Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Η διαφορά κάνει τη… διαφορά;

Με τον Χάινς να κάνει απίστευτα πράγματα, ο Ολυμπιακός νίκησε 68-67 την Σιένα στην Τοσκάνη αλλά δεν κάλυψε το -2 του πρώτου αγώνα και έχασε την ευκαιρία να έχει στο χέρι του τη 2η θέση.

Η διαφορά κάνει τη… διαφορά;

Ωστόσο, χάνοντας προβάδισμα εφτά πόντων σε ένα λεπτό, δεν μπόρεσε να καλύψει την διαφορά του πρώτου αγώνα και πλέον οι Ιταλοί, με τους οποίους είναι ισόβαθμοι οι Πειραιώτες, έχουν το προβάδισμα για την 2η προνομιούχο θέση.

Καταπληκτική εμφάνιση έκανε ο Κάιλ Χάινς (10 π, 11 ριμπ) που στην τελευταία περίοδο «ισοπέδωσε» σε άμυνα και επίθεση του αντίπαλους ψηλούς ενώ ο Σπανούλης έμεινε στους 10 και από 11 πρόσθεσαν Παπανικολάου και Σλούκας.

Σε κάθε περίπτωση, η απουσία του Πρίντεζη ήταν εμφανέστατη για την ομάδα του Μπαρτζώκα που για τρία δεκάλεπτα «κυνηγούσε» την Σιένα αλλά εντέλει κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα.

Επόμενο παιχνίδι για τους πρωταθλητές, στις 22 Μαρτίου με την Μακάμπι στο ΣΕΦ.

Το ματς:



Με δύο πρόσωπα…

Ο Μπαρτζώκας έριξε στο ξεκίνημα στο παρκέ Σπανούλη, Λο, Παπανικολάου, Πάουελ και Άντιτς. Ο Ολυμπιακός από την αρχή προσπάθησε να πάει τις προσπάθειές του μέχρι πάνω και να πετύχει εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό ενώ στην άμυνα, το βάρος έπεφτε, λογικά, πάνω στον Μπράουν. Το σχέδιο έπιασε και το 8-2 στα πρώτα λεπτά τρία λεπτά, το έδειχνε. Ο Σερμαντίνι επιστρατεύτηκε γρήγορα για να εξουδετερώσει τον Εζέ ενώ από την άλλη ο Λο δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί από τους αντιπάλους του και ειδικά από τον… αδιάφορο αμυντικά, Μπράουν.

Οι Ιταλοί γύρισαν την άμυνα σε ζώνη, επιθετικά έγιναν πιο αποτελεσματικοί και μάζεψαν την διαφορά (12-11, 3.30΄) με ένα σερί 7-0. Ο Σπανούλης αντιμετωπιζόταν καλά αμυντικά, οι λύσεις του Ολυμπιακού απόντος του Πρίντεζη ήταν λιγότερες και με τρίποντο του Τζάνινγκ στο τέλος, η περίοδος έκλεισε 18-17 υπέρ της Σιένα.

Προβλέψιμος επιθετικά, προβληματικός αμυντικά
Ο έλεγχος των ριμπάουντ ήταν ένα ζήτημα για τον Ολυμπιακό από την στιγμή που έλειπε ο Πρίντεζης. Η Σιένα τον τομέα αυτόν τον εκμεταλλεύτηκε για να επιστρέψει στο ματς ενώ επιπλέον έχοντας καλά ποσοστά στα σουτ τριών πόντων, έφτασε στο 25-21, 7΄πριν το ημίχρονο την ώρα που οι «ερυθρόλευκοι» είχαν 1/9 (!). Αυτός που έδειχνε από την πλευρά της ελληνικής ομάδας, σε καλή βραδιά, ήταν ο Κάιλ Χάινς που έδινε, ως συνήθως, μάχες αλλά πετύχαινε και πόντους.

Κανγκούρ και Τζάνινγκ ήταν οι καλύτεροι για την Σιένα και πρώτοι σκόρερ, κάτι που οφειλόταν κυρίως στην κακή περιφερειακή άμυνα του Ολυμπιακού. Το 36-26, 2.15΄πριν το ημίχρονο ήταν η μεγαλύτερη διαφορά του αγώνα και καταδείκνυε την ανισορροπία στο παιχνίδι της ομάδας του Μπαρτζώκα. Οι λύσεις ήρθαν από εύστοχα τρίποντα του Άντιτς (2) και ένα καλάθι του Σπανούλη και έτσι κατάφερε να κατεβάσει ταχύτατα την διαφορά και να κλείσει το ημίχρονο έναν πόντο πίσω (37-36).

Πάλι καλά να λέει…
Στο τρίτο δεκάλεπτο και με τον Πάουελ σε κακή μέρα και με τρία φάουλ, ο Μπαρτζώκας έπαιξε με Σερμαντίνι, Άντιτς στους ψηλούς. Ο Σκοπιανός ήταν ο μόνος με πολύ καλό ποσοστό από την γραμμή τριών πόντων και ουσιαστικά κρατούσε τον Ολυμπιακό σε θέση βολής για προσπέρασμα (40-39). Επιπλέον, ο Σπανούλης είχε βρει τον μπελά του με τον Τζάνινγκ και αυτό φαινόταν από τα τρία φάουλ που είχε κάνει πάνω στον Αμερικανό. Ο Μπράουν βρήκε χώρο, πήρε προσπάθειες και ολοκλήρωσε ένα 10-3 επιμέρους για την Σιένα που πήγε ξανά στο +8 (47-39).

Το σχήμα με Σλούκα, Λο στο «1» και στο «2» δεν ήταν ιδιαίτερα αποδοτικό ενώ Σπανούλης και Χάινς είχαν μείνει αρκετή ώρα στον πάγκο. Το πρόβλημα στο ριμπάουντ υπήρχε και η Σιένα είχε την ευκαιρία να πηγαίνει συνεχώς την διαφορά κοντά στους δέκα πόντους. Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν στο τέλος να μειώσουν στο 54-49 με καλάθι του Λο και μάλλον θα έπρεπε να νιώθουν και ικανοποιημένοι.

Έκανε την δουλειά, έχασε την διαφορά.
Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά. Με τον Χάινς να πετυχαίνει τέσσερις συνεχόμενους πόντους, μείωσε στο 54-53 μέσα σε 1.30΄λεπτό και ουσιαστικά άρχισε το ματς από την αρχή, παίζοντας με κοντό σχήμα και τον Παπανικολάου στο «4». Το τρίποντο του Σπανούλη έδωσε ξανά μετά από ώρα προβάδισμα 56-54 στους «ερυθρόλευκους» που είχαν βελτιώσει αισθητά την άμυνά τους!

Ο Χάινς ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Με άμυνες από ‘σίδερο’ και λύσεις στην επίθεση, οδηγούσε την ομάδα του ενώ το τρίποντο του Παπανικολάου, 5΄πριν το τέλος, έστειλε τους Πειραιώτες στο +5 (61-56) με 12-2 επιμέρους σκορ! Αυτό που χρειαζόταν ήταν καθαρό μυαλό για τους παίκτες του Μπαρτζώκα καθώς οι Ιταλοί δεν θα άφηναν με τίποτα το ματς και αυτό φάνηκε από το 63-61 στο οποίο μείωσαν 2.49΄πριν το τέλος.

Ο Χάινς… ισοπέδωνε στις τελευταίες φάσεις, ο Σπανούλης πέτυχε ένα πολύ κρίσιμο γκολ-φάουλ και ο Ολυμπιακός πήγε στο +7 (68-61), 1.44 πριν το φινάλε. Η Σιένα όμως κατάφερε με εύστοχα σουτ να φτάσει στο τελικό 68-67 και να υπερασπιστεί το +2 του πρώτου αγώνα στο ΣΕΦ.

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 37-36, 54-49, 67-68

Σιένα (Μπάνκι): Μπράουν 8, Εζέ 6, Καραρέτο 3, Κανγκούρ 14, Σανικίτζε 2, Ορτνέρ 5, Τζάνινγκ 14, Χάκετ 4, Μος 11.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 10, Λο 7, Άντιτς 9, Σπανούλης 10, Περπέρογλου 2, Σερμαντίνι 8, Σλούκας 11, Πάουελ, Πέρκινς, Παπανικολάου 11.πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: