Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

«Χρόνια πολλά, κόουτς»!

Στον Γιώργο Γεωργιάδη, ο οποίος σήμερα κλείνει τα 42, ευχήθηκε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με ένα κείμενο – αφιέρωμα στην καριέρα του υπηρεσιακού τεχνικού της ομάδας.

«Χρόνια πολλά, κόουτς»!
Τα γενέθλιά του γιορτάζει σήμερα ο Γιώργος Γεωργιάδης και κλείνει τα 42.

Η διοίκηση του ΠΑΟΚ, μέσω ενός κειμένου που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, του ευχήθηκε ό,τι καλύτερο στην προσωπική ζωή και επαγγελματική πορεία, κάνοντας μία αναδρομή στην καριέρα του.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ

Ο Γιώργος Γεωργιάδης κλείνει σήμερα τα 42 του χρόνια και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ του εύχεται υγεία, οικογενειακή ευτυχία και πολλές επιτυχίες, αρχής γενομένης από τον πρώτο του αγώνα φέτος ως πρώτος προπονητής!

Ο γνωστός ως “ΓΧ” γεννήθηκε στις 8 Μαρτίου 1972 στις Κρηνίδες Καβάλας, όμως αν ρωτήσεις τον ίδιο για την καταγωγή του, θα σου πει ότι είναι Δραμινός, λόγω της στενής του επαφής με τη μακεδονική πόλη που απείχε πολύ λίγο από τη γενέτειρά του. Μεγάλωσε στην Στουτγκάρδη, απ’ όπου επέστρεψε στα 14 του χρόνια.

Μετά από μια πλούσια ποδοσφαιρική καριέρα που ξεκίνησε εκεί ακριβώς, στη Δράμα, ο Γεωργιάδης κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια το 2008 με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, μετά από μια πλούσια καριέρα. Φόρεσε αμέσως το κοστούμι του “ανιχνευτή” και συνέβαλε στις επιλογές των ποδοσφαιριστών εκείνο το καλοκαίρι.

Την επόμενη χρονιά, δοκίμασε τη φόρμα του προπονητή και ανέλαβε την Κ20 ομάδα του Δικεφάλου και αμέσως μετά, αποδέχτηκε την πρόταση της ΕΠΟ να αναλάβει την Εθνική Νέων και πολύ λίγο αργότερα την Εθνική Ελπίδων. Το καλοκαίρι του 2012 ανέλαβε τεχνικός διευθυντής της ομάδας, την οποία τελικά οδήγησε ως πρώτος προπονητής στα πλέι οφ της περυσινής χρονιάς μετά το διαζύγιο με το Γιώργο Δώνη.

Η γνωριμία του με τον Χουμπ Στέφενς έκανε τον τελευταίο να του προτείνει μια θέση του δίπλα στον πάγκο ως βοηθός, πρόταση που έγινε αμέσως αποδεκτή. Ο Ολλανδός προπονητής παρότρυνε τον μέχρι πρότινος βοηθό του μάλιστα να είναι εκείνος που θα τον διαδεχτεί, όπως και συνέβη λίγες μέρες πριν.

Ο Γιώργος Γεωργιάδης είναι παντρεμένος με τη Μαρία Ζυρνόγλου, συγγραφέα παιδικών βιβλίων κι έχει δυο παιδία, τον Χάρη (που αγωνίζεται στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ) και τη Μελίσα. Μιλάει γερμανικά, αγγλικά και εσχάτως ισπανικά και είναι κάτοχος UEFA Pro.

Δεν υπάρχουν σχόλια: