Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Επαλέ: «Γουστάρω να έρθω να δω τον Ηρακλή»

Ο -άκρως απολαυστικός- Ζοέλ Επαλέ μίλησε στο ΑΘΛΗΤΙΚΟ METROPOLIS 95,5 από το Παρίσι της Γαλλίας όπου βρίσκεται, αποκαλύπτοντας πως έχει ξεκινήσει διαδικασίες απόκτησης διπλώματος προπονητικής! Υπογράμμισε πως ο Γκιγιέρμο Όγιος δεν πρέπει να… ανησυχεί γι’ αυτό, ότι δεν μπορεί να «κόψει» τον Ηρακλή, πως γουστάρει να έρθει να δει παιχνίδι της ομάδας στο Καυτανζόγλειο και να δώσει δύναμη στον Ημίθεο να επιστρέψει στη φυσική του θέση.

Αρχικά ο «Τζο» ενημέρωσε πως ακόμη αντέχει και παίζει ποδόσφαιρο, αν και σε ερασιτεχνικό πλέον επίπεδο: «Καλησπέρα σ’ όλους στην Ελλάδα. Παίζω ακόμα ποδόσφαιρο, είναι κάτι που δεν μπορώ να το αφήσω. Μου αρέσει και το γουστάρω πάρα πολύ. Δεν μπορώ να μείνω ούτε δύο μέρες χωρίς να ακουμπήσω μπάλα! Ακόμα έχω δυνάμεις να παίζω, αλλά με το πρόβλημα και την εγχείριση στο γόνατο δεν μπορώ να παίξω σε υψηλό επίπεδο. Παίζω σε ερασιτεχνικό επίπεδο…».

Για το δίπλωμα προπονητικής που θα πάρει:

«Είχα πει όντως ότι ποτέ δεν θα γινόμουν προπονητής. Ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ στη ζωή τελικά, γιατί δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει στο μέλλον. Κάνω προπονήσεις για να παίζω μπάλα σε μια ερασιτεχνική ομάδα. Όταν έμαθαν ποιος είμαι και μετά έπεσαν επάνω μου λέγοντάς μου ότι έπρεπε να μείνω στην ομάδα να βοηθήσω σαν παίκτης και μου έκαναν πρόταση να πάρω ως προπονητής την ομάδα. Είπα ότι δεν είμαι ακόμα έτοιμος γι’ αυτό, πως μπορώ να βοηθήσω σαν παίκτης και σαν δεύτερος προπονητής. Παράλληλα κάνω τις κινήσεις για να πάρω δίπλωμα προπονητικής και έχω μεγάλη όρεξη να δουλέψω πάνω σ’ αυτό. Μόνο το μέλλον θα δείξει τι θα γίνει κι αν μπορώ να γίνω προπονητής».

Για το πόσο δύσκολη είναι τελικά η δουλειά του προπονητή είπε:

«Πριν δεν το είχα καταλάβει αυτό. Τώρα όμως καταλαβαίνω τι περνάει ο προπονητής. Όταν είσαι παίκτης είναι αλλιώς. Το μυαλό σου είναι μόνο στην προπόνηση, όταν είσαι προπονητής κάθε μέρα πρέπει το μυαλό σου να δουλεύει πολύ περισσότερο, πρέπει να δουλέψεις συνεχώς και μετά τους αγώνες, είτε κερδίσεις είτε όχι να σκέφτεσαι το επόμενο παιχνίδι. Είναι πολύ δύσκολο, πρέπει να έχεις υπομονή, να ξέρεις πώς να κρατήσεις τους παίκτες τη φιλοδοξία τους…»

Όσο για τον καλύτερο προπονητή που είχε; Έκανε ιδιαίτερη μνεία στον Σάββα Κωφίδη:

«Στην καριέρα μου δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον. Όλοι μου έδωσαν κάτι διαφορετικό, ο καθένας έχει τη δική του φιλοσοφία. Δεν μπορώ πάντως να ξεχωρίσω κάποιον. Σε έναν μπορώ να πω ότι ήμουν πολύ κοντά και ένιωθα τη φιλοσοφία του. Ήταν ο Σάββας Κωφίδης. Μαζί του ένιωθα πολύ καλά και μου έβγαλε πολλά πράγματα μέσα από εμένα που δεν ήξερα αν μπορώ να κάνω. Είχαμε το feeling μαζί του».

Για το αν παρακολουθεί τον Ηρακλή:

«Εννοείται! Βλέπω πως πάει ο Ηρακλής, έχω πολλούς φίλους ακόμα, μιλάω με φιλάθλους της ομάδας στο Facebook, δεν μπορώ να κόψω… απότομα τον Ηρακλή. Ενημερώνομαι, ενδιαφέρομαι, μαθαίνω τι γίνεται στον Ηρακλή, ότι στην αρχή τα πράγματα ήταν δύσκολα και τώρα ανεβαίνουμε σιγά-σιγά. Δεν είναι μακριά ο πρώτος, με τον δεύτερο. Είμαστε κοντά. Μπορούμε να ανέβουμε. Αν οι παίκτες τα δίνουν όλα μέσα στο γήπεδο, η διοίκηση βοηθάει και ο κόσμος όπως πάντα ακολουθεί παντού, μπορεί να τα καταφέρουμε. Μπορούμε να πάμε στα πλέι οφ και να ανέβουμε».

Για το ότι ο Ηρακλής δεν είναι στη Super League:

«Στεναχωριέμαι πάρα πολύ. Ο Ηρακλής είναι μεγάλη ομάδα δεν πρέπει να είναι σε τέτοια θέση. Βλέπω και τον Άρη να είναι τελευταίος. Είναι δύσκολο τέτοιες ομάδες που έπαιξα και έχουν ιστορία να είναι σε τέτοια κατάσταση. Ξέρω ότι στο ποδόσφαιρο τα λεφτά παίζουν μεγάλο ρόλο. Να σκεφτούν οι ομάδες πως θα πάνε σε καλύτερη θέση οικονομικά, να φέρουν καλούς παίκτες. Ο Ηρακλής πρέπει για να παίζει Super League, να παίζει μεγάλο ρόλο στο πρωτάθλημα. Ο Άρης είναι δύσκολο να μείνει στην κατηγορία, δεν ξέρω αν προλαβαίνει να σωθεί.
Οι παίκτες φεύγουν, το όνομα της ομάδας και ο κόσμος μένει. Να στηρίξουν την ομάδα».

Για το αν θα συμβούλευε κάποιον νεαρό συμπατριώτη του παίκτη να αγωνιστεί στην Ελλάδα:

«Αν δεν έχει υπομονή, να μην έρθει στην Ελλάδα. Ξέρω πως είναι τα πράγματα στην Ελλάδα. Δεν ήταν από πριν τόσο καλά και τώρα με την κρίση είναι δύο-τρεις φορές πιο δύσκολο. Ένας μικρός παίκτης που γουστάρει μπάλα, που θέλει να δουλεύει και βάλει δεύτερο ρόλο τα λεφτά στην καριέρα του μπορεί να πάει στην Ελλάδα και να πάει μετά στην Ευρώπη σε μεγάλη ομάδα».

Για την Παρί Σεν Ζερμέν που παρακολουθεί συνεχώς:

«Πηγαίνω και βλέπω συνέχεια την Παρί. Είναι πολύ καλή ομάδα και φέτος είναι ακόμη καλύτερη. Είναι ένα χρόνο μαζί πλέον οι παίκτες εκεί έχει ποιότητα. Αυτή η ομάδα μπορεί να πάει πολύ ψηλά στην Ευρώπη».

Για το πότε θα έρθει στη Θεσσαλονίκη:

«Δυστυχώς δεν έχω καθόλου χρόνο, έχω δουλειά με την ομάδα μου και παράλληλα κάνω τις διαδικασίες για το δίπλωμα προπονητικής. Όταν έχω χρόνο θα έρθω. Μιλάω με φίλους συνέχεια όμως και τους λέω συνέχεια ότι θα έρθω. Λέω… «Άντε ρε Τζο, έγινες Έλληνας κι εσύ, κάθε φορά λες «αύριο». Είχα πολύ καιρό να μιλήσω στο ραδιόφωνο στην Ελλάδα, μου έλειψε να έχω επαφή με ανθρώπους που γουστάρω, η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη μου την αγαπάω πολύ».

Τόνισε πως ανυπομονεί να βρεθεί ξανά στο Καυτανζόγλειο με τον κόσμο:

«Θα γουστάρω πολύ να έρθω να δω τον Ηρακλή. Θέλω να δω πότε θα παίζουμε μέσα στο Καυτανζόγλειο να δω την ομάδα. Να πάω και να δώσω και δύναμη στην ομάδα. Πιστεύω κοντά στον Μάιο να έρθω. Όταν έρθω να το ξέρετε».

Κλείνοντας αστειευόμενος είπε σε σχετική ερώτηση για τον Ηρακλή και το δίπλωμα προπονητικής που θα πάρει: «Όχι, όχι, να μην φοβάται ο κ. Όγιος. Ακόμα είμαι φίλαθλος του Ηρακλή. Όχι προπονητής του. Αλλά γιατί όχι να είμαι στο μέλλον;»!Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: