Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Σκόμποε: «Δείχνει αρκετά δύσκολο…»

Εξαιρετικά δύσκολο είναι το έργο του Άρη για την παραμονή στην κατηγορία, όπως δήλωσε ο Όλε Σκόμποε και μίλησε για τα συναισθήματα που νιώθει για την πρώην ομάδα του.

Σκόμποε: «Δείχνει αρκετά δύσκολο…»
Τη σημασία που έχει για τον Άρη η νίκη στο αυριανό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό εξήγησε ο Όλε Σκόμποε.

Ο παλαίμαχος άσος των Θεσσαλονικέων υποστήριξε πως η παραμονή αυτή τη στιγμή για τους «κίτρινους» μοιάζει εξαιρετικά δύσκολη, όμως για να έχουν ακόμα ελπίδες πρέπει να κερδίσουν απόψε τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σκόμποε στην ιστοσελίδα «All about Aris»

Ποια είναι τα συναισθήματα σας που είστε κοντά στην αγαπημένη σας ομάδα;

«Δεν μπορεί να περιγραφεί με μια λέξη, είναι πολύ έντονο το συναίσθημα. Πέρασαν 10 χρόνια από την προηγούμενη φορά, βρήκα γνώριμα πρόσωπα εδώ, όπως ο Κρίστι Βαγκέλι, τον οποίο πριν από 10 χρόνια όταν τον είχα στην ομάδα αποφάσισα να υπογράψει συμβόλαιο επαγγελματικό. Ήταν πολύ νέος τότε και μετά απ’ αυτό είχε μια φανταστική καριέρα, έπαιξε για χρόνια στον Άρη με μεγάλη επιτυχία, έγινε διεθνής με την Αλβανία, ενώ τώρα είναι αρχηγός του Άρη. Όλα αυτά που πέτυχε με κάνουν να νιώθω δικαιωμένος. Συνάντησα επίσης σήμερα και τον Μπιμπισίδη με τον οποίο υπήρξαμε συμπαίκτες κατά το δεύτερο πέρασμα μου από την ομάδα το 1984. Είδα και τον Γιώργο Φοιρό ο οποίος ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες του Άρη στα τέλη της δεκαετίας του ’70 και συμπαίκτης μου. Οπότε είδα πολλά ευχάριστα πρόσωπα απόψε, τα συναισθήματα είναι έντονα για μένα».

Ήσασταν ενημερωμένος για τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει ο σύλλογος του Άρη τα τελευταία δύο χρόνια;

«Ναι βέβαια γνωρίζω καλά τι συμβαίνει, όπως τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν. Δείχνει αρκετά δύσκολο να παραμείνει η ομάδα στην πρώτη κατηγορία με τα τωρινά δεδομένα, όμως αν νικήσει στο αυριανό (σημερινό) παιχνίδι όλα γίνονται, οι ομάδες που είναι πάνω από τον Άρη θα είναι πολύ κοντά μετά, 2-3 βαθμούς. Προσεύχομαι να νικήσουμε αύριο και οι πιθανότητες θα είναι πολλές μετά».

Ο Άρης φέτος συμπληρώνει ένα αιώνα από την ίδρυση του, πως νιώθετε γι’ αυτό;

«Καταρχήν έχω να πω ότι η χρονική συγκυρία δεν είναι η καλύτερη να γιορτάζει ο σύλλογος τα 100 του χρόνια, ειδικά αυτή χρονιά είναι πολύ άσχημο που η ομάδα έχει τόσο άσχημη πορεία. Αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν θετικά φέτος, τότε θα πρέπει οι πάντες στον Άρη να μην το βάλουν κάτω. Ο Άρης πάντα θα είναι μεγάλη ομάδα, έχει τόσους πολλούς φιλάθλους που ακόμη και αν δεν αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία θα είναι μεγάλος σύλλογος. Θα επανέλθει δριμύτερος ότι κι αν συμβεί φέτος».

Θα προσπαθήσετε να δώσετε το παρών όταν ο σύλλογος γιορτάσει τα 100 του χρόνια;

«Δεν γνωρίζω τίποτα για τις εκδηλώσεις, δεν έχω κάποια ενημέρωση γι’ αυτό, είναι δύσκολο πάντως να είμαι στη Θεσσαλονίκη τέλη Μαρτίου γιατί θα έχω επισκέψεις από συγγενικά μου πρόσωπα, οπότε το τάιμινγκ δεν είναι το καλύτερο».

Αν σας γινόταν πρόταση στο μέλλον από τον Άρη να αναλάβετε κάποιο πόστο στην ομάδα και να βοηθήσετε το σύλλογο σε μια δύσκολη περίοδο, θα απαντούσατε θετικά;

«Όπως σας είπα ο Άρης είναι η ομάδα της καρδιάς μου, είμαι προπονητής επίσης, μόλις τέλειωσα τη σεζόν με την ομάδα που εργάστηκα στη Νορβηγία, αυτό σας το λέω γιατί ένας από τους λόγους που είμαι εδώ είναι επειδή ο μάνατζερ μου ζει στην Ελλάδα. Συζήτησα μαζί του και πιστεύει ότι υπάρχουν καλές προοπτικές να συνεχίσω την καριέρα μου στην Ελλάδα. Θα μου άρεσε το ενδεχόμενο να εργαστώ στο ελληνικό πρωτάθλημα, αν απ’ τον Άρη μου γινόταν κάποια πρόταση, τότε πιθανότατα θα δεχόμουν, θα ήταν πολύ σπουδαίο για μένα κάτι τέτοιο, οπότε δεν μπορώ να αποκλείσω κάτι τέτοιο».

Ποια θεωρείτε ως τη μεγαλύτερη στιγμή σας στον Άρη;

«Δεν μπορώ να ξεχωρίσω μια μόνο τέτοια στιγμή, ξεκινώντας από το πρώτο μου πέρασμα στον Άρη την περίοδο 77-80, θα πω ότι είχαμε εκπληκτικές στιγμές, είχαμε μια σπουδαία ομάδα, αγωνιστήκαμε με επιτυχία στην Ευρώπη και ζήσαμε πολλές καλές στιγμές και εμπειρίες. Ακόμη και στο δεύτερο πέρασμα μου από τον Άρη τη δεκαετία του ’80, είχαμε καλή ομάδα και υπάρχουν ευχάριστες αναμνήσεις. Σαν προπονητής δεν έχω το ίδιο καλές αναμνήσεις, παρότι δεν είχαμε κακούς παίκτες, τα εξωαγωνιστικά προβλήματα μας άφησαν πίσω».

Θα θέλατε να δώσετε ένα μήνυμα αισιοδοξίας στους φιλάθλους του Άρη που βλέπουν την ομάδα τους σε τόσο δύσκολη κατάσταση;

«Πολλοί φίλαθλοι του Άρη νιώθουν άσχημα σαν κι εμένα, που σας λέω ότι είμαι ο πιο φανατικός υποστηρικτής του. Δεν πρέπει να είναι απαισιόδοξοι, αλλά να βοηθήσουν όλοι την ομάδα τώρα που περνάει δύσκολα. Προσπαθήστε να βοηθήσετε τον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές του Άρη, Δεν πρέπει να καταστραφεί μια ομάδα με ιστορία 100 χρόνων, να τη βοηθήσουμε όλοι ακόμη και στην περίπτωση που πέσει κατηγορία, αν συμβεί κάτι τέτοιο θα ναι προσωρινό. Κρατήστε ψηλά το πνεύμα σας, εγώ δηλώνω υπερήφανος που είμαι οπαδός του Άρη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: