Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

«Στεγνός» στα Πηγάδια!

Ο Αστέρας Τρίπολης είχε την ουσία στα «Πηγάδια» και χάρη στο γκολ του Μπαράλες (60’), πήρε την πολύτιμη νίκη με 1-0 επί της SKODA Ξάνθης. Δοκάρι με τον Κάλβο είχαν στις καθυστερήσεις οι γηπεδούχοι.

«Στεγνός» στα Πηγάδια
«Στεγνός» από τα Πηγάδια βγήκε ο Αστέρας Τρίπολης. Η ομάδας της Αρκαδίας πήρε μια πολύτιμη νίκη με 1-0 επί της SKODA Ξάνθης, στην προσπάθεια για ένα καλό πλασάρισμα στα πλέι οφ. «Χρυσός» σκόρερ ήταν ο Μπαράλες στο 60ο λεπτό της αναμέτρησης. Οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν καλύτεροι από την αντίπαλό τους, αλλά με σωστή αμυντική τακτική και ουσία στην επίθεση, πήραν το διπλό, φτάνοντας τους 51 βαθμούς.

Οι γηπεδούχοι είχαν διάθεση και προσπάθησαν πολύ να φτάσουν στη νίκη, αλλά αυτό από μόνο του δεν έφτανε. Οι ευκαιρίες ήταν ελάχιστες, αλλά ακόμη κι έτσι θα μπορούσαν να «κλέψουν» την ισοπαλία, αν στις καθυστερήσεις ήταν πιο τυχερός ο Κάλβο, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Οι Ακρίτες έμειναν στους 32 βαθμούς και έχασαν την ευκαιρία να ξεμπερδέψουν μια και καλή με την παραμονή.

To ματς

Η SKODA Ξάνθη μπήκε με επιθετικές διαθέσεις και με στόχο να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, όμως, τα… χαλούσε στην τελική πάσα. Κάλβο και Σολτάνι από τις δύο πτέρυγες πήραν το βάρος των επιθέσεων και τις… σέντρες, αλλά οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων βρίσκονταν πάντα στη σωστή θέση για να κόψουν. Ο Σολάρι ήταν αποκομμένος στην κορυφή της γραμμής κρούσης και ποτέ δεν πήρε σωστά τη μπάλα για να βρεθεί σε θέση βολής και να απειλήσει. Μόνο μια φορά ο Μάνταλος πέρασε από δεξιά και έκανε τη σέντρα, αλλά του πήραν τη… μπουκιά από το στόμα οι αμυντικοί.

Από την πλευρά τους, οι Αρκάδες, που είχαν σωστή αμυντική τακτική, πρόσεχαν κατ’ αρχήν τα νώτα τους και στη συνέχεια προσπαθούσαν με αντεπιθέσεις να φανούν απειλητικοί. Μάλιστα, είχαν τις τρεις καλές στιγμές του αγώνα με τον Καράσκο (23’), τον Μπαράλες (30’) και τον Ντε Μπλάσις (36’), όμως, κανένας από τους τρεις δεν σημάδεψε σωστά. Οι Αργεντινοί, όσες φορές ο Αστέρας επιτέθηκε με αξιώσεις, ταλαιπώρησαν την άμυνα των γηπεδούχων, αλλά δεν κατάφεραν να βρουν στόχο και να βάλουν μπροστά στο σκορ.

Οι δύο προπονητές δεν προχώρησαν σε αλλαγές στις δύο ενδεκάδες και έτσι ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Το σκηνικό ήταν ίδιο. Η Ξάνθη ήταν η ομάδα που πίεζε, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει και ο Αστέρας αμυνόταν σωστά και έψαχνε το γκολ με αντεπιθέσεις. Σε μια από αυτές και συγκεκριμένα στο 60ο λεπτό, ο Μπαράλες από θέση μέσα αριστερά, έκανε το ψηλοκρεμαστό σουτ, η μπάλα κόντραρε σε πόδι αμυντικού και κατέληξε στα δίχτυα του ανήμπορου Κυριακίδη, για να γίνει το 0-1.

Μετά το γκολ, οι φιλοξενούμενοι οπισθοχώρησαν, αφού είχαν πετύχει τον στόχο τους, ενώ οι γηπεδούχοι βγήκαν μπροστά και πίεσαν, προκειμένου να φτάσουν στην ισοφάριση. Οι Ακρίτες είχαν μικρο-ευκαιρίες, αλλά όχι κάποια κλασσική, που να ανησυχήσει τον Μπαντή, με εξαίρεση ένα σουτ του Κάλβο στο 73’. Στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο του αγώνα, ρίσκαραν παίζοντας με τρεις παίκτες στην άμυνα και βγήκαν κατά… κύματα μπροστά, αλλά και πάλι δεν τα κατάφεραν. Έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση στο 93’, αλλά στο δυνατό σουτ του Κάλβο, η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Μπαντή. Έτσι, το 0-1 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Κουκουλάκη και ο Αστέρας Τρίπολης πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

SKODA Ξάνθη (Νίκος Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Μάρτινς, Ντε Γκουζμάν, Γούτας, Σολάρι (70’ Ράνος), Χοσέμι (77’ Μαρίν), Κάλβο, Φλίσκας, Μάνταλος (83’ Τριάδης), Σολτάνι, Μπαξεβανίδης.

Στον πάγκο έμειναν: Τσέμα, Βάλλας, Μπέρτος, Βασιλακάκης.

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Λούι, Κοντοές, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Έντο, Ουσέρο, Ντε Μπλάσις (83’ Ναβάρο), Μπαράλες (89’ Χουάνμα), Καράσκο (74’ Κάφα), Κουρμπέλης.

Στον πάγκο έμειναν: Χερνάντες, Πολ, Τσαμπούρης, Σέτι.

Κίτρινες κάρτες: Μπαξεβανίδης, Μαρίν / Εντό, Κουρμπέλης, Σανκαρέ, Ναβάρο, Κάφα
Κόκκινες κάρτες:

Διαιτητής: Μ. Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Χ. Μπαλτάς (Αχαΐας), Γ. Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου)
Γήπεδο: SKODA ΞΑΝΘΗ ARENA




 Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: