Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Παπανικολάου: «Δεν μπορείς να ξεγράψεις τον Ολυμπιακό» (vid)

Ο Κώστας Παπανικολάου μιλάει στον Μιχάλη Στεφάνου για την Μπάρτσα, την κατάσταση στον όμιλο και... αυτοσαρκάζεται για την μάσκα του στην κάμερα του Gazzetta.gr.
Μπορεί να άργησε λίγο να πάρει μπρος, αλλά τo τραίνο της Καταλονίας έχει ξεχάσει τι θα πει στάση. Στο 9-0 έφτασε αισίως η τρομερή Μπαρτσελόνα, διαλύοντας κυριολεκτικά την Φενέρ του Ομπράντοβιτς στο δεύτερο ημιχρόνου του χθεσινού αγώνα στο “Παλάου Μπλαουγκράνα”. Η πρώτη θέση είναι δική της εδώ και εβδομάδες, όμως θα κατοχυρωθεί και μαθηματικά με νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό την επόμενη Παρασκευή.
Τι συνέβη στη Μπάρτσα και από το συνεχές τρέκλισμα των προηγούμενων μηνών έχει φτάσει στην απόλυτη σταθερότητα; Έγινε ομάδα. Έμαθε να λειτουργεί ως σύνολο, με αρχές και διακριτούς ρόλους και σ' αυτή την πρόοδο,έχει τεράστιο μερίδιο ο ...μασκοφόρος Κώστας Παπανικολάου. Διότι μπορεί η στατιστική του να μην είναι πάντα γεμάτη, αλλά τα όσα προσφέρει στον προπονητή και τους συμπαίκτες του είναι πραγματικά πολύτιμα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι για χατήρι του το “Παλάου”, σηκώνεται στο πόδι περισσότερες φορές απ' ότι για τον ΜVP του Φεβρουαρίου Άντε Τόμιτς. Ο κόσμος βλέπει όλους τους παίκτες να παίζουν καλά, αλλά βλέπει μόνο έναν να καταθέτει ό,τι έχει μέσα του κάθε δευτερόλεπτο που βρίσκεται στο παρκέ. Και φυσικά το γουστάρει και το αναγνωρίζει...
Ο “Παπ” μίλησε στο gazzetta.gr αμέσως μετά την ένατη νίκη της ομάδας του “στον πιο δύσκολο όμιλο που που έχει υπάρξει” από τότε που η ευρωλίγκα άλλαξε προφίλ. Δύσκολο για τους... άλλους προφανώς, διότι η Μπαρτσα κάνει μέχρι τώρα υγιεινό περίπατο. Ο Ελληνας φόργουορντ εξήγησε το φοβερό φορμάρισμα των μπλαουγκράνα, αναφέρθηκε στον ανήφορο που έχει πλέον μπροστά της η πρώην ομάδα του και φυσικά μας έδειξε την... πολυσυζητημένη μάσκα του. Όπως θα δείτε μάλιστα στο βίντεο δεν είχε κανένα πρόβλημα να αυτοσαρκαστεί...
Για την ξέφρενη πορεία της Μπαρτσελόνα: “Η ομάδα βρίσκεται σε πολύ υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, αλλά θα πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να συνεχίσουμε την καλή δουλειά γιατί όπως έχουμε πει πολλές φορές το μομέντουμ μπορεί να αλλάξει σε ένα παιχνίδι. Εδώ σήμερα (σ.σ. χθες) είδες ότι σε ένα ημίχρονο αλλάξαμε την εικόνα μας. Θα πρέπει να εξασφαλίσουμε και μαθηματικά την πρώτη θέση και μετά να κοιτάξουμε τη συνέχεια”.
Για την κατάσταση στον όμιλο και το επόμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: “Όλοι το ξέρουν από την αρχή ότι μιλάμε για τον πιο δύσκολο όμιλο από τότε που έχει θεσπιστεί έτσι το ΤΟΡ 16. Σίγουρα ο Ολυμπιακός με την ήττα από το Μιλάνο βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση βαθμολογικά, γιατί πλέον μπαίνει στο παιχνίδι της πρόκρισης και όχι της δεύτερης θέσης, οπότε πρέπει να προσπαθήσει πάρα πολύ. Εμείς έχουμε να παίξουμε με τον Ολυμπιακό και θέλουμε να κάνουμε τη δουλειά μας και ο Ολυμπιακός θέλει να έρθει εδώ και να ψάξει ένα τεράστιο διπλό. Έχουμε μπει στην τελευταία στροφή ουσιαστικά, εκεί που όλα κρίνονται”.
Για το αν οι ερυθρόλευκοι έχουν τις δυνατότητες να αντιδράσουν: “Ο Ολυμπιακός είναι Ολυμπιακός. Όλοι ξέρουμε τι έχει καταφέρει τα δύο τελευταία χρόνια και κανείς δεν μπορεί να τ διαγράψει έτσι απλά. Έχει τους παίκτες και το ότι στα δύο τελευταία παιχνίδια δεν είχε τον Βασίλη είναι ένας σημαντικός παράγοντας. Από κει και πέρα δεν μπορεί να μπορείς να ξεγράψεις τον Ολυμπιακό. Εμείς πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι απέναντί του”.
Για την περιβόητη... μάσκα και για πόσο θα την φοράει: “Η μάσκα με ενοχλεί λίγο με βασανίζει, αλλά τι να κάνουμε... Ο ιδρώτας κάνει τα προστατευτικά να γλιστράνε και πρέπει να κάθομαι να την προσαρμόζω όλη την ώρα. Είναι όμως θέμα υγείας και θα πρέπει να την φοράω για ακόμη δύο εβδομάδες”.
Ο “Παπ” μας έδειξε την μάσκα του (για τη ακρίβεια τις μάσκες του), αλλά δεν θέλησε να την προβάρει μπροστά στην κάμερα γιατί όπως μας είπε χαριτολογώντας: “Γίνομαι που γίνομαι τόσο ρεζίλι μέσα στο γήπεδο, ας μην γίνω και στα αποδυτήρια. Είμαι αστείος μ' αυτό το πράγμα”...




Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: