Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Θυσία στο βωμό του νέου πλάνου ο Πάμπλο Κοντρέρας!!


contreras

Όσο βαδίζουμε στο τέλος του 2011, τόσο περισσότερο διογκώνονται οι φήμες για την τύχη του Χιλιανού αμυντικού του ΠΑΟΚ, Πάμπλο Κοντρέρας, ο οποίος αναμένεται τις επόμενες μέρες στη Θεσσαλονίκη, αλλά παράλληλα εμφανίζεται από χιλιανικά σάιτ, ως μεταγραφόμενος στην Κόλο-Κόλο.
Ο διεθνής ποδοσφαιριστής αναμένεται αύριο ή μεθαύριο στη Θεσσαλονίκη, καθώς την Παρασκευή ξαναρχίζουν οι προπονήσεις της ομάδας, όμως δεν είναι καθόλου σίγουρο, πως θα έρθει για να συνεχίσει το συμβόλαιο συνεργασίας του με την ομάδα ή για να το τερματίσει έξι μήνες πριν την ολοκλήρωση του.
Από την Κυριακή ο ποδοσφαιριστής έχει το δικαίωμα και επίσημα να κάνει απευθείας συζητήσεις και διαπραγματεύσεις με ομάδες της αρεσκείας του, αλλά δεν έχει δικαίωμα να υπογράψει οπουδήποτε χωρίς την σύμφωνη γνώμη του ΠΑΟΚ, ή χωρίς την λύση της συνεργασίας του με τον Δικέφαλο.
Ο ΠΑΟΚ του οφείλει χρήματα, και μάλιστα πολλά, και για τους λόγους αυτούς ο ίδιος δεν συζήτησε την προοπτική της ανανέωσης του συμβολαίου του με όρους που του προτάθηκαν από την διοίκησης της ομάδας και περιλάμβαναν δραστική μείωση των αποδοχών που σήμερα παίρνει ο ίδιος. Το σίγουρο είναι πως αν τελικώς αποτελέσει παρελθόν, ο Κοντρέρας θα έχει χαρίσει ένα σημαντικό ποσό στον ΠΑΟΚ…
Στην Χιλή δημοσιεύματα αναφέρουν πως σήμερα Τρίτη 27/12 θα παρουσιαστεί από την Κόλο-Κόλο, αλλά στον ΠΑΟΚ δεν έχουν καμιά τέτοια ενημέρωση. Θεωρείται και είναι παίκτης της ομάδας και περιμένουν την επιστροφή του, ώστε να υπάρξει μια ακόμα συνάντηση μαζί του για να γίνει ένα συνολικό και τελικό ξεκαθάρισμα. Ο παίκτης μπορεί να μείνει, όπως το έχει δηλώσει, αλλά μπορεί και να φύγει, όπως διαγράφεται στον ορίζοντα. Πάντως, η πολύ πιθανή πλέον αποχώρησή του θα σημάνει πως ο ίδιος θυσιάζεται στο βωμό του νέου πλάνου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ…
Δημοσιεύματα από Χιλή
Στο μεταξύ, χθεσινό δημοσίευμα της χιλιανικής ιστοσελίδας «www.lacuarta.cl» αναφέρει ότι ο Πάμπλο Κοντρέρας θα συνεχίσει για τα επόμενα δυο χρόνια στην Κόλο-Κόλο. Στο σχετικό ρεπορτάζ αναφέρεται ότι ο 33χρονος Χιλιανός αμυντικός, ο οποίος βρίσκεται στην πατρίδα του εκμεταλλευόμενος τις διακοπές για τα Χριστούγεννα, κατέληξε σε συμφωνία για διετή συνεργασία με την ομάδα στην οποία αναδείχθηκε, έναντι ετήσιας αποζημίωσης που αγγίζει τα 400.000 δολάρια. Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα η επίσημη παρουσίαση του «Κόνδορα», όπως αποκαλείται ο ποδοσφαιριστής, αναμένεται να γίνει σήμερα!!! Μαζί με τον Κοντρέρας θα παρουσιαστεί και ο Οράσιο Καρντόσο, που επίσης είπε «αντίο» στην Ελλάδα.
Δίλλημα, με συγκεκριμένη τελική απόφαση
Το πώς θα εξελιχτεί η υπόθεση αυτή με πρωταγωνιστή τον Κοντρέρας είναι κάτι που θα γίνει ευρύτερα γνωστό μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας. Αν ο ΠΑΟΚ αναγκαστεί να αποχωριστεί έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή, θα είναι λυπηρό για την αγωνιστική του παρουσία, αλλά και αναπόφευκτο για τα λογιστικά του. Ο παίκτης έχει ένα υψηλό συμβόλαιο, περίπου 600 χιλιάδες ευρώ καθαρά και στην παρούσα φάση ο ΠΑΟΚ προετοιμάζει το ρόστερ με βάση το μειωμένο μπάτζετ του που θα του δώσει την δυνατότητα επιβίωσης για την απόκτηση του πιστοποιητικού FFP, που είναι απαραίτητο για την συνέχεια και το τέλος των ευρωπαϊκών του υποχρεώσεων. Αν αναγκαστεί ο ΠΑΟΚ να αγωνιστεί στα δυο παιχνίδια με την Ουντινέζε χωρίς τον Κοντρέρας, όπως και στην συνέχεια των υποχρεώσεων του σε Ελλάδα, είναι ένα σοβαρό δίλημμα, αλλά με συγκεκριμένη τελική απόφαση.
«Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα»
Για την διοίκηση του συλλόγου, που στο παρελθόν δεν κατάφερε να κάνει την ανάλογη οικονομική πολιτική, πλέον αυτό είναι μονόδρομος και αυτό που θα αναγκαστεί να κάνει είναι η εφαρμογή της ρήσης: «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Φυσικά εδώ τίθεται το μέγα ερώτημα, για ποιο λόγο δε γίνονται άλλες… θυσίες, μεγαλύτερες σε ποσότητα, ούτως ώστε να διαφυλαχθεί η ποιότητα στην ομάδα. Και επίσης, γιατί η ομάδα, ο Κοντρέρας και ο κάθε παίκτης παρόμοιας αξίας, να… πληρώνουν τις οικονομικές «τρύπες», που άλλοι δημιούργησαν…
Επίσης, στο ίδιο μήκος κύματος, αναμένεται στη Θεσσαλονίκη μέσα στις επόμενες μέρες ο Τζουλιάνο Σπαντάσιο προκειμένου να λύσει το συμβόλαιο του με την ομάδα και να συνεχίσει σε ομάδα της αρεσκείας του.

πηγή:metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: