Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Δερμιτζάκης: «Δεν προλαβαίνουμε να χαρούμε»

Η «μάχη» της παραμονής φουντώνει και ο Πανθρακικός παίζει την ζωή του σε κάθε παιχνίδι. Αυτό ανάγκασε άπαντες να μην χαρούν όσο θα ήθελαν την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Δερμιτζάκης: «Δεν προλαβαίνουμε να χαρούμε»
Στις αναμετρήσεις που ακολουθούν για την Σούπερ Λίγκα πέφτει το βάρος στον Πανθρακικό. Ο Παύλος Δερμιτζάκης έκανε μια απολογιστική συνέντευξη Τύπου για την εβδομάδα που πέρασε και αναφέρθηκε στην πρόκριση επί της Βέροιας αλλά και το παιχνίδι με την Ξάνθη που ακολουθεί. Ο Μακεδόνας τεχνικός μίλησε για τους τραυματισμούς που έχει να αντιμετωπίσει ενόψει του… «Ελ Θράκικο», αλλά και για την φάση του γκολ που δεν μέτρησε στην Τρίπολη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Παύλου Δερμιτζάκη:

Ο προπονητής του Πανθρακικού ανέφερε αρχικά: «Μετά από μια ιστορική πρόκριση που πέτυχε η ομάδα απέναντι στη Βέροια, με 2 νίκες, είμαστε για πρώτη φορά στην ιστορία του Πανθρακικού, στις 4 καλύτερες ομάδες του κυπέλλου Ελλάδας. Σίγουρα τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα στα ημιτελικά, αφού θα αντιμετωπίσουμε τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, που είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Δυστυχώς δεν μπορούμε να το χαρούμε όσο πρέπει για την επιτυχία μας, γιατί το μυαλό μας είναι στο πρωτάθλημα και στο στόχο της παραμονής.

Απομένουν 5 παιχνίδια, που είναι 5 τελικοί. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε, για να εξασφαλίσουμε την παραμονή. Αρχικά η προσοχή μας στρέφεται στο παιχνίδι της Δευτέρας με την Ξάνθη. Είναι ένα θρακιώτικο ντέρμπι, ανάμεσα σε δύο ομάδες που εκπροσωπούν επάξια το ποδόσφαιρο της περιοχής. Η Ξάνθη έχει δείξει πολύ καλή εικόνα στο δεύτερο γύρο και είναι πολύ καλή ομάδα. Προσπαθούμε να ξεκουραστούμε αρχικά, μετά το παιχνίδι με τη Βέροια και στη συνέχεια θα προσπαθήσουμε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Το παιχνίδι αυτό θα το κερδίσει η ομάδα, που θα δείξει ότι θα το θέλει περισσότερο και ελπίζουμε να είναι η ομάδα μας. Είναι ο αποκλειστικός μας στόχος η νίκη. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας σε αυτό το παιχνίδι. Αν πετύχουμε την παραμονή, αυτή η χρονιά μπορεί να είναι η πιο επιτυχημένη στην ιστορία του συλλόγου».

Για τα προβλήματα τραυματισμών: «Τραυματίες είναι ο Λαδάκης, ο οποίος έχει ένα πρόβλημα στην ωμοπλάτη, ωστόσο όλα τα άλλα παιδιά θα είναι έτοιμα για την αναμέτρηση της Δευτέρας. Μόνο ο Στάθης σήμερα στην προπόνηση συγκρούστηκε με τον Πόπτση κι έκαναν και οι δύο κάποια ράμματα στο κεφάλι και θα δούμε αν θα είναι έτοιμος».

Για το γεγονός ότι η Ξάνθη έχει πάρει αρκετές νίκες εκτός έδρας το τελευταίο χρονικό διάστημα: «Εμείς αυτό που κοιτάμε, είναι πως στο δεύτερο γύρο η Ξάνθη έχει σημαντικές επιτυχίες εκτός έδρας. Εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε. Να είμαστε σωστοί αμυντικά αλλά και στον επιθετικό τομέα, ώστε να πάρουμε τη νίκη».

Για την προσέλευση του κόσμου στο παιχνίδι με τη Βέροια: «Χθες με προβλημάτισε η απουσία του κόσμου. Η ομάδα προκρινόταν για πρώτη φορά στην ιστορία της στα ημιτελικά του κυπέλλου και η προσέλευση του κόσμου δεν ήταν η αναμενόμενη. Σίγουρα ήταν και δύσκολη η μέρα, καθημερινή, αλλά ελπίζω τη Δευτέρα να υπάρχει μαζική παρουσία. Γιατί ό,τι πετυχαίνει η ομάδα το κάνει για όλους».

Για τους 5 «τελικούς» που ακολουθούν: «Νομίζω ότι η ομάδα αγωνιστικά έχει τις δυνατότητες να κάνει ακόμα και 5 νίκες στα 5 παιχνίδια που ακολουθούν για το πρωτάθλημα. Σίγουρα είναι δύσκολο, αλλά είναι στο χέρι της ομάδας».

Για τα διαιτητικά λάθη εις βάρος της ομάδας, με αφορμή και το ακυρωθέν γκολ με τον Αστέρα Τρίπολης: «Βεβαίως, μας προβληματίζει πάρα πολύ, γιατί βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος. Γενικά όμως κι εγώ αλλά και η ομάδα, προσπαθούμε να μη διαμαρτυρόμαστε για τη διαιτησία, όχι γιατί δε βλέπουμε τι γίνεται. Σεβόμαστε όμως τις αρχές, τους κανόνες της Σούπερ Λιγκ, προσπαθούμε με το ήθος, την αξιοπρέπειά μας και τις αρχές μας, να δημιουργήσουμε άλλα ήθη κι έθιμα, σε σχέση με αυτά που επικρατούν στο ποδόσφαιρο. Είναι δουλειά άλλων να κρίνουν τους διαιτητές. Αυτό που πιστεύω κι εγώ αλλά και η διοίκηση, είναι πως είναι δυνατόν να γίνει ένα ανθρώπινο λάθος. Λάθη κάνουμε όλοι μας. Απλά η ομάδα μας αδικείται κατά κόρον και σίγουρα σαν ομάδα έχουμε στερηθεί αρκετούς βαθμούς από διαιτητικά λάθη. Και το χειρότερο είναι ότι δεν επηρεάζει μόνο βαθμολογικά αλλά και ψυχολογικά. Αυτό που πρέπει να τονίσουμε, είναι ότι δεν είμαστε αφελείς. Απλά προσπαθούμε να είμαστε αυτοί που πρέπει, γιατί πιστεύουμε ότι υπάρχουν αρμόδιες αρχές, για να προστατεύουν τις ομάδες, ειδικά τώρα που το πρωτάθλημα είναι σε μια κρίσιμη καμπή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: