Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

«Τα ντέρμπι μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον»


ÊÏÐÇ ÐÉÔÁÓ ÅÊÁÓÈ

Ένας από τους αθλητές που φόρεσε τη φανέλα του Άρη και του ΠΑΟΚ και έπαιξε σε πολλά ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων, ο Ντίνος Αγγελίδης, μίλησε στο Τρίτο Ημίχρονο του Αθλητικού Metropolis εν όψει του αυριανού αγώνα στο Παλατάκι.
Αρχικά αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον του κόσμου για το παιχνίδι:
«Έχει πέσει το γενικότερο ενδιαφέρον και σε συλλογικό και σε εθνικό επίπεδο για το μπάσκετ. Ιδιαίτερα για τον Άρη και τον ΠΑΟΚ το συγκεκριμένο ντέρμπι έχει μια φθίνουσα πορεία ως προς το ενδιαφέρον του, σε αντίθεση όμως προς τη γενική αποχή του κόσμου, παραμένει ένα από τα κλασικά ντέρμπι που κρατούν ακόμη τον κόσμο στο γήπεδο».
Για τη σημασία που είχαν τα ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης όταν έπαιζε ο ίδιος τόνισε:
«Κάθε ντέρμπι μονοπωλούσε το ενδιαφέρον. Δεν έχει αλλάξει και πάρα πολύ αυτό νομίζω. Κανένας ξένος ακόμη και σήμερα δεν έρχεται χωρίς να ξέρει τι σημαίνει αυτό το ντέρμπι. Λίγο-πολύ το κλίμα που επικρατούσε επηρέαζε ακόμη και τους ξένους παίκτες. Δεν υπάρχει κάποιο παιχνίδι που δε θυμάμαι, είναι μερικά που απλά έτυχε να πρωταγωνιστώ και τα θυμάμαι καλύτερα. Θυμάμαι πολλά, η ατμόσφαιρα ήταν τέτοια που σε έκαναν να μην ξεχνάς. Κρίμα, γιατί μία από τις ομορφιές είναι να υπάρχουν αντίπαλοι φίλαθλοι. Σε όλο τον κόσμο ξέρουμε ότι τα παιχνίδια τα παρακολουθούν φίλαθλοι και των δύο ομάδων. Στην Ελλάδα τα πράγματα δεν ήταν τόσο άσχημα στην εξέδρα, όμως τώρα δυστυχώς η πραγματικότητα είναι αυτή».
Ο Ντίνος Αγγελίδης αναφέρθηκε και στο μέλλον του ελληνικού μπάσκετ:
«Φοβάμαι ότι με την οικονομική κρίση που περνάει η Ελλάδα και με αυτά που βλέπουμε να συμβαίνουν, γρήγορα θα ξεφουσκώσουν οι δυναστείες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού και δε βλέπω καμία ομάδα ικανή να μπορεί να ορθώσει ανάστημά της και να ξανατραβήξει το μπάσκετ σε πιο υψηλό επίπεδο. Δεν έχουμε δει ακόμη την κρίση στο χώρο του μπάσκετ. Όταν δεν υπάρχουν μπάτζετ, πορτοφόλια και χρήματα, πέφτει και το ενδιαφέρον του κόσμου, μειώνονται οι επιχορηγήσεις, αλλά και η δυνατότητα του οποιουδήποτε ‘τρελού’ προέδρου να δίνει χρήματα. Το βλέπουμε τα τελευταία χρόνια, αν και ακόμη το μπάσκετ έχει επιτυχίες, όλως περιέργως. Οφείλουμε βέβαια όσο μπορούμε να δούμε αισιόδοξα τα πράγματα. Το μπάσκετ είναι στο γονίδιο του Έλληνα, οι άνθρωποι της ομοσπονδίας θα βρουν λύσεις και πιστεύω ότι θα ξαναέλθει η πάνω βόλτα».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: