Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

«Να ενθαρρύνουμε τους Έλληνες φίλους μας»

Αυτό είναι το σύνθημα της πρεσβείας της Γερμανίας στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες για το θέμα της επίσκεψης του Ότο Ρεχάγκελ στην Αθήνα, ως επίτιμος πρεσβευτής στη χώρα μας.

«Να ενθαρρύνουμε τους Έλληνες φίλους μας»
Την επίσκεψη του Ότο Ρεχάγκελ στην Αθήνα ως επίτιμος πρεσβευτής της Γερμανίας στην Ελλάδα που είχε αποκαλύψει η Sportday επιβεβαίωσε και η γερμανική πρεσβεία!

Με σχετική της ανακοίνωση γνωστοποίησε το πρόγραμμα της επίσκεψης του πρώην ομοσπονδιακού μας τεχνικού, ο οποίος θα βρεθεί στην Αθήνα με τον Χανς – Γιόαχιμ Φούχτελ από τις 25 έως τις 28 Μαρτίου.

«Να ενθαρρύνουμε τους Έλληνες φίλους μας», είναι το σύνθημα της επίσκεψης αυτής κάτι που αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση.

Αυτή –μεταξύ άλλων- γράφει:

«Με το σύνθημα «να ενθαρρύνουμε τους Ελληνες φίλους μας» οι Οτο Ρεχάγκελ και Χανς-Γιόαχιμ Φούχτελ επισκέπτονται την Αθήνα από τις 25 έως τις 28 Μαρτίου του 2013. Σκοπός του ταξιδιού είναι να καταστεί σαφής ο στενός ψυχικός δεσμός μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας. Με τη συμμετοχή του ο Οτο Ρεχάγκελ θέτει το πρότυπο για την απαραίτητη δραστηριοποίηση της κοινωνίας των πολιτών.

Ο κ. Ρεχάγκελ θα συμμετάσχει στην παρουσίαση της συμφωνίας για έναρξη λειτουργίας της πρώτης επαγγελματικής σχολής στα πρότυπα του διττού συστήματος εκπαίδευσης, καθώς και σε μια σειρά συναντήσεων με παράγοντες της DGB και του αθλητικού χώρου. Οι νέοι άνθρωποι στην Ελλάδα έχουν κατακτήσει την καρδιά του.

Στο πλαίσιο ενός ποδοσφαιρικού αγώνα θα δώσει συμβουλές σε Γερμανούς και Ελληνες νέους ποδοσφαιριστές και θα συμβάλλει ενεργά στην προετοιμασία συνεργασιών στον τομέα του αθλητισμού.

Ο Χ.Φούχτελ είναι υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας και ειδικός απεσταλμένος της Μέρκελ στην Ελλάδα. Μαζί με τον Ρεχάγκελ θα παραστεί στις εκδηλώσεις και ο επί χρόνια στενός συνεργάτης του, Γιάννης Τοπαλίδης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: