Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Κάλλιο πέντε και στο χέρι...!

O Παντελής Ζουμπούλης γράφει στον sportdog για τους πρώην "σκληρούς" και "μάγκες" ποδοσφαιριστές του Άρη που τώρα "βάζουν πλάτη" για να σώσουν την ομάδα. Πριν από ένα μήνα, περίπου, είχαμε σημειώσει από τούτο το χώρο ότι όσοι έχουν λαμβάνειν χήματα από τον Άρη, αντί για ...μαλλί θα βγούνε ...κουρεμένοι στο τέλος, εφόσον συνεχίσουν να "στυλώνουν" τα πόδια τους. Εκεί πήγαινε το πράγμα μέχρι και πριν λίγες μέρες. Οχι ότι μπορεί να μην έχουν δίκιο, αλλά ο τρόπος που το διεκδιούσαν τόσο καιρό ήταν λάθος...

Σφίγγοντας τη θηλιά γύρω από το λαιμό του Αρη και φτάνοντας στο σημείο να ζητάνε να του αφαιρεθούν βαθμοί, το μόνο που θα κατάφερναν θα ήταν να χάσουν όλα τα λεφτά τους.

Ευτυχώς για αυτούς (και τον Αρη φυσικά), φαίνεται ότι δεν θα τα ...καταφέρουν, διότι στο ...και 5' έβαλαν μυαλό. Κατάλαβαν ότι για να πάρουν τα λεφτά τους, πρέπει πρώτιστα να επιβιώσει ο Αρης, κάτι για το οποίο δεν βοηθούσαν με τη στάση και τη συμπεριφορά τους.

Εσχάτως, όμως, λογικεύτηκαν. Πολύ ορθά σκέφτηκαν πως ..."κάλλιο πέντε και στο χέρι, παρά δέκα και καρτέρι". Λογικεύτηκαν γιατί έβλεπαν ότι πράγματι το καράβι κατευθύνεται προς τα βράχια και κινδύνευαν να τα χάσουν όλα τα λεφτά τους. Γι' αυτό τώρα βάζουν "πλάτη" για τη οικονομική επιβίωση του Αρη, αφού αυτό είναι και προς δικό τους συμφέρον.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο "σκληρός" Κουλουχέρης μαλάκωσε και είναι κοντά σε συμφωνία για διακανονισμό. Ούτε είναι τυχαίο που Καστίγιο, Ντίκο, Φατί, Σανκαρέ δέχονται και "κούρεμα" 50% των χρωστούμενων , αλλά και να πάρουν τα υπόλποιπα λεφτά τους σε 60 δόσεις. Μόνο σ' αυτούς τους τέσσερις ο Αρης χρωστάει περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ, από τα συνολικά 7-8 που οφείλει σε όλους τους "πρώην".

Προς συμφωνία οδεύει και ο Μενδρινός. Ο μόνος που εξακολουθεί να το παίζει δύσκολος είναι ο Σηφάκης, αλλά θέλει δε θέλει θα συμφωνήσει κι αυτός στο τέλος. Δεν θα κάνει για πολύ ακόμη τον "μάγκα"...

Βέβαια, σε καμία των περιπτώσεων, όσοι συμβιβασμοί κι αν επιτευχθούν, τα βάρη που θα απομείνουν θα είναι και πάλι δυσβάσταχτα. Δεν θα μπορεί να τα αντέξει από μόνος του ο Αρης και όποια διοίκηση έχει του χρόνου. Αλλά, αυτή είναι μία συζήτηση που θα γίνει στην ώρα της. Περί επενδυτή κ.λ.π.

Γιατί, προηγείται η αγωνιστική επιβίωση της ομάδας. Χωρίς Τάτο, Κοέλιο και πιθανόν τον Πουλίδο, θα είναι δύσκολη η αποστολή της ομάδας στους Ζωσιμάδες, αλλά στα αποδυτήρια ωρίμασε η ιδέα για το πρώτο "διπλό". Τρόπο θέλει περισσότερο. Οπως με τον Λεβαδειακό. Δεν χρειάζεται ο Αρης να αλλάξει την αγωνιστική του φιλοσοφία. Να περιμένει πίσω και να χτυπήσει στην κόντρα.πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: