Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Κόκκινο το προβάδισμα στις λεπτομέρειες!!

Η Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να «γιόρτασε» τα Χριστούγεννα στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, για πρώτη φορά μετά το 1929, όμως η Boxing Day επανέφερε την απόλυτη ισορροπία στην Πρέμιερ Λιγκ. Σχολιάζει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

Κόκκινο το προβάδισμα στις λεπτομέρειες
Οι πέντε βαθμοί που ήταν η διαφορά των δύο ομάδων, πριν από ένα μήνα, πλέον δεν υπάρχει ανάμεσα. Η διαφορά της Σίτι χάθηκε απέναντι στη Γιουνάιτεντ όχι επειδή η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι ηττήθηκε από την Τσέλσι, έμεινε στην ισοπαλία στο «Ανφιλντ» κόντρα στη Λίβερπουλ ή επειδή «κόλλησε» κόντρα στη Γουέστ Μπρόμιτς στο «Χόθορνς» σε μια δύσκολη έδρα όπου φέτος η Γιουνάιτεντ επικράτησε δύσκολα με σκορ 2-1, αλλά γιατί μετά την ήττα 6-1 μέσα στο «Ολντ Τράφορντ», η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον με εξαίρεση την ισοπαλία με τη Νιούκαστλ, έδειξε μια αξιοθαύμαστη ικανότητα να κερδίζει παιχνίδια κυρίως εκτός έδρας έστω και με 1-0.
Με δεδομένο λοιπόν αυτό που λέγαμε στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος ότι η Γιουνάιτεντ δεν μπορούσε να κάνει λιγότερες από πέρυσι εκτός έδρας νίκες – όταν μάλιστα η πρώτη ήρθε την πρωτοχρονιά – το να βρίσκεται με την συμπολίτισσά της στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας συμπληρώσει ήδη τον περσινό αριθμό, την καθιστά φαβορί για τον τίτλο. Όχι γιατί η ίδια δεν θα χάσει βαθμούς, σε ένα γενικά πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα αλλά επειδή όπως έγραφα πριν από 1,5 μήνα είναι αδύνατο να συνεχίσει η Σίτι σε αυτό το ρυθμό. Η ομάδα του Μαντσίνι -που έκανε το καλύτερο ξεκίνημα στα πρώτα 15 παιχνίδια από οποιαδήποτε άλλη στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ - έχει εξαιρετικό ρόστερ αλλά ένα μεγάλο ντεσαβαντάζ απέναντι στη Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ.
Δεν έχει βρεθεί σε αυτή την κατάσταση, δηλαδή του να διεκδικεί τον τίτλο, σε αντίθεση με τους αντιπάλους της, που τέτοια εποχή κάθε χρόνο είναι πάντα στη διεκδίκηση του τίτλου τις τελευταίες 20 σεζόν. Αυτό που κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη δουλειά της είναι ότι σε 12 από αυτές τις περιπτώσεις οι «κόκκινοι διάβολοι» έκοψαν πρώτοι το νήμα και σε τρεις περιπτώσεις μάλιστα τα κατάφεραν ενώ βρισκόντουσαν όχι ισόβαθμοι όπως τώρα αλλά πίσω αρκετούς πόντους.
Συνεπώς η μάχη του τίτλου, που κάποιοι βιάστηκαν να τη θεωρήσουν τελειωμένη, δεν αρχίζει ξανά τώρα όπως γράφεται, αλλά με δεδομένη την αντίδραση που έβγαλε ο εγωισμός των παικτών της Γιουνάιτεντ και του ίδιου του Φέργκιουσον μετά το 1-6, είχε αρχίσει από την επόμενη ημέρα της συντριβής.
ΠΗΓΗ: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: