Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Η χρονιά της Boxing... γκέλας!

Αρκετές ήταν οι εκπλήξεις στη φετινή Boxing Day της Πρέμιερ Λιγκ. Τι έκαναν οι "μεγάλοι" στις 26/12 την τελευταία δεκαετία στο Νησί και τα ματς που έκλεψαν τις εντυπώσεις!


Η χρονιά της Boxing... γκέλας!
Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι και Λίβερπουλ ήταν οι... παθόντες της 26ης Δεκεμβρίου του 2011! Οι Άγγλοι έχουν συνδυάσει την μέρα που παραδοσιακά... ανοίγονται τα δώρα των Χριστουγέννων (εξού και το Boxing Day) με μπάλα και φυσικά το γιορτινό πνεύμα κάποιες φορές είναι αρκετό για να τους αποσυντονίσει!
Τα τελευταία χρόνια οι εκπλήξεις σπανίζουν, ωστόσο μέσα στην 10ετία οι... κηδείες είναι αρκετές! Την τιμητική τους έχουν τα λονδρέζικα ντέρμπι, που αποτελούν συχνό φαινόμενο, ενώ δεν λείπουν τα χορταστικά ματς! Η φετινή 26η Δεκεμβρίου, περιελάμβανε τις περισσότερες "γκέλες" των τελευταίων 10 χρόνων, μετά την περίοδο 2002-03!
Ας αρχίσουμε όμως την αντίστροφη μέτρηση....
2010-11
Τέσσερις εκ των πρωτοπόρων έπαιζαν την Βoxing Day της προηγούμενη χρονιάς και μάλιστα οι δύο... μεταξύ τους!  Η Μάντσεστερ Σίτι είχε περάσει με 1-3 από την έδρα της Νιούκαστλ, ενώ η Άρσεναλ είχε κερδίσει στο...καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο ντέρμπι του Λονδίνου την Τσέλσι με 3-1! Η Γιουνάιτεντ επικράτησε με 2-0 της Σάντερλαντ, με το γρήγορο γκολ του Μπερμπάτοφ στο 5` να διώχνει μακριά το άγχος.
 
2009-10
Τέσσερα ήταν μόλις τα συνολικά ματς της Πρέμιερ στις 26/12 του 2009, με τις Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ να αγωνίζονται την μέρα μετά τα Χριστούγεννα. Και οι δύο κέρδισαν χωρίς πρόβλημα της Στόουκ και Γουλβς αντίστοιχα, ενώ στα ματς που ακολούθησαν στις 27 και 28 Δεκεμβρίου, δεν «γκέλαρε» καμία από τις «μεγάλες». Η Τσέλσι είχε κερδίσει με 2-1 την Φούλαμ σε ακόμα μία λονδρέζικη μονομαχία, η Άρσεναλ 3-0 την Άστον Βίλα και η Τότεναμ, που είχε ολοκληρώσει τη χρονιά στην τέταρτη θέση, με 2-0 την Γουέστ Χαμ.
 
2008-09
Οχτώ ματς περιελάμβανε η Boxing Day του 2008, χωρίς ωστόσο να έχουμε κάποια έκπληξη. Η Τσέλσι είχε κερδίσει με 2-0 την Γουέστ Μπρομ, η Λίβερπουλ με 2-0 την Μπόλτον, ενώ η Άρσεναλ είχε αναδειχθεί ισόπαλη 2-2 με την Άστον Βϊλα στο Μπέρμιγχαμ. Οι «Βίλεϊνς» εκείνης της περιόδου βέβαια είχαν βγει έκτοι, κάνοντας ένα καλό πρωτάθλημα, οπότε το 2-2 με την Άρσεναλ δεν αποτελούσε ακριβώς αναπάντεχο γεγονός! Η Σίτι, η οποία είχε ξεκινήσει τα βήματα προς την γιγάντωση, είχε κερδίσει με 5-1 την Χαλ.
 
2007-08
Στην επομένη των Χριστουγέννων του 2007, την παράσταση είχε κλέψει το 4-4 της Τσέλσι με την Άστον Βίλα! Οι «Μπλε» έχασαν το πρωτάθλημα για δύο μόλις βαθμούς από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οπότε μπορεί να θεωρηθεί «γκέλα», αν και όταν μιλάμε για τέτοια σκορ και αν σκεφτεί κανείς ότι η ομάδα του Μπέρμιγχαμ προηγήθηκε με 0-2, τότε το τελικό σκορ αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση. Η Γιουνάιτεντ είχε περάσει με μία μεγαλοπρεπή τεσσάρα από την έδρα της Σάντερλαντ, ενώ η Λίβερπουλ είχε κερδίσει με 1-2 την Ντέρμπι Κάουντι. Η Άρσεναλ είχε αναδειχθεί ισόπαλη χωρίς τέρματα στην έδρα της Πόρτσμουθ, τότε που οι Πόμπεϊ ήταν στα πάνω τους. 
 
2006-07
Η Λίβερπουλ και η Τσέλσι ήταν τα «θύματα» της Boxing Day του 2006! Οι «Ρεντς» είχαν ηττηθεί με 2-1 στην έδρα της Μπλάκμπερν, η οποία ωστόσο δεν είχε καμία σχέση με το φετινό χάλι, ενώ οι «Μπλε» είχαν μείνει στο 2-2 με την Ρέντινγκ μέσα στο Στάμφορντ Μπριτζ, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν με αυτογκόλ του Εσιέν στο 85`. Η Άρσεναλ είχε περάσει με 1-2 από την έδρα της Γουάτφορντ που τελικά υποβιβάστηκε.
 
2005-06
Η μετέπειτα πρωταθλήτρια Τσέλσι, καθώς και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Λίβερπουλ πέρασαν χωρίς απώλειες την 26η Δεκεμβρίου του 2005. Οι «Μπλε» επικράτησαν με 3-2 της Φούλαμ, σε ένα ακόμα λονδρέζικο ντέρμπι που διεξήχθη την... ύπουλη αυτή ημερομηνία, ενώ η Άρσεναλ κέρδισε με 1-0 εκτός έδρας την Τσάρλτον και η Λίβερπουλ με 2-0 την Νιούκαστλ.
 
2004-05
Καμία απώλεια για τις διεκδικήτριες του τίτλου και την προηγούμενη χρονιά. Η Τσέλσι που πήρε... τρένο το Πρωτάθλημα επικράτησε με 1-0 της Άστον Βίλα, η δεύτερη Άρσεναλ κέρδισε με 2-0 την Φούλαμ, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε με 2-0 της Μπόλτον. Η Έβερτον, που εκείνη τη χρονιά είχε... μπει σφήνα στο «Big 4», είχε επικρατήσει με 2-1 της Μάντσεστερ Σίτι.
 
2003-04
Τοη χρονιά του αήττητου πρωταθλήματος της Άρσεναλ, η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ δεν είχε αγωνιστική υποχρέωση την Boxing Day, καθώς έπαιζε στις 29 Δεκεμβρίου. Η Τσέλσι αντιθέτως έπαιζε κανονικά και τα βρήκε... σκούρα απέναντι στην Τσάρλτον, από την οποία ηττήθηκε με 4-2! Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ επικράτησαν με 3-2 και 3-1 των Έβερτον και Μπόλτον αντίστοιχα.
 
2002-03
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Άρσεναλ, η Νιούκαστλ, η Τσέλσι και η Λίβερπουλ που είχαν καταλάβει στο τέλος της χρονιάς τις πέντε πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, άφησαν όλες βαθμούς εκτός από τους «Κανονιέρηδες», στην πιο συναρπαστική Boxing Day της δεκαετίας! Η Γιουνάιτεντ είχε χάσει 3-1 μέσα στην έδρα της Μίντλεσμπρο, οι Ρεντς είχαν αναδειχθεί ισόπαλοι 1-1 με την Μπλάκμπερν στο Άνφιλντ, ενώ οι «Μπλε» είχαν κολλήσει στο 0-0 με την Τσέλσι. Στο πιο εντυπωσιακό ματς της ημέρας, η Μπόλτον είχε επικρατήσει με 4-3 της Νιούκαστλ. Οι «Κανονιέρηδες» την γλίτωσαν, κερδίζοντας 1-2 την Γουέστμ Μπρομ.
 
2001-02
Ανώδυνη ήταν η Boxing Day για τους πρωτοπόρους της Πρέμιερ Λιγκ το 2001. Η Πρωταθλήτρια Άρσεναλ είχε κερδίσει με 2-1 την Τσέλσι στο ντέρμπι του Λονδίνου, η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχαν κερδίσει με 1-2 και 0-2 εκτός έδρας τις Άστον Βίλα και  Έβερτον αντίστοιχα. Η Νιούκαστλ, που είχε συμπληρώσει την τετράδα, είχε κερδίσει με 3-0 την Μίντλεσμπρο.

  πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: