Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Μην το πεις, ούτε του... Παπίς!!

Με γκολ του Παπίς Σισέ στην... εκπνοή, η Νιούκαστλ νίκησε με σκορ 1-0 την Ανζί στην Αγγλία και σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου αγώνα, προκρίθηκε στους "8" του Europa League!

Μην το πεις, ούτε του... Παπίς!
Με γκολ του Παπίς Σισέ στην τελευταία φάση του αγώνα, η Νιούκαστλ επικράτησε 1-0 της Ανζί και σε συνδυασμό με το 0-0 στη Ρωσία πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ!

Με αριθμητικό πλεονέκτημα αγωνίζονταν από το 55ο λεπτό της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι λόγω της αποβολής του Καρσελά με δεύτερη κίτρινη κάρτα!

Δοκάρι στο 88’ είχε η ομάδα του Γκους Χίντινγκ σε εκτέλεση φάουλ του Μπουσουφά.

Το ματς:


Με μια ευκαιρία για τους φιλοξενουμένους ξεκίνησε το παιχνίδι, ωστόσο το σουτ του Ετό μόλις στο 3ο λεπτό δεν βρήκε στόχο. Η Νιούκαστλ πήρε άμεσα την κατοχή της μπάλας και ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τους Ρώσους να προσπαθούν να «χτυπήσουν» στη αντεπίθεση. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απειλήσουν με τα σουτ των Μαρβό και Καμπάιγ, ενώ ενδιάμεσα η Ανζί είχε ακόμα μία καλή στιγμή με το Ντιαρά. Στο 37ο λεπτό ο Άλαν Πάρντιου αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αναγκαστική αλλαγή, καθώς ο Καμπάιγ δεν μπόρεσε να συνεχίσει και τη θέση του στον αγωνιστικό χώρο πήρε ο Γκουτιέρεζ. Μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους δεν άλλαξε κάτι, με το 0-0 να παραμένει στον πίνακα του «St James’ Park».

Με μια καλή στιγμή για τη Νιούκαστλ άρχισε το δεύτερο μέρος, αλλά ο Σισοκό δεν κατάφερε να νικήσει με τον κεφάλι τον Γκαμπούλοφ. Τα δεδομένα στο ματς άλλαξαν στο 55ο λεπτό, όταν ο Καρσελά αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και έδωσε στους γηπεδούχους το αριθμητικό πλεονέκτημα. Οι «καρακάξες» προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν, ωστόσο η πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων δεν τους έδινε τη δυνατότητα να βρουν κενούς διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία. Η ομάδα του Άλαν Πάρντιου έμοιαζε μπλοκαρισμένη και έψαχνε το γκολ με μακρινά σουτ, όπως αυτό του Τιοτέ στο 76’.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο πάντως και ενώ όλη η Νιούκαστλ ήταν μπροστά η Ανζί είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες. Ο Eτό στο 82’ δεν κατάφερε να νοικήσει από πλάγια θέση τον Έλιοτ και ο Μπουσουφά στο 88’ σημάδεψε με εκτέλεση φάουλ το δοκάρι! Και εκεί που όλα έδειχναν παράταση ο Μαρβό βρήκε τον Παπίς Σισέ και αυτός με κεφαλιά στην τελευταία φάση του αγώνα έκανε το 1-0 που έστειλε την ομάδα του στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


Νιούκαστλ: Έλιοτ, Σαντόν, Σ. Τέιλορ, Εμπιβά, Αϊνταρά, Ανίτα (71’ Κάμπελ), Τιοτέ, Καμπάιγ (37’ Γκουτιέρεζ), Μαρβό, Σισέ, Σισοκό

Ανζί: Γκαμπούλοφ, Εσένκο, Ζοάο Κάρλος, Ζιρκόφ, Έβερτον, Ζουσιλέι, Καρσελά, Αχμέντοφ, Λ. Ντιαρά (Σατόφ), Μπουσουφά, Ετό.

Πηγή: England365.gr
πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: