Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Άγγιξε το θαύμα η Ίντερ!!

Κοντά στην ανατροπή του... αιώνα βρέθηκε η Ίντερ, που με εκπληκτική εμφάνιση νίκησε 4-1 την Τότεναμ στην παράταση, αλλά οι Άγγλοι πέρασαν στους "8" του Europa League χάρη στο 3-0 του πρώτου αγώνα!

Άγγιξε το θαύμα η Ίντερ!
Από ένα τεράστιο… στραπάτσο γλίτωσε η Τότεναμ.

Η ομάδα του Αντρέ Βίλας-Μπόας είδε την Ίντερ να ισοφαρίζει το 3-0 του πρώτου ματς και να στέλνει το ματς στην παράταση, εκεί που το γκολ του Αντεμπαγιόρ αποδείχθηκε… χρυσό, με το τελικό 4-1 να την στέλνει στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Κασάνο (20’), Παλάσιο (52’) και το αυτογκόλ του Γκαλάς (75’) διαμόρφωσαν το 3-0 της κανονικής διάρκειας του αγώνα που έστειλε τις δύο ομάδες στην παράταση.

Εκεί ο Αντεμπαγιόρ πέτυχε στο 96’ το γκολ που έστειλε τους Λονδρέζους στους «8» της διοργάνωσης, καθώς το τελικό 4-1 (Άλβαρεζ 110’) δεν στάθηκε αρκετό στους εξαιρετικούς «νερατζούρι».

Το ματς:


Χωρίς κάτι σημαντικό κύλησαν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τους παίκτες των φιλοξενούμενων να κρατούν με ευκολία τη μπάλα στα πόδια τους. Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι πάντως ανήκε στην Ίντερ, όταν στο 13ο λεπτό ο Κασάνο βρέθηκε απέναντι από τον Φρίντελ, με τον έμπειρο γκολκίπερ να μπλοκάρει τη μπάλα. Ό,τι δεν κατάφερε ο Ιταλός επιθετικός στη συγκεκριμένη φάση το έκανε επτά λεπτά αργότερα. Ο Παλάσιο έβγαλε ωραία σέντρα από τα δεξιά και ο Κασάνο με κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στους «νερατζούρι». Οι γηπεδούχοι πήραν τα… πάνω τους μετά το γκολ και στο 25’ έφτασαν μια ανάσα από το δεύτερο. Ο Παλάσιο ωστόσο σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Φρίντελ και το 1-0 παρέμεινε.

Οι παίκτες του Αντρέ Βίλας-Μπόας κατάφεραν στη συνέχεια να ανακτήσουν την κατοχή της μπάλας, «παγώνοντας» το ρυθμό. Το δεύτερο μισό του πρώτου μέρους πέρασε χωρίς κάτι σημαντικό, ωστόσο στις καθυστερήσεις ο Φρίντελ χρειάστηκε και πάλι να επέμβει σε σουτ του Γκουαρίν, ενώ στην εξέλιξη της φάσης στην απέναντι εστία, ο Αντεμπαγιόρ έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση και στο να… ψαλιδίσει τις ελπίδες των Ιταλών. Το πλασέ του όμως δεν βρήκε στόχο και το 1-0 οδήγησε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Με γκολ για την Ίντερ ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος. Στο 52ο λεπτό ο Καμπιάσο βρήκε με ωραίο τρόπο τον Παλάσιο στην πλάτη της άμυνας των Λονδρέζων, με τον επιθετικό των γηπεδούχων να πλασάρει σωστά και να κάνει το 2-0. Το δεύτερο γκολ της Ίντερ «ανάγκασε» τον Βίλας-Μπόας να ενισχύσει τη μεσαία του γραμμή, περνώντας άμεσα τον Χόλτμπι στη θέση του Ντεφό.

Το πλάνο του Πορτογάλου έδειξε να «δουλεύει» μέχρι το 75’. Τότε ήταν που η Ίντερ κέρδισε ένα φάουλ σε καλό σημείο έξω από την περιοχή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κασάνο, στέλνοντας (με τη βοήθεια του… τσαφ του Γκαλάς) τη μπάλα για τρίτη φορά στο βάθος της εστίας του Φρίντελ. Η Τότεναμ προσπάθησε να πετύχει το γκολ που θα της χάριζε την πρόκριση, με τον Χαντάνοβιτς να είναι όμως σε ετοιμότητα στο σουτ του Νόουτον στο 85’. Στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι πίεσαν με όλες τους τις δυνάμεις για ακόμα ένα γκολ και στις καθυστερήσεις ο Καμπιάσο έφτασε μια… ανάσα από την ολική ανατροπή, αλλά δεν κατάφερε να αλλάξει το 3-0 που οδήγησε τις δύο ομάδες στην παράταση.

Το πρώτο μέρος της παράτασης ξεκίνησε με την Τότεναμ να μπαίνει πολύ δυνατά. Ο Λένον ήταν ο πρώτος που απείλησε, οι κεφαλιές των Βερτόνχεν και Γκαλάς στη συνέχεια δεν βρήκαν στόχο, ωστόσο το γκολ δεν άργησε να έρθει! Στο 6ο λεπτό της παράτασης ο Αντεμπαγιόρ πήρε το… ριμπάουντ από την απόκρουση του Χαντάνοβιτς στο σουτ του Ντεμπελέ και από κοντά έκανε το 3-1!

Οι Ιταλοί χρειάζονταν πλέον δύο γκολ για την πρόκριση, παρόλα αυτά και δεν έμοιαζαν διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν τη μάχη. Απείλησαν αρχικά με τον Παλάσιο στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους της παράτασης, ακολούθησε η προσπάθεια του Κασάνο με την αρχή του δεύτερου και τελικά το 4-1 ήρθε στο 110’ με την κεφαλιά του Άλβαρεζ! Στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν άλλαξε κάτι, με τους «Spurs» να εξασφαλίζουν τελικά μια θέση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


Ίντερ: Χαντάνοβιτς, Ζανέτι, Κίβου, Ζουάν, Ζόναθαν (107’ Ρανόκια), Γκουαρίν (71’ Άλβαρεζ), Καμπιάσο, Γκαργκάνο, Κόβατσιτς (79’ Μπενάσι), Παλάσιο, Κασάνο.

Τότεναμ: Φρίντελ, Γουόκερ, Γκαλάς, Βερτόνχεν, Νόουτον (104’ Κόλκερ), Πάρκερ, Λίβερμορ (70’ Λένον), Σίγκουρντσον, Ντεμπελέ, Ντεφό (56’ Χόλτμπι), Αντεμπαγιόρ.

Πηγή: England365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: