Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Ηγετικός αποχαιρετισμός από Κοντρέρας!!

Ο Χιλιανός, που φέρεται να έχει συμφωνήσει με την Κόλο Κόλο, αναμένεται να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη και να μιλήσει για τους λόγους επιστροφής στη χώρα του. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.

Ηγετικός αποχαιρετισμός από Κοντρέρας
Η ανανέωση που έπεσε στο κενό, τα χρήματα που γλιτώνει ο ΠΑΟΚ και η δέσμευσή του να μην πάει σε άλλη ελληνική ομάδα.
Ο Πάμπλο Κοντρέρας βρίσκεται εδώ και μέρες στη Χιλή και, παρά τα όσα δήλωσε στην τελευταία συνέντευξή του στο PAOKwebtv, μάλλον θα πρέπει να θεωρείται παρελθόν για τον Δικέφαλο. Ο Χιλιανός κεντρικός αμυντικός φέρεται να έχει συμφωνήσει με την Κόλο Κόλο για να συνεχίσει την καριέρα του εκεί από την ερχόμενη εβδομάδα. Οι Χιλιανοί γράφουν για συμφωνία δύο ετών, με ετήσιες αποδοχές που φτάνουν τις 400.000 δολάρια, κάτι που έχει αναφερθεί αρκετές φορές στο παρελθόν.
Στον ΠΑΟΚ δεν αρνούνται το ενδεχόμενο να υπάρχει συμφωνία του παίκτη με τους Χιλιανούς αφού του έχουν δώσει το ελεύθερο να διαπραγματευτεί. Η κουβέντα που έγινε μαζί του άλλωστε ήταν ξεκάθαρη. «Κάνε ό,τι πιστεύεις αρκεί να φέρεις κάποια χρήματα στην ομάδα», του είπαν στο τελευταίο ραντεβού που έγινε σε γνωστό εστιατόριο της Θεσσαλονίκης.
Η αλήθεια είναι πως και οι δύο πλευρές επιθυμούν το διαζύγιο. Ο Κοντρέρας δεν δέχεται τον τρόπο που πληρώνει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και το γεγονός αυτό του δημιουργεί ανασφάλεια και την ίδια στιγμή έχει μια πρόταση από την ομάδα που τον ανέδειξε, έτσι ώστε να επιστρέψει στη χώρα του όπως θα ήθελε.
Ο ΠΑΟΚ, από την πλευρά του, έκανε πρόταση ανανέωσης της συνεργασίας με τον Κοντρέρας, η οποία άγγιζε τις 300.000 ευρώ ετησίως, για τα επόμενα δύο χρόνια, όμως βάσει της κατάστασης που επικρατεί ο Χιλιανός την αρνήθηκε. Το θέμα είναι πως ο Κοντρέρας αποχωρεί από τώρα και όχι το ερχόμενο καλοκαίρι, όπως προέβλεπε η συμφωνία του. Από τα όσα λέγονται –και ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί– ο παίκτης θα χαρίσει στον ΠΑΟΚ ένα ποσό κοντά στις 200.000 ευρώ, ποσό που ουσιαστικά θα κληθεί να καλύψει η Κόλο Κόλο για να τον αποκτήσει από τον ΠΑΟΚ.
Από κει και πέρα, ο ΠΑΟΚ γλιτώνει και περίπου 300.000 ευρώ συν φόρους από το μισό συμβόλαιο του παίκτη μέχρι το καλοκαίρι. Ουσιαστικά επειδή είναι με την παλιά φορολογική κλίμακα το συμβόλαιο του Κοντρέρας, αυτό που η ΠΑΕ γλιτώνει είναι περίπου 600.000 ευρώ συνολικά.
Ο ποδοσφαιριστής αναμένεται να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη και να τοποθετηθεί δημοσίως εφόσον όλα κυλήσουν έτσι όπως έχουν δρομολογηθεί. Και στη δημόσια τοποθέτησή του θα ξεκαθαρίσει πως η επιστροφή του στη Χιλή ήταν και δική του επιθυμία. Αυτό φάνηκε και στην τελευταία δημόσια τοποθέτησή του, εκεί όπου μίλησε με τα καλύτερα λόγια και για τον Ζήση Βρύζα και για τον Παντελή Κωνσταντινίδη.
Ενα από τα πράγματα που ζήτησαν οι τελευταίοι από τον Κοντρέρας, όταν έγινε κουβέντα για αποχώρησή του, ήταν να αποκλείσει το ενδεχόμενο υιοθέτησης από άλλη ελληνική ομάδα. Ο Χιλιανός ξεκαθάρισε πως δεν υπήρχε περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο και πως αν έμενε Ευρώπη θα δεχόταν την πρόταση που του έγινε από τον ΠΑΟΚ. Βασική του επιθυμία είναι να γυρίσει στη χώρα του. Κι αυτό θα επιβεβαιωθεί πιθανότατα μέσα στις επόμενες ημέρες.
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: