Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Ξεθάφτηκαν τα ''τσεκούρια του πολέμου''

Ως "μαλλιά κουβάρια" διακρίνεται πλέον, η εικόνα της ΕΠΟ! Η επιστολή τους τέως προέδρου της με σαφείς αιχμές για τον νυν, προκαλεί άνευ προηγουμένου αναστάτωση.

Ξεθάφτηκαν τα ''τσεκούρια του πολέμου''
Γράφει ο Άρις Νικολάκης.
«Εμφύλιος στην Ομοσπονδία», είπαν κάποιοι. Βιάστηκαν. Κάνουν λάθος. Ουδέποτε χρεώνονταν στον ίδιο … φορέα ο Βασίλης Γκαγκάτσης κι ο Σοφοκλής Πιλάβιος. Η συνεύρεση τους ήταν κατ’ αρχήν θέμα σύμπτωσης στόχων και συμφερόντων. Η συνεργασία τους (για την οποία γνωρίζουν πολλά τέως υφυπουργοί Αθλητισμού κι ουχί μόνον!) επίσης, θέμα κοινής εξυπηρέτησης ήταν.
Και στη συνέχεια; Πολλά λέγονται και πολλά ακούγονται! Για τον «κοινό τόπο» τους, για τη συμφωνία της αλλαγής, για την «αναίμακτη» διαδοχή του τέως από το νυν αλλά … Σημασία έχει η διαφορετική αφετηρία καθενός, η κοινή πορεία και ο διαφορετικός τερματισμός.
Συμπέρασμα; Δεν είναι κεραυνός εν αιθρία η επικείμενη διάλυση του «μετώπου» υποστήριξης της εκλογής και Βασίλη Γκαγκάτση και Σοφοκλή Πιλάβιου στα εξ ων συντέθηκε! Ήταν θέμα χρόνου για τη σύγκρουση αντίρροπων δυνάμεων στην ΕΠΟ. Ιδιαίτερα μετά από σύμπλευση μέχρι ταύτιση του προέδρου της με τη σημερινή πολιτική ηγεσία του αθλητισμού …
Είναι πάντως, λυπηρή αυτή η εξέλιξη για έναν και μοναδικό λόγο. Την διάψευση ων ελπίδων όλων των υγιώς σκεπτόμενων φιλάθλων του τόπου για αλλαγή της εικόνας της ΕΠΟ. Αλλαγή όμως, με τα ίδια υλικά δεν γίνεται. Ο Σοφοκλής Πιλάβιος για να επιβιώσει στηρίχτηκε στους ίδιους ανθρώπους οι οποίοι στήριζαν το Βασίλη Γκαγκάτση, Εμπιστεύθηκε (νιώθοντας πολύ μόνος στου Γουδή …) λάθος ανθρώπους. Εξαρτήθηκε από λάθος ανθρώπους. Στηρίχθηκε σε λάθος ανθρώπους. Δεν μπόλιασε νέα δεδομένα. Μπολιάστηκε στα παλιά. Έτσι πρόδωσε όλον τον κόσμο ο οποίος πίστευε στην αλλαγή ! Και τώρα; Πληρώνει τις επιλογές του …
Η υποβόσκουσα - εδώ και καιρό – κόντρα του νυν με τον τέως της ΕΠΟ εξελίσσεται πλέον, σε ανοικτή διαμάχη. Στην επιστολή του προς μέλη (κι Ενώσεις τα οποίες εκπροσωπούν) της διοίκησης της Ομοσπονδίας ο Βασίλης Γκαγκάτσης ανοίγει (και) σοβαρά οικονομικά θέματα. Στην προηγούμενη συνεδρίαση η επιστολή …θάφτηκε. Στην επόμενη; Λέγεται, ότι θα την ξεθάψουν! Τα τσεκούρια του πολέμου πάντως, έχουν ήδη ξεθαφτεί!
Κι έτσι προκαλείται η εικόνα «μαλλιά κουβάρια» της ΕΠΟ. Έτσι θολώνουν κι οι εντυπώσεις για το Σοφοκλή Πιλάβιο ο οποίος τελικά, δεν άρθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες όλων των υγιώς σκεπτόμενων φιλάθλων το τόπου. Έπαιξε και … Χάνει! Ας πρόσεχε ποιους. πόσο και πως εμπιστεύθηκε …
Τα ενδιαφέρον βέβαια, επί της υπόθεσης η οποία ουδόλως τιμά την ΕΠΟ και το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικά, εστιάζεται σε μία – κατά πως φαίνεται - παρασκηνιακή σύγκρουση. Σύγκρουση δυνάμεων και συμφερόντων που συνασπίστηκαν στηρίζοντας τον Βασίλη Γκαγκάτση κατ αρχήν. Και μετά το Σοφοκλή Πιλάβιο. Οι δυνάμεις αυτές και τα συμφέροντα αυτά πάντως, διαθέτουν ισχύ μεγαλύτερη των πολιτικών δυνάμεων. Και την απέδειξαν σε πλείστες όσες εκλογικές αναμετρήσεις στην ΕΠΟ.
Οι παρελθόντες υφυπουργοί Αθλητισμού πολλά μπορούν, να πουν αλλά … Δεν τολμούν. Και σιωπούν!
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: