Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

«Νωρίτερα τα πλέι οφ»

Η απόφαση της ΕΠΟ για διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου στις 11 Μαΐου οδηγεί τη Σούπερ Λίγκα σε αλλαγή των ημερομηνιών των πλέι οφ, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM ο Γιώργος Σπανός.

«Νωρίτερα τα πλέι οφ»
Ο πρόεδρος του Ατρόμητου, μίλησε στην εκπομπή «Βάσει Σχεδίου» και τον Τόλη Χριστοφοράκη σχετικά με το θέμα που προέκυψε μετά την απόφαση της ΕΠΟ για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Όπως τόνισε ο κ. Σπανός, την προσεχή Τετάρτη θα δυνεδριάσει η Λίγκα ώστε να βρεθεί μια λύση και να μην είναι αναγκασμένες κάποιες ομάδες να αγωνίζονται συνέχεια, δίχως ξεκούραση και να έχουν ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας τη νέα χρονιά.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Σπανός:

Για τις τελευταίες στροφές του πρωταθλήματος:
«Είμαστε στην τελική ευθεία όπου κρίνονται τα πλέι οφ και η βαθμολογία με την οποία θα μπουν σε αυτά οι ομάδες. Δεν έχει σημασία μόνο να μπεις αλλά και το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. Έχουμε σε εξέλιξη και τη μάχη της παραμονής. Η ΕΠΟ θα πρέπει να θωρακίσει την αξιοπιστία του πρωταθλήματος και το 50-50 για όλους. Οι διαιτητές πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και να μην αδικούν καμία ομάδα. Η ελληνική διαιτησία μπορεί και γι’ αυτό πρέπει οι διαιτητές να είναι προετοιμασμένοι, φορμαρισμένοι ώστε να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες των αγώνων».

Για το θέμα που προέκυψε με τις ημερομηνίες διεξαγωγής των πλέι οφ και του τελικού Κυπέλλου:
«Έχουν γίνει επαφές με την ΕΠΟ μέσω της λίγκας. Δείξαμε πως είμαστε αντίθεση σε αυτήν την ημερομηνία. Πώς θα τελειώσει το πρωτάθλημα στις 21 Απριλίου, θα γίνει στις 11 Μαΐου ο τελικός και τα πλέι οφ μετά; Οι παίκτες θα μείνουν για ένα μήνα ανενεργοί και χωρίς ρυθμό ενώ τα πλέι οφ θα τελειώσουν αρχές Ιουνίου με αποτέλεσμα η τελευταία των πλέι οφ δεν θα έχει ούτε 10 μέρες για ξεκούραση και προγραμματισμό. Είμαστε σε διαρκή διάλογο κι έχουμε και συμβούλιο την Τετάρτη και πιστεύω πως θα βρούμε μια λύση ώστε τα πλέι οφ να τελειώσουν μέσα στο Μάιο. Συζητάμε να ξεκινήσουμε πριν τη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου. Θα βρούμε ημερομηνία ώστε να μην υπάρχει αγωνιστική την εβδομάδα του Κυπέλλου ώστε να υπάρχει και ισονομία για όλους».

Για το ενδεχόμενο να διεκδικήσει ο Ατρόμητος έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ:

«Ομάδες δίχως στόχους και φιλοδοξίες δεν μπορεί να υπάρχουν. Οι μεγάλες ομάδες τα τελευταία χρόνια έχουν μια πτωτική πορεία με αποτέλεσμα να μην τα καταφέρνουν ούτε στην Ευρώπη. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ένα πρωτάθλημα αρχίζει και τελειώνει με κάποιες προϋποθέσεις. Όλοι έχουν το δικαίωμα να διεκδικούν μια θέση στην Ευρώπη. Κάποιες ομάδες έκαναν αλόγιστες δαπάνες και δημιούργησαν πολλά χρέη και ζούσαμε μια εικονική πραγματικότητα. Θα ήταν πολύ εύκολο και για τον Ατρόμητο να κάνει μεγάλα συμβόλαια και μη καλύπτοντας τις υποχρεώσεις του να καταφέρναμε να κάνουμε κάτι για 1-2 χρόνια, αλλά δεν θέλαμε να κάνουμε κάτι τέτοιο. Όποιος και να βγει στην Ευρώπη θα πρέπει να διεκδικήσει νίκες για να πάρει και η Ελλάδα βαθμούς γιατί ειδικά φέτος είχαμε πενιχρή συγκομιδή με αποτέλεσμα να υποχωρεί η Ελλάδα και να υπάρχει ο κίνδυνος να μειωθούν οι ομάδες μας στην Ευρώπη και ο πρωταθλητής να σταματήσει να μπαίνει απευθείας στους ομίλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: