Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Εχασε τον κόσμο όλο, κέρδισε και ο Σκαριόλο!

Η Λαμποράλ Κούτσα έφυγε νικήτρια από το ΟΑΚΑ, καθώς ο Παναθηναϊκός ήταν… εκτός παιχνιδιού. Οι Βάσκοι επέβαλλαν τον ρυθμό και τους κανόνες τους και το γεγονός αυτό φτάνει στα όρια του ανεξήγητου.

Εχασε τον κόσμο όλο, κέρδισε και ο Σκαριόλο
Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης
Ο Παναθηναϊκός φάνηκε να μην έχει διαβάσει το ματς και είχε έλλειψη ενέργειας σε συγκρίση με την Λαμποράλ Κούτσα, ενώ δεν είχε καθαρό μυαλό σε άμυνα κι επίθεση. Οι πάσες στην αδύνατη πλευρά δεν έγιναν ποτέ, οι βοήθειες στο «ζωγραφιστό» δεν δόθηκαν και ο Παναθηναϊκός δεν επέμενε στο μακρινό σουτ. Σε αυτά τα ματς πρέπει να επιμείνεις στα μακρινά σουτ ακόμα κι όταν δεν μπαίνουν. Η Λαμποράλ Κούτσα δεν είναι ομάδα που μπορεί να διαχειριστεί το παιχνίδι, αν βρεις λύσεις από μακριά.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού, όπως και του Ολυμπιακού την Πέμπτη, έδειχναν να μην έχουν ενέργεια. Οι ομάδες  είναι κουρασμένες και το μυαλό των παικτών εγκλωβισμένο.  Οταν το μυαλό είναι εγκλωβισμένο, είναι φυσικό επακόλουθο να ακολουθήσει και το σώμα.
Οταν ορισμένοι παίκτες όχι μόνο δεν κάνουν την υπέρβαση, αλλά δεν βγάζουν στο παρκέ τα βασικά, δεν γίνεται να νικήσεις στο Top 16.  Το επίπεδο είναι υψηλό. Έλειψε από τον Παναθηναϊκό η ενέργεια των Γκιστ και Λάσμε, ο Ματσιούλις δεν έδωσε αυτά που μας έχει συνηθίσει και το «τριφύλλι» δεν έπαιξε επιθετική άμυνα. Όταν συμβαίνουν όλα αυτά, δεν γίνεται με ροτέισον επτά παικτών να νικήσεις μία ομάδα που χρησιμοποιεί δέκα.
Ολα δείχνουν πως ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός θα «φαγωθούν» μεταξύ τους όχι για το πλεονέκτημα έδρας αλλά για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Το είχαμε επισημάνει και πιο παλιά, όταν άλλοι κοίταζαν τα διασταυρώματα. Ο σώζων εαυτόν σωθείτω. Δεν κοιτάμε πλέον το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά, αλλά την πρόκριση στα προημιτελικά.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε, όμως, πως το 2012 ο Ολυμπιακός πήγε στο φάιναλ φορ της Πόλης έχοντας μειονέκτημα έδρας στα προημιτελικά απέναντι στην Σιένα, ενώ και μια χρονιά πριν το ίδιο έπραξε και ο Παναθηναϊκός, όταν απέκλεισε με 1-3 την Μπαρτσελόνα.

Πηγή:Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: