Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

ΠΑΟΚ με κίνητρο, Ολυμπιακός με ομάδα….!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον Δικέφαλο που έχει κίνητρο για το ντέρμπι, τον Ολυμπιακό που έχει το μυαλό στη Μάντσεστερ και για τον Κάκο που δίνει ό,τι βλέπει.Θα μπορούσε να είναι και καλύτερο το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός που έρχεται… Σαφώς θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Έστω και έτσι, υπάρχουν κάποια γεγονότα και στοιχεία που θα οδηγήσουν εκατομμύρια Έλληνες σε κάποια οθόνη για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση…

Υπάρχουν δεδομένα πριν τον συγκεκριμένο αγώνα. Ας επιχειρήσουμε να τα απαριθμήσουμε.

1) Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν τεράστιο κίνητρο να υπερβάλουν εαυτούς και να κερδίσουν. Αυτό γιατί:

α) Απομακρύνθηκε ο προπονητής και έχουν βάρος αλλά και ευθύνη να αποδείξουν ότι δεν ήταν αυτή η πραγματική τους εικόνα.

β) Έχουν να πανηγυρίσουν μία μεγάλη νίκη εδώ και κάτι χρόνια…

γ) Είναι πεινασμένοι για ρεβάνς μετά το 4-0 του πρώτου γύρου, που συζητιέται επί μήνες!

δ) Υπάρχει και θέμα γοήτρου, ακόμη και μεταξύ των διεθνών. Αλήθεια ανέχονται οι Έλληνες διεθνείς του ΠΑΟΚ το -19 από τους Έλληνες διεθνείς του Ολυμπιακού;

ε) Είναι πραγματικά ευκαιρία για νέο ξεκίνημα ενόψει και των επόμενων μεγάλων αγώνων που έρχονται.

στ) Ξέρουν καλά ότι από την διαιτησία δεν έχουν να φοβούνται τίποτα. Αποκλείεται να εμφανιστούν τα 15-20 μικρά-μικρά λάθη υπέρ της αντίπαλης ομάδας. Ο Κάκος ότι βλέπει το δίνει και όποιο λάθος του δεν θα γίνει με σκοπό και σχέδιο και φυσικά δεν θα είναι αποτέλεσμα οποιασδήποτε πίεσης.

Και φυσικά υπάρχει η έδρα για τον ΠΑΟΚ…


2) Οι παίκτες του Ολυμπιακού από την άλλη, έχουν:

α) να διαχειριστούν την πρώτη κρίση της χρονιάς που τους πλήττει μήνα Μάρτιο!  

β) Έχασαν τον μεγάλο στόχο του αήττητου.

γ) Έδωσαν τα πάντα στον εκπληκτικό αγώνα με την Γιουνάιτεντ και ταυτόχρονα με τις εθνικές και τα ταξίδια, έχουν χάσει σε ενέργεια. (Είναι και ο Σάντος που τους ξεθέωσε… Αυτό που το πάτε;).

δ) Έχουν να αντιμετωπίσουν περισσότερα προβλήματα κόπωσης και τραυματισμών.

ε) Ξέρουν ότι σε αυτό το παιχνίδι δεν θα έχουν τον αέρα των υπέρ τους σφυριγμάτων που πάντα τους τονώνει πριν από (σχεδόν) κάθε αγώνα.

Αυτές είναι ειδικές καταστάσεις που επικρατούν πριν την αναμέτρηση. Από εκεί και πέρα όλοι ξέρουν ότι ο Ολυμπιακός έχει σαφώς καλύτερη και πιο δουλεμένη ομάδα. Διαθέτει ένα σύνολο με καλή νοοτροπία που δεν φαίνεται να έχει αναντικατάστατους παίκτες.

Η ανωτερότητα και η καλύτερη λειτουργία του Ολυμπιακού (μαζί με όλα τα άλλα πλεονεκτήματα) αποδεικνύονται με την βαθμολογία. Στην μία βραδιά όμως, το κίνητρο δείχνει… ΠΑΟΚ.

Και το ερώτημα είναι ομάδα με κίνητρο vs καλύτερη ομάδα, ποιος κερδίζει;

Ο φετινός Ολυμπιακός έκανε πολλές υπερβάσεις και τώρα το μυαλό είναι στην… επόμενη του Μάντσεστερ…

Ο φετινός ΠΑΟΚ δεν έχει κάνει… τίποτα και έχει 90 λεπτά να κάνει.. μία  αρχή. Και έτσι να πείσουν οι παίκτες τους εαυτούς τους ότι μπορούν να σκέφτονται πιο αισιόδοξα  τα άλλα δύο σπουδαιότερα παιχνίδια του κυπέλλου που θα γίνουν είτε Απρίλιο, είτε (ελέω ΕΠΟ) θα παιχθούν στο play station  μια και αν ο Ολυμπιακός περάσει και στην επόμενη φάση του Champions League δεν θα υπάρχουν ημερομηνίες!Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: