Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Επί τάπητος τα μεταγραφικά…!!


dioikisi ari-athanasiadis

Οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις του Άρη, για το 2011, κλείνουν αύριο απέναντι στην Δόξα Δράμας την οποία φιλοξενεί στο Κλεάνθης Βικελίδης. Αυτό που προέχει για όλη την κιτρινόμαυρη «οικογένεια» είναι η κατάκτηση των τριών βαθμών, προκειμένου η ομάδα να πάρει «ανάσα» για τη δύσκολη συνέχεια που την περιμένει με την έναρξη του δευτέρου γύρου (υπολείπονται δύο αναμετρήσεις, με Κέρκυρα και Λεβαδειακό για τον α’ γύρο) και την προσπάθεια που γίνεται ώστε να προλάβει –όσο αυτό δείχνει εφικτό- το… τρένο των πλέι οφ.
Ωστόσο, προέχουν κι άλλα πράγματα, πολλές εκκρεμότητες που θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν. Και φυσικά, όσο πλησιάζει η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου, δεν θα μπορούσε να μην ανοίξει το ενδεχόμενο κάποιας προσθήκης, και πολλών ακόμη θεμάτων όπως είναι: οι συζητήσεις με ποδοσφαιριστές για την ανανέωση συμβολαίων (βλ. Σηφάκης), οι σκέψεις για την απόκτηση τριών παικτών με προτεραιότητα τον επιθετικό, η πιθανή επιστροφή του Κόκε, αλλά και το τι θα γίνει με τους Πρίττα, Παπαστεριανό, Καστίγιο και άλλων που βρίσκονται στη ίδια… μοίρα.
Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο μεταγραφικής κίνησης στην περίοδο που πλησιάζει, το ζήτημα παραμένει ανοιχτό και θα ξεκαθαρίσει μετά τη συνάντηση που θα έχουν σε λίγες ημέρες ο Θανάσης Αθανασιάδης με τον Μίχαλ Πρόμπιερτς. Ο Πολωνός μπορεί να μην έχει συζητήσει ακόμη διεξοδικά με τη διοίκηση του Άρη τα πλάνα της μεταγραφικής περιόδου, όμως ο βασικός του στόχος είναι γνωστός. Αφορά την απόκτηση επιθετικού, που μετά και την αποχώρηση του Γιάκομπ, γίνεται ακόμη πιο αναγκαία η συγκεκριμένη προσθήκη. Σημαντικός παράγοντας στην εξέλιξη των μεταγραφών και δη στις προσθήκες που θα γίνουν ώστε να δυναμώσει το ρόστερ βάσει των αναγκών του προπονητή, παίζει το οικονομικό. Είναι γνωστό ότι η ΠΑΕ Άρης είναι… στενά και με την υπάρχουσα κατάσταση οι κινήσεις που θα γίνουν θα είναι συγκεκριμένες, προσεγμένες αλλά συνάμα οι άνθρωποι που θα τις κάνουν πρέπει να είναι και πολύ…προσεχτικοί. Η επιθετική δυστοκία που έχει παρουσιάσει η ομάδα, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η αποχώρηση του Γιάκομπ περιόρισε τις λύσεις, καθιστούν σε πρώτο πλάνο την απόκτηση φορ και έπειτα ενός αμυντικού χαφ και ενός αριστερού μπακ. Δύο θέσεις στις οποίες ο Πρόμπιερτς έχει εντοπίσει κενά και ζήτησε –σε πρώτη φάση- την κάλυψή τους. Πάντως, οι άνθρωποι του Άρη προκειμένου να μη χάνουν χρόνο έχουν αρχίσει να ψάχνουν την αγορά για την ανεύρεση των στόχων, με τον Πολωνό να είναι αυτός που θα δώσει το τελικό «Ο.Κ.» για την ολοκλήρωση της μεταγραφής.
Κουβέντες για ανανεώσεις
Στον Άρη θα πρέπει να αρχίσουν από τώρα τις ρυθμίσεις στα συμβόλαια ποδοσφαιριστών τα οποία εκπνέουν το καλοκαίρι. Αυτό που «καίει» είναι του Μιχάλη Σηφάκη και το τι τελικά θα προκύψει με τον διεθνή τερματοφύλακα του Άρη, ο οποίος να υπενθυμίσουμε βρίσκεται σε στάδιο αποθεραπείας. Σε πρώτη φάση, οι δύο πλευρές βρίσκονται ακόμη σε στάδιο διαπραγματεύσεων. Δεν έχουν γίνει γνωστές, ούτε στη μία αλλά ούτε και στην άλλη πλευρά, οι προθέσεις. Είναι όμως ένα ζήτημα που θα απασχολήσει, αφού ο Μιχάλης Σηφάκης είναι μία εκ των βασικών μονάδων του ρόστερ.
Οι αποχωρήσεις
Είναι γεγονός ότι το ρόστερ του Άρη, με τις προσθαφαιρέσεις που έχει κάνει ο Πρόμπιερτς, έχει ελαφρύνει χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι το ίδιο ισχύει και για τα συμβόλαια. Παίκτες όπως οι Πρίττας και Παπαστεριανός δεν υπολογίζονται –σύμφωνα με τις τελευταίες αποφάσεις- από τον Πολωνό με αποτέλεσμα να χρειάζεται να ξεκινήσει ένας κύκλος επαφών με τη διοίκηση. Ήδη ο Σάκης Πρίττας ξεκίνησε τις κουβέντες του με την ΠΑΕ, ούτως ώστε να βρεθεί η «χρυσή τομή» και να λυθεί κοινή συναινέσει η συνεργασία των δύο πλευρών, λαμβάνοντας ως σημαντικότερο άξονα το οικονομικό. Στην ίδια… μοίρα φαίνεται να είναι και άλλοι παίκτες, όπως για παράδειγμα ο Πορτίγια, του οποίου το μέλλον στον Άρη είναι αβέβαιο.
Θέμα Κόκε
Κλείνοντας, ο Κόκε μπορεί να αποτελεί εδώ και μήνες παρελθόν, όπως δεν φαίνεται να μας… αφήνει σε ησυχία. Με αποκορύφωμα το ραντεβού του με τους ανθρώπους του Άρη στη Μαδρίτη, τα σενάρια για επιστροφή του στον Άρη ολοένα και πληθαίνουν. Σε πρόσφατη τοποθέτησή του ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Θανάσης Αθανασιάδης είπε ότι: «θα ήταν μεγάλη μας χαρά να επιστρέψει ο Κόκε, αλλά δεν είναι απλό το θέμα. Θέλει έναν συνδυασμό παραμέτρων και προϋποθέσεων», μη αποκλείοντας από τη μία το…ενδεχόμενο αλλά αφήνοντας από την άλλη να εννοηθεί ότι εάν προκύψει ζήτημα θα πρέπει ο Κόκε να…ξεχάσει τα 800.000 ευρώ που έπαιρνε στην προηγούμενή του θητεία. Πάντως, το θέμα Κόκε είναι το τελευταίο που σκέφτονται –αυτή τη στιγμή- στον Άρη, παρότι η συγκεκριμένη λύση είναι…δοκιμασμένη, αφού στη λίστα τους υπάρχουν άλλες προτεραιότητες.


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: