τρόπο να διασπάσει, θα το συναντά, όλο και περισσότερο μπροστά του. Το «κακό» είναι, ότι δεν μπόρεσε να ξεφύγει από την Γιουνάιτεντ (όπως έκανε με τις υπόλοιπες «διεκδικήτριες»), σε μία χρονική περίοδο, που ήταν από μέτρια έως κακή, η ένοικοι του Ολντ Τράφορντ. Με απώλειες βασικών παικτών, τραγικές εμφανίσεις, τις χειρότερες ίσως των τελευταίων χρόνων. Καταφέρνει όμως ο Φέργκιουσον να τις ξεπεράσει τελικά δίχως να χάσει την επαφή με την κορυφή, και να δείχνει ότι η ομάδα του ξαναβρίσκει τον καλό της εαυτό πλέον.

Η δεύτερη κερδισμένη είναι η Αρσεναλ, που είδε Τσέλσι και Λίβερπουλ, να πετάνε βαθμούς, στην μάχη για τις υπόλοιπες δύο θέσεις, που οδηγούν στο Τσάμπιονς Ληγκ. Το πρωτάθλημα θα είναι προφανέστατα υπόθεση της πόλης του Μάντσεστερ, όμως οι τρεις του Λονδίνου (μαζί με την Τότεναμ, που έχει δύο αγώνες λιγότερους) και οι «ξεπεσμένοι κόκκινοι», θα διεκδικήσουν τα δύο εναπομείναντα χρυσοφόρα εισιτήρια. Μια μάχη, που θα είναι μέχρι τέλους, αφού κανείς από τους τέσσερεις διεκδικητές δεν μοιάζει να έχει τον χαρακτήρα να ξεχωρίσει. Πάνω που κάνουν μια σημαντική νίκη, έρχεται η επόμενη αγωνιστική να τους τα χαλάσει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η ισοπαλία της Λίβερπουλ με την ουραγό Μπλάκμπερν, στο Ανφιλντ. Ούτε η δικαιολογία του «ιπτάμενου τερματοφύλακα» Μπουν των «ρόδων», που έπιανε τα άπιαστα, μπορεί να ευσταθεί, για την αλλοπρόσαλλη εικόνα της ομάδας του Νταλγκλίς. Με την δεδομένη τιμωρία του Σουάρες, θα έχει τεράστιο πρόβλημα, όπως αποδεικνύεται στο γκολ, αφού όταν ο Ουρουγουανός δεν σκοράρει, κανείς άλλος δεν έχει την ευκολία να στείλει την μπάλλα στα δίχτυα και να ξεμπλοκάρει όλη την ομάδα. Ιδιαίτερα το «χρυσό παλτό», που φορτώθηκαν πέρυσι τέτοιες μέρες στο λιμάνι, τον μίστερ 45 εκατ ¤ Κάρολ, που αδυνατεί να σηκώσει το βάρος της φανέλλας και των προσδοκιών.

Για μένα πάντως η είδηση των τελευταίων ωρών, ήταν η δήλωση του Μουρίνιο, στο ραδιόφωνο του BBC και στον σερ Σεμπάστιαν Κόε, ότι θα επιστρέψει στην Αγγλία. Αν δεν καταφέρει και εφέτος να κερδίσει τον τίτλο από την Μπαρτσελόνα, το καλοκαίρι θα ανοίξει μεγάλο σήριαλ με τον Πορτογάλο. Εδώ θα είμαστε και θα το δείτε.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: