Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Επιδιώξεις και... αυτονόητα!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει για τα προεόρτια των Χριστουγέννων και το εξ αναβολής παιχνίδι του Άρη με την Δόξα Δράμας την Τετάρτη στο "Κλ. Βικελίδης".


Επιδιώξεις και... αυτονόητα!
Η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ βγήκε την προηγούμενη εβδομάδα και παρουσίασε με στοιχεία το τι έχει παραλάβει. Απάντησε με νούμερα που είναι αμείλικτα και πέταξε από πάνω της την λάσπη σε σχέση με το που… πήγανε τα έσοδα.
7.650.000 από προηγούμενες χρήσεις έχει πληρώσει κι υπολείπονται ακόμα 4 εκ. ευρώ σύμφωνα με τους ιθύνοντες της διοίκησης.
Αυτά φυσικά τα χρήματα και αυτά τα δεδομένα δεν τους απαλλάσσουν από τις ευθύνες για το σήμερα και ούτε είπαν κάτι τέτοιο, όπως εντέχνως θέλουν να περάσουν οι έχοντες την ευθύνη για τα τεράστια χρέη και οι συν αυτώ.
Την ευθύνη για την κάκιστη πορεία της ομάδας φέτος, τους 11 βαθμούς σε 12 αγώνες, τα… σωστά και τα… λάθη του καλοκαιριού την έχουν και την ανέλαβαν οι τωρινοί διοικούντες. Είπαν ξεκάθαρα ότι έκαναν τον προγραμματισμό μαζί με τον κ. Τσιώλη, ότι οι αποδέσμευσαν 8 από τους 11 που είχε εισηγηθεί ο προπονητής, εξήγησαν γιατί υπήρξε κατά την γνώμη τους πρόβλημα στην απόκτηση του φορ, γιατί η ομάδα έχει άσχημα αποτελέσματα, ενώ ο πρόεδρος της ΠΑΕ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα βελτιωθεί η ομάδα και στο τέλος της χρονιάς θα πετύχει τους στόχους της.
Είπαν ότι ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ Η ΦΕΤΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ, αλλά όταν δεν μπορείς να απαντήσεις επί των οικονομικών, των χρεών και των 19 προσφυγών  προσπαθείς να στρέψεις την προσοχή του κόσμου σε αυτό που τον πονάει περισσότερο. Στο αγωνιστικό. Κι εκεί δικαιολογημένα ο κόσμος φωνάζει και απαιτεί αποτελέσματα. Και να μην το έλεγαν όμως , πάλι είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ότι η ευθύνη είναι δική τους. Και φυσικά μία διοίκηση δεν μπορεί να μιλάει με... μπούλους και αφορισμούς. Άσχετα αν κάνει συγκεκριμένες κινήσεις την δεδομένη χρονική στιγμή που αφορούν συγκεκριμένα πρόσωπα και πράγματα.
Από αυτό το σημείο όμως μέχρι να ψάχνουν «αρειανοί» το παραθυράκι που θα ενεργοποιήσει τον όποιο ελεγκτικό μηχανισμό, να… καταγγέλλουν τα όποια νομικά ή οικονομικά τρικ είναι κάτι τελείως διαφορετικό.  Τι επιδιώκουν οι «αρειανοί» που θέλουν να καταρρίψουν τα νομικά και οικονομικά… τρικ -όπως τα ονομάζουν- της ΠΑΕ; Ακόμα κι αν έγιναν στα πλαίσια που δίνει ο νόμος και όπως κάνουν όλες οι ανώνυμε εταιρίες και όχι μόνο οι ΠΑΕ, τι σκοπό έχουν;
 Τι επιδιώκουν οι «αρειανοί» που μία επιβεβλημένη και νομικά ορθή κίνηση της ΠΑΕ και της Λέσχης με το θέμα Ζαχουδάνη την χαρακτηρίζουν παράνομη και ρίχνουν νερό στον μύλο των εχθρών του ΑΡΗ που καραδοκούν ώστε να… ισοφαρίσουν τα οικονομικά όργια άλλων συλλόγων και να πάρουν την περίφημη αδειοδότηση;
Το έχει αναρωτηθεί ο… μέσος φίλαθλος του ΑΡΗ που έχει γραμμένους και τον Αθανασιάδη και τον Σκόρδα και όποιον άλλο και στο μυαλό του είναι μόνο ο ΑΡΗΣ;
Όλοι αυτοί που προσπαθούν πλέον ως μέγιστοι αντιαρειανοί να πλήξουν με κάθε μέσο την ομάδα για να… δικαιωθούν έχουν παραδοθεί στην κρίση του κόσμου του ΑΡΗ και όσοι δεν έχουν τεθεί ολοκληρωτικά στο περιθώριο πολύ γρήγορα θα πάρουν την θέση που τους αρμόζει.
Πηγαίνοντας στο αγωνιστικό ο ΑΡΗΣ έχει μπροστά του ένα θεωρητικά εύκολο παιχνίδι. Θεωρητικά όμως γιατί φέτος το μόνο… εύκολο ματς για τον ΑΡΗ φέτος ήταν με τον Παναθηναικό. Την Τετάρτη ο ΑΡΗΣ φιλοξενεί την Δόξα Δράμας και είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ότι πρέπει να κερδίσει. Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και πλέον καμία μα καμία δικαιολογία δεν υπάρχει. Ούτε γιορτές, ούτε νέο έτος, ούτε τίποτα. Απλά νίκη και τρεις βαθμοί…
Υ.Γ.1 Ελπίζω και οι τελευταίοι να έχουν αντιληφθεί το τι προσπαθούν να κάνουν «αρειανοί» πατώντας στα κάκιστα αγωνιστικά αποτελέσματα και να μην μπουν στην διαδικασία ανάλογη με αυτή των αγαπητών συμπολιτών που μετά τον Βιτόλο και τον Αρίας, ψάχνουν και τον «καλύτερο ξένο παίκτη στην Ελλάδα», όπως έλεγαν, τον Κοντρέρας.
Υ.Γ.2 Πριν το παιχνίδι με την Δόξα στο Κλειστό της Πυλαίας κάτι χρωστάνε από πέρσι οι παίκτες του ΑΡΗ…

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: