Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Πολλά… κιλά μπάλα!!

Την μπουκιά μέσα απ’το στόμα του Νούνιεζ πήρε ο Τσάβες! Πάνω που ο Αργεντινός πίστεψε ότι θα δώσει τη νίκη στον ΟΦΗ, ο συμπατριώτης του –με ακόμα ωραιότερη γκολάρα- έκλεψε την ισοπαλία (1-1) στον ΠΑΣ.

Πολλά… κιλά μπάλα
Το καλύτερο το κράτησαν για το τέλος οι Αργεντινοί στο «Γεντί Κουλέ». Λιονέλ Νούνιεζ και Κρίστιαν Τσάβες πέρασαν αλλαγή στο 80’ και στο 76’ αντίστοιχα και με δύο γκολ ανάλογα της κλάσης τους διαμόρφωσαν το 1-1 ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον ΠΑΣ Γιάννινα, στην πρεμιέρα της 28ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Οι Κρητικοί αν και ήταν καλύτεροι, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, δεν μπορούσαν να παραβιάσουν την εστία του Βελλίδη. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Γιάννη Πετράκη, που αποθεώθηκε από τους οπαδούς του ΟΦΗ, «χτύπησε» με αντεπιθέσεις όμως η προχειρότητα στις τελικές προσπάθειες δεν της επέτρεψε να βρει δίχτυα και το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι την είσοδο των Νούνιεζ και Τσάβες.

Ο Αργεντινός του ΟΦΗ έφερε με εξαιρετικό σουτ στο 86’ μια «ανάσα» από τη νίκη την ομάδα του Σα Πίντο, όμως ο συμπατριώτης του με τεχνικό σουτ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων (90+2’) του έκλεψε τη δόξα και μαζί τον βαθμό για τον ΠΑΣ.

Οι Κρητικοί, μπορεί να ήθελαν αποκλειστικά τη νίκη και λόγω έδρας, όμως ο βαθμός της ισοπαλίας τους φέρνει μια «ανάσα» από την εξασφάλιση του στόχου της παραμονής. Το ίδιο ισχύει και για τον «Άγιαξ της Ηπείρου», που έμεινε αήττητος και δεύτερο σερί ματς στην Κρήτη και έφτασε τους 35 βαθμούς.

Το ματς:



Με μεγάλη όρεξη ξεκίνησαν το ματς οι παίκτες του Ρικάρντο Σα Πίντο. Ο ΟΦΗ με προσπάθειες κυρίως από το δεξί άκρο κατάφερε να φέρει με άνεση τη μπάλα κοντά στην περιοχή του Βελλίδη, που από τα πρώτα λεπτά του ματς είχε αρκετή δουλειά. Οι κινήσεις του Παπάζογλου χωρίς τη μπάλα δημιουργούσαν αρκετά προβλήματα στο αμυντικό δίδυμο του ΠΑΣ, που δέχτηκε έντονη πίεση. Οι Κρητικοί τελείωναν με ιδιαίτερη άνεση φάσεις, ωστόσο, μετά το πέρασμα του πρώτου 20λεπτου οι Γιαννιώτες κατάφεραν να τους περιορίσουν.

Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη ενώ κράτησε το «μηδέν» στην άμυνα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού με την πρώτη καλή της στιγμή να έρχεται στο 27’ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. Όσο περνούσε η ώρα οι δύο ομάδες έχαναν τελείως τον ρυθμό τους με το παιχνίδι να χαρακτηρίζεται από πολλά λάθη στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Έτσι, το ημίχρονο έκλεισε χωρίς ιδιαίτερες φάσεις και με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε κάποιο γκολ.

Κακό ήταν το παιχνίδι στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Από τη μία ο ΟΦΗ συνέχιζε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως του έλειπαν οι τελικές και από την άλλη ο ΠΑΣ συνέχιζε να είναι τελείως ακίνδυνος επιθετικά. Η είσοδος του Κουτσιανικούλη στο ματς σε συνδυασμό με την «ενέργεια» που έβγαζε ο Μπανούσης «ξύπνησαν» την ομάδα του Σα Πίντο, που απέκτησε και πάλι ταχύτητα.

Η άνοδος της απόδοσης του ΟΦΗ δεν κράτησε για πολύ και μάλιστα οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πλησίασαν πιο κοντά στο γκολ με τον Κοροβέση. Τελικά, εκεί που τίποτα δεν έδειχνε ικανό για να αποτρέψει το 0-0, ο Λιονέλ Νούνιεζ με ωραία προσπάθεια και σουτ νίκησε στο 86’ τον Βελλίδη. Ο ΠΑΣ ανέβηκε πίεσε μέχρι τα τελευταία λεπτά και εκεί που χρειάστηκε το κάτι παραπάνω το βρήκε απ’ τον Τσάβες, που με εξαιρετικό «μυτάκι» στο 90+2’ έκανε το 1-1.


Οι συνθέσεις:



ΟΦΗ (Σα Πίντο): Φερνάντες, Τριποτσέρης, Ζόρο, Μπανούσης (80’ Νούνιες), Παπάζογλου, Ντουντού, Ζε Εντουάρντο (61’ Κουτσιανικούλης), Περογαμβράκης (76’ Ροβίθης), Μακρής, Μιλιάζες, Στάθης.

Στον πάγκο: Αγριμάκης, Κυζιρίδης, Κάλαϊτζιτς, Μπαρέιρο

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Τζημόπουλος, Μπέριος, Κολοβέτσιος, Ίλιτς, Τσουκαλάς, Μιχαήλ, Κοροβέσης (76’ Τσάβες), Βίλα, Ντάσιος, Ακόστα (71΄ Λίλα).

Στον πάγκο: Σωτηρίου, Κίτσου, Λεάντρο, Γιάκος, Στρούνα

Διαιτητής: Α. Αρετόπουλος

Γήπεδο: Θ. Βαρδινογιάννης

Γιάννης Σταυρόπουλος



Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: